FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Cum plănuiește Nelu Varga să recupereze cele „30-40 de milioane de euro” investite la CFR Cluj: „Putem fi chiar pe plus la anul”

Nelu Varga, patron CFR Cluj
Nelu Varga, patron CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 noiembrie 2022 14:21 / Actualizat vineri, 04 noiembrie 2022 14:29

Nelu Varga, finanțatorul de la CFR Cluj, a dezvăluit cum plănuiește să recupereze toți banii investiți la clubul din Gruia.

Varga a preluat-o pe CFR Cluj în 2017, atunci când societatea se afla în insolvență, și a plătit 5 milioane de euro pentru a o readuce pe linia de plutire. De atunci, a investit sume importante, iar la finalul anului 2021 CFR înregistra datorii de 26 de milioane de euro.

Astăzi, după calificarea campioanei României în play-off-ul Conference League, Varga a dezvăluit că a investit aproape 40 de milioane de euro la club, însă este încrezător că-și va recupera banii.

Un pas important în această direcție ar fi încasarea banilor pentru calificarea în grupele Europa League, obiectiv pe care i l-a impus lui Dan Petrescu pentru sezonul următor. 

Radunovic a desființat FCSB într-o singură frază!
FCSB
Radunovic a desființat FCSB într-o singură frază!

Cum plănuiește Nelu Varga să recupereze cele „30-40 de milioane de euro” investite la CFR Cluj

„Până acum, am băgat peste 30-40 de milioane de euro în 5 ani. Până în primăvară, dacă merge bine echipa, voi avea un deficit de peste 20 de milioane. Aș avea de unde să-i recuperez. Dar nu vor mai fi alte datorii, doar către mine. Cu o calificare anul viitor, vom fi foarte bine.

Avem jucători de vânzare, avem oferte pentru 3-4 jucători. Am vrut să-i țin până în iarnă, iar din iarnă ne putem despărți de ei pentru sume importante. Dacă intrăm în grupele Europa League, sunt pe zero.

De acolo putem ajunge pe plus. Până atunci mai avem de tras. Dar nu mai văd imposibil să-mi recuperez banii. Acum 1-2 ani aveam o mare supărare pentru că nu vedeam luminița. S-au făcut lucruri foarte bune, s-au redus multe costuri.

Avem un buget echilibrat. La anul putem fi pe plus. Dacă m-ați fi întrebat acum un an, eram convins că nu mai recuperez banii. Acum, bugetul pe an e în jur de 18 milioane”, a precizat Varga la Fanatik.

+15 FOTO

Cei 8 posibili adversari ai lui CFR Cluj în play-off-ul Conference League sunt Bodo/Glimt, AEK Larnaca, Ludogorets, Braga, Sheriff Tiraspol, Qarabag, Trabzonspor și Lazio.

Câștigătoarea dublei manșe va merge în optimile competiției. „Dubla” din play-off este programată pe 16 și 23 februarie 2023.

Mai multe știri despre CFR Cluj: 

„Acolo nu vrea Petrescu să meargă” » Panduru a analizat posibili adversari ai lui CFR Cluj din Conference League

Dan Petrescu, mesaj pentru patronul Nelu Varga după ce a dus-o pe CFR Cluj în primăvara europeană: „Sper să facă asta”

Citește și:

„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (7)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  05 Noiembrie 2022, 09:49
Postat de vasileroaita pe 04 Noiembrie 2022, 16:01

În orice afacere trebuie să investești pentru ca, mai târziu, să obții profit. Singura "afacere" în care ai profit fără investiții este FURTUL! Furi bani, furi o echipă, furi o marcă înregistrată și obții profit fără efort. Dacă nu ești prins și ajungi student la Poarta Albă..

este o afacere numita csa! sper sa se desfinteze cat mai repede!

rumunek
rumunek  •  04 Noiembrie 2022, 22:36
Postat de Neacsumihaisorin201989 pe 04 Noiembrie 2022, 18:50

poate ca suma reala este 8 nu 18...sa fie o greseala de tipar

Păi 8 are Rapidul.

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  04 Noiembrie 2022, 18:50
Postat de rumunek pe 04 Noiembrie 2022, 18:11

Așa e cu investițiile. Cu mult timp în urmă, GB a investit cam 20 de milioane în echipă, bani pe care și i-a scos doar după ce echipa s-a calificat in Champions League, cu Olăroiu antrenor. Toată lumea spunea că e ***, dar el a crezut că se poate. De 10 ani nu se mai calificase o echipă din România în UCL. A mai repetat o dată figura, cu ceva mai putini bani și din nou i-a ieșit cu Reghe. Însă atunci era om cu ambiții, cu visuri și cu ceva cap. Acum e o muscă beată, pierdută in aburii unei așa-zise credințe, care ar trebui să-i asigure lui o viață bună pe lumea cealaltă. Prin urmare nu mai riscă pe termen lung și probabil va ajunge să doneze milioane bisericii, în aceeași speranță. Doar că aici mai e un aspect. Degeaba investești mult dacă nu ai de unde să vină bani înapoi. La 18 milioane cheltuieli, cu puterea de cumpărare a oamenilor din Cluj, că echipa nu are vreo căutare in alte zone, nu prea cred că te acoperi cu veniturile din Europa League și drepturi TV din România. Varga zice că va ieși chiar pe plus, el are însă toate cifrele. Eu doar cred că exagerează cu acel buget de 18 milioane, el știe de ce. Sau poate se referă la venituri totale de 18 M, din care să susțină echipa și să-i mai rămână bani, dar și această cifră e cam exagerată, cu tot cu ce plătesc Gadola și ceilalți prin sponsorizări.

poate ca suma reala este 8 nu 18...sa fie o greseala de tipar

Vezi toate comentariile (7)
Comentează