FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

Cosmin Matei și-a prezentat cazul: „Asta este situația reală”

Cosmin Matei
Cosmin Matei

Articol de - Publicat miercuri, 08 mai 2024 22:09 / Actualizat miercuri, 08 mai 2024 22:38

Mijlocașul lui Sepsi, Cosmin Matei, s-a prezentat miercuri în fața Comisiei ANAD, după ce a fost depistat pozitiv cu metilhexanamina.

Cosmin Matei a fost depistat pozitiv la un control efectuat după eșecul suferit de Sepsi în fața Universității Craiova, scor 1-3, pe 4 februarie, la Sfântu Gheorghe. Substanța găsită în proba de urină: metilhexanamina, un stimulent vândut ca medicament în anii '60, dar dispărut ulterior de pe piață.

Rapid confirmă GSP » Cine e noul director sportiv al giuleștenilor: „Să ne arătăm adevărata valoare!”
RAPID
Rapid confirmă GSP » Cine e noul director sportiv al giuleștenilor: „Să ne arătăm adevărata valoare!”

ANAD nu l-a suspendat provizoriu pe Cosmin Matei

ANAD a precizat la vremea respectivă că nu se impune o suspendare provizorie, obligatorie în astfel de cazuri, iar Cosmin Matei a continuat să joace, după ce s-a refăcut de pe urma unei accidentări. 

Miercuri, însă, mijlocaşul s-a prezentat la sediul Agenţiei Naţionale Anti-Doping, unde şi-a susţinut cazul, în prezenţa avocatului său. El a arătat, cu probele obţinute de la un laborator, că a consumat un energizant contaminat destinat sportului de performanţă şi că metilhexanamina nu figura pe lista substanţelor din compoziția produsului tip pre-workout. 

Cosmin Matei: „Azi doar am prezentat varianta mea”

A fost fixat un nou termen, iar Cosmin Matei se așteaptă la un verdict favorabil. „Am venit să prezint situaţia reală, tot ce s-a întâmplat. Le-am spus domnilor pas cu pas şi s-a decis pentru un nou termen.

Este un pre-workout pe care l-am folosit, am demonstrat că este contaminat. Le-am adus la cunoştinţă toate probele şi detaliile necesare şi sunt încrezător că o să fie bine. 

Azi doar am prezentat varianta mea. Sper să fie totul bine pentru mine, sunt încrezător, nu a fost nimic intenţionat. Este un produs contaminat, un energizant şi am demonstrat chestia asta. 

Acest produs pe care l-am consumat... nu aveam nici eu, nici doctorul de unde să ştim, că ne-am informat înainte de a-l consuma şi nu e nimic specificat a fi ceva greşit cu el, de aceea doar într-un laborator specific am reuşit să demonstrăm că e contaminat", a declarat jucătorul lui Sepsi, citat de Orange Sport. Verdictul ANAD este așteptat la sfârșitul lunii în curs.

VIDEO. SEPSI - RAPID » Bogdan Lobonț, declarații înainte de meciul de vineri seară, de la Sfântu Gheorghe

Ați mai putea citi:

Decizia care îi va enerva pe suporterii lui Dinamo » Conducerea nu se joacă înaintea meciului cu UTA

Fenomen alarmant în România » Golgheterii SuperLigii au primit INTERZIS

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează