FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Portretul celui mai bun dinamovist în victoria de la Voluntari: „A fost subevaluat” » Care sunt calitățile omului care i-a impresionat pe „câini”

Cristi Costin, Dinamo
Cristi Costin, Dinamo

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2023 15:40 / Actualizat duminica, 20 august 2023 16:24

Cristi Costin, 25 de ani, a fost MVP-ul succesului împotriva fostei sale echipe, 3-2 vs. FC Voluntari, iar Gabriel Glăvan, directorul sportiv al roș-albilor, cel ce l-a recomandat și ilfovenilor în 2019, cel care l-a adus și acum la Dinamo, i-a schițat portretul fotbalistic și uman jucătorului de bandă dreaptă

Cristian Costin, 25 de ani, a sosit la Dinamo în această vară. Integralist în ultimele patru etape, fotbalistul de bandă dreaptă a fost MVP-ul partidei cu FC Voluntari (3-2) de sâmbătă seară, tocmai împotriva formației la care a jucat vreme de patru ani, până în luna mai 2023.

Primire inedită pentru noul dinamovist: „«Tractor», bine ai venit în junglă!”
DINAMO
Primire inedită pentru noul dinamovist: „«Tractor», bine ai venit în junglă!”

Ardeleanul a reușit, mai întâi, un assist pentru golul portughezului Goncalo Gregorio, apoi a fost el la finalizare, impresionându-i și pe specialiștii din fotbal după reușită. „Este fotbalist”, a spus Florin Prunea, completat de Helmuth Duckadam în studioul Digi Sport: „Urmăriți că imediat după ce depășește portarul, ridică privirea și se uită, să vadă exact unde trage!”.

127 de meciuria jucat Cristi Costin în tricoul Voluntariului, 8 goluri și 7 assist-uri

Portretul lui Cristi Costin: „Observă și exploatează bine spațiul”

Transferurile estivale ale roș-albilor au început să iasă la rampă. Dacă Dennis Politic a contribuit decisiv la punctele cu U Cluj (1-1) și cu FC Botoșani (1-0), acum au impresionat Cristi Costin și Goncalo. Românul a fost adus în această vară în „haită” de către directorul sportiv Gabriel Glăvan.

Pe el l-am recomandat și la FC Voluntari, când lucram acolo, când a fost transferat de la UTA, acum l-am luat la Dinamo. Îl cunosc bine, nu de ieri, de azi, îl știu de multă vreme. S-a maturizat. Avea viteză, este polivalent, face toată banda dreaptă, joacă mai multe sisteme. Ceea ce a fost mereu impresionant la el este faptul că are o mișcare extraordinară fără minge. Înțelege foarte bine ideea de spațiu, observă și exploatează bine spațiul!”, a declarat Gabriel Glăvan pentru Gazeta Sporturilor.

Directorul sportiv al lui Dinamo: „Costin a fost mediatizat doar când a dat acel gol cu FCSB"

Directorul sportiv al „câinilor” a explicat că Dinamo a căutat jucători subevaluați la echipele lor de club, atât în străinătate, cât și din țară. În aparatul de scouting al roș-albilor mai lucrează acum 14 oameni, care adună date despre diverși jucători. Într-un interviu acordat GSP.ro în cantonamentul din Slovenia, Glăvan deconspira faptul că au fost supervizați mii de fotbaliști din diverse țări și ligi, apoi s-a ales dintr-o listă uriașă de 400 de jucători ceea ce se potrivea cu stilul lui Dinamo și cu finanțele clubului.

„Lumea nu-l băga în seamă pe Costin că are calitate, cum, de altfel, același lucru se întâmpla și cu Politic. Dinamo îți arată expunere. În urmă cu două sezoane, Costin a marcat de șase ori la Voluntari din poziția cu 5 fundași. A fost mediatizat doar fiindcă a dat acel gol în poarta FCSB și a stopat acea echipă în drumul către titlu. 

Dar el este unul dintre cei mai buni jucători din România pe postul lui. Costin a fost tot timpul prima opțiune pentru postul lui, și pentru Ovidiu Burcă, și pentru mine”, a mărturisit oficialul roș-albilor.

404 minutea adunat Costin în acest sezon la Dinamo, în ultimele 4 etape fiind integralist

De ce a vrut Cristi Costin să semneze cu Dinamo

Glăvan și Burcă se cunosc de un deceniu și au început prin a lucra împreună la Oțelul Galați.

Primul contact cu Cristi Costin l-au luat dinamoviștii pe 17 iunie. „Era ziua lui, i-am spus exact viziunea noastră și ce vrem la Dinamo. Cristi este un caracter foarte bun, știam asta, un tânăr supercuminte. Și el și-a dorit foarte mult să vină pentru că a dorit să vină la o echipă cu foarte mulți suporteri", a mai spus Gabriel Glăvan.

Cristi Costin este printre jucătorii din campionat care înțeleg foarte, foarte bine ideea de spațiu și de exploatare a lui. Poate face diferența prin mișcarea fără minge

- Gabriel Glăvan, director sportiv Dinamo

Credem în jucătorii aduși, încercăm să-i dezvoltăm, să le punem în valoare calitățile. Au nevoie de timp pentru a juca la adevăratul lor potențial. Din exterior, oamenii văd doar anumite lucruri. Noi, în interior, trebuie să fim consecvenți muncii pe care o facem. Trebuie să rămânem fideli unor principii

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

3 idei de la Cristi Costin după victorie:

  • „O partidă grea, am avut puțină șansă la final, dar per total cred că am dominat și am înscris 3 goluri, ceea ce nu e ușor pe terenul celor de la Voluntari”
     
  • „Nu a fost un meci special pentru mine. Am prieteni aici, în afara terenului putem să stăm, să bem ceva, dar pe teren, nu avem mamă, nu avem tată”
     
  • „Era prea repede să vorbim și de retrogradare, și de play-off. Trebuie să luăm meci cu meci. Mie-mi plac ideile lui Mister Burcă, simți că joci un fotbal diferit de ce am mai întâlnit în campionat. Îmi face plăcere și cred că ne avantajează stilul acesta”

Voluntari - Dinamo 2-3 / Euforie generală: jucătorii „câinilor” sărbătoresc victoria cu galeria

Citește și alte știri despre Dinamo:

În ciuda contestatarilor » Tocmai ei au salvat-o pe Dinamo: „invențiile” lui Ovidiu Burcă sunt decisive după 6 etape

video+foto Spectacol și după Voluntari - Dinamo: „Aduceți Aspacardin!”, momente de ultras ale directorului sportiv + omul meciului a fost savuros la interviuri

Citește și:

„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează