FOTBAL  »  Superliga  »  POLEMICĂ

Marius Șumudică l-a „curentat” pe Edward Iordănescu » Fotbalistul cerut în primul „11” + „Hagi nu poate să joace extremă”

Marius Șumudică / GSP.ro
Marius Șumudică / GSP.ro

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2024 23:03 / Actualizat joi, 28 martie 2024 05:00

Marius Șumudică l-a contrat pe selecționerul Edward Iordănescu în privința lui Denis Drăguș (24 de ani), fotbalistul pe care l-a adus în vârf de formă în perioada în care o antrena pe Gaziantep. Șumudică a transmis tranșant că George Pușcaș nu poate fi, în momentul de față, o opțiune mai bună pentru naționala României decât Drăguș, pentru poziția de atacant central.

Inițial, Șumudică a încercat să evite să comenteze asupra subiectului. Tehnicianul liber de contract nu a putut, în cele din urmă, să nu își exprime nemulțumirea.

El a afirmat ferm că Denis Drăguș trebuia să joace titular în amicalul cu Irlanda de Nord (1-1), deoarece consideră nivelul din Serie B, unde joacă Pușcaș, mult inferior celui din Superlig, unde evoluează Drăguș.

Ciprian Marica s-a lămurit în privința atacantului titular la Euro 2024: „Acum e clar. E singurul care poate ca vârf!”
EURO 2024
Ciprian Marica s-a lămurit în privința atacantului titular la Euro 2024: „Acum e clar. E singurul care poate ca vârf!”

Edward Iordănescu, „curentat” de Marius Șumudică

„Sunt atâția oameni de fotbal care pot spune. Nu stau să mă contrazic cu selecționerul, pentru că el este într-o postură mai sus decât mine în momentul de față. Și nu vreau să îi fac rău lui Drăguș, contrazicându-mă cu selecționerul.

Daca selecționerul crede că Drăguș este cel mai bun în poziția de winger (n.r.- extremă), nu o să îl contrazic eu. Eu sunt șomer în momentul de față. Cred că trebuia să îl întrebați pe domnul Hagi, care îl cunoaște pe Drăguș.

Dacă Drăguș marchează 12 goluri în Turcia din poziția de atacant central, nu ar fi fost mai bine să îl joci atacant central cu Irlanda de Nord? Eu nu cred niciodată că Pușcaș poate să fie o soluție, în momentul de față, înainte de Drăguș, cu tot respectul pentru el.

Nu putem să comparăm niciodată nivelul din campionatul Turciei cu cel din Serie B”, a declarat Marius Șumudică, în direct la Digi Sport Special.

Șumudică a intrat, de asemenea, în dezbaterea despre rolul pe care ar trebui să îl aibă Ianis Hagi la naționala României. Fostul antrenor al celor de la Gaziantep consideră că fiul „Regelui” trebuie să fie folosit pe postul de mijlocaș central ofensiv și, mai rar, ca aripă dreapta.

„Sunt de acord că Ianis Hagi a intrat bine. Foamea asta de performanță, de a demonstra că are o calitate deosebită a făcut, pe un presing, să reușim să revenim, după o greșeală flagrantă.

Hagi nu poate să joace extremă. De fiecare dată când am vorbit, am fost scos din context. Hagi este un jucător care dă randament în poziție centrală. Dacă îl izolezi în banda stângă nu poate face nimic, în banda dreaptă mai face ceva cu piciorul stâng. În 4-1-4-1 ar fi trebuit să fie inter. În 4-2-3-1, număr 10”, a mai spus Șumudică.

Postul pe care ar trebui să joace Vladimir Screciu la CSU Craiova, în opinia lui Șumudică

Marius Șumudică l-a sfătuit pe Ivaylo Petev să îl joace pe Vladimir Screciu pe postul de „închizător”, pentru a-l pregăti pentru CE, chiar dacă jucătorul a dat randament la CSU Craiova pe poziția de fundaș central, unde este folosit constant de antrenorul bulgar.

„Noi nu avem un număr 6, un jucător puternic, care poate să câștige dueluri. Eu nu înțeleg de ce Universitatea Craiova îl folosește fundaș central când poate să joace la un Campionat European ca mijlocaș închizător și are posibilitatea să îl vândă?! În fond și la urma urmei, trebuie să îți vezi interesul.

Eu dacă aș fi antrenor l-aș folosi pe poziția de la națională. Credeți că dacă ar juca număr 6 la Craiova nu ar aduce un plus?”, a adăugat el.

VIDEO Ionel Dănciulescu, analiză după Columbia - România 3-2: „Din păcate, s-a văzut diferența de valoare dintre noi și ei. Mi-au plăcut numai ultimele 10 minute”

Citește și:

Mihai Stoica nu concepe primul „11” al României fără el: „E cel mai bun. De departe!”
FCSB
Mihai Stoica nu concepe primul „11” al României fără el: „E cel mai bun. De departe!”
Decarul „dat dispărut” din fotbalul românesc a apărut la 28 de ani în echipa lui Bănel Nicoliță, la Victory Cup!
Victory Cup
Decarul „dat dispărut” din fotbalul românesc a apărut la 28 de ani în echipa lui Bănel Nicoliță, la Victory Cup!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
berlicot
berlicot  •  28 Martie 2024, 13:48

Vad numai comentarii negative, dar cred ca are dreptate. Hagi n-are viteza pentru a juca extrema, campionatul Turciei e mai puternic decat Serie B, n-avem mijlocasi la inchidere (in afara de Baluta, unul dintre cele trei "genii" produse de Viitorul). De ce trebuie sa jucam neaparat cu varf de atac, daca n-avem? Joaca 4-2-4, ca pe vremea lui Halagian, focu la ei. Ai pe Man, Hagi, Dragus, Coman, Morutan, Mihaila, Cicaldau, Tanase, alege 4 din ei.

1280
1280  •  28 Martie 2024, 12:09

De ce nu-l întreabă nimeni pe Șumudică cum a fugit de la Gaziantep lăsând echipa pe loc retrogradabil, trădând echipa astfel ca el să nu aibă trecut în palmares o eventuală retrogradare . Zero antrenor

frontline
frontline  •  28 Martie 2024, 11:24

*** asta pe unde a antrenat nu a stat mai mult de 6-8 luni . E varza dar se crede bun.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează