FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Precedentul care îi dă fiori lui Dinamo! Ce șanse au „câinii” în cazul în care vor face recurs la decizia suspendării terenului

Dinamo, sancționată cu 4 etape fără spectatori după bătaia de la meciul cu UTA Arad +24   FOTO
Dinamo, sancționată cu 4 etape fără spectatori după bătaia de la meciul cu UTA Arad

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2024 16:27 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 17:40

Dinamo a primit o veste dură miercuri din partea Comisiei de Disciplină. „Câinii” vor juca următoarele patru meciuri fără spectatori, asta înseamnă toate partidele până la finalul sezonului, după incidentele de la meciul cu UTA Arad. CSA Steaua, una dintre rivalele „câinilor” a primit o pedeapsă similară în 2022.

Atunci, într-un meci Dinamo - CSA Steaua, care a avut loc pe 9 septembrie 2022, încheiat cu victoria „militarilor”, în Liga 2, suporterii steliști s-au bătut cu jandarmii.

Fostul șef de la Dinamo, nemilos cu suporterii:  „Ceva îngrozitor! Nu-și dau seama că distrug echipa?!” + Avertisment-șoc: „Asta poate însemna Liga 2!”
DINAMO
Fostul șef de la Dinamo, nemilos cu suporterii: „Ceva îngrozitor! Nu-și dau seama că distrug echipa?!” + Avertisment-șoc: „Asta poate însemna Liga 2!”

Steaua a primit atunci o sancțiune similară și a făcut recurs » A primit răspuns negativ

Arena Națională a fost un adevărat câmp de luptă la partida dintre Dinamo și CSA Steaua, din 2022. Ultrașii „militari” au făcut prăpăd, s-au duelat de la distanță cu rivalii, prin intermediul torțelor, apoi s-au bătut cu jandarmii. Scenele reprobabile au fost taxate dur de Comisia de Disciplină.

Atunci, steliștii au primit o pedeapsă similară. „Militarii” nu au avut voie să organizeze următoarele 4 meciuri pe Ghencea, stadionul lor, și s-au mutat la Mioveni. Au făcut recurs, însă FRF a RESPINS contestația.

„Câinii” ar putea spera ca în cel mai bun caz să primească o pedeapsă asemănătoare în cazul în care vor face recurs. Astfel, trupa lui Kopic ar avea posibilitatea de a se muta în alt oraș pentru a disputa meciurile de pe teren propriu rămase din Superliga, ținând cont de faptul că pedeapsa a fost mai drastică. În rest, șansele ca sancțiunea să fie redusă sau anulată sunt minime.

Bătaia de pe gazon de la Dinamo - UTA Arad, motivul pentru care cele două echipe nu vor mai juca având spectatori până la finalul sezonului

Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
+20 FOTO

Pe 8 martie, în ultima etapă a sezonului regulat, Dinamo a învins-o pe UTA Arad, scor 1-0, pe „Arcul de Triumf”, dar scene reprobabile au avut loc înainte de startul partidei.

Ultrașii veniți de la Arad au primit sprijin din partea „fraților” de la CSA Steaua. Organizarea a lăsat de dorit și mai multe incidente au prefațat duelul de pe arena Arcul de Triumf.

Prima bătaie s-a petrecut cu o oră înaintea meciului, când galeria formată din arădeni și steliști a ajuns la stadion. Jandarmii au fost nevoiți să folosească gaze lacrimogene.

Lucrurile au degenerat în stadion. Cu 10-15 minute înainte de startul meciului, dinspre Peluza Sud Dinamo s-a abătut o ploaie de torțe spre sectorul oaspeților. În haosul creat, zeci de ultrași dinamoviști au sărit pe gazon, pentru a-i ataca pe rivalii de la Steaua și UTA.

Ultrașii „militari” au răspuns în aceeași manieră. Au sărit gardul de protecție, au ajuns pe gazon și au început să își împartă pumni și picioare cu marii rivali.

Jandarmii au intervenit târziu și au apelat din nou la gaze lacrimogene, numeroși spectatorii fiind afectați de efectul acestorar. Startul meciului a fost întârziat cu 8 minute. De altfel, toate meciurile din acea zi au fost întârziate pentru că au fost programate la aceeași oră.

VIDEO. GSP Live » Gabriel Glăvan a dezvăluit cea mai mare nereușită din perioada Dinamo: "Nu vedeam pericolul, am fost prea optimist"

Citește și alte știri:

Gabriel Glăvan a explicat motivul pentru care a plecat de la Dinamo și a lansat un atac indirect: „Mai bine las pe oamenii care au impresia că se pricep”
DINAMO
Gabriel Glăvan a explicat motivul pentru care a plecat de la Dinamo și a lansat un atac indirect: „Mai bine las pe oamenii care au impresia că se pricep”
Fostul director sportiv de la Dinamo a dat verdictul în lupta la titlu din Superliga: „FCSB trăiește prin doi jucători”
LUPTA LA TITLU
Fostul director sportiv de la Dinamo a dat verdictul în lupta la titlu din Superliga: „FCSB trăiește prin doi jucători”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  28 Martie 2024, 08:30
Postat de Catalynn.17 pe 27 Martie 2024, 20:41

Noi am mers la TAS care au suspendat sentința până la judecarea cazului. Ispășisem deja 3 etape la Mioveni deci mai rămăsese una. Sentința TAS a venit după vreo 9 luni, a dat dreptate FRF și am mai jucat o etapa toamna asta la Mioveni. Trebuia sa o jucam la Târgoviște însă după ce le-am dat cu plăcuța suedeză psdistilor locali ne-au blocat accesul la stadion, deși e plătit din bani publici, un abuz ar spune fcsbistii. :-))) Noi însă chiar aveam argumente solide, în sensul ca CSA au spus ca nu își asuma prezența galeriei și nu au vândut bilete la casele din Ghencea. Accesul PS a fost însă permis de organizatori, deci pe răspunderea lor, cu toate astea CSA s-a ales cu stadionul suspendat și amenzi de zeci de mii de euro pt ceva care efectiv nu avea cum controla!

voi? care voi? esti doar un frustrat care a reusit sa ajunga la contu cacalyn17..

creeperno534
creeperno534  •  27 Martie 2024, 22:50

Multi incompetenti la Frf si Lpf

chaplin
chaplin  •  27 Martie 2024, 21:59

Cand te judeca cozile de topor gigiste si ghenciste ce șanse sa ai??

Vezi toate comentariile (5)
Comentează