FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Șumudică, 20 de minute furtunoase la TV: „Ce a spus Angelescu sună a răzbunare!” + „Niculae era cu carafele de vin pe masă înaintea meciului”

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2023 21:53 / Actualizat marti, 11 iulie 2023 13:49

Marius Șumudică (52 de ani) i-a răspuns lui Victor Angelescu, acționar minoritar la Rapid, după ce acesta a explicat public motivele pentru care Șumudică nu a fost luat în calcul ca posibil antrenor principal al clubului.

Cu Rapid rămasă fără antrenor după plecarea lui Adrian Mutu, Marius Șumudică aștepta o ofertă din partea conducerii. Aceasta nu a venit, iar Victor Angelescu, acționar minoritar la Rapid, a explicat motivele.

La mai puțin de două ore distanță, la TV a intervenit Marius Șumudică. Antrenorul liber de contract i-a răspuns lui Angelescu și nu a ratat ocazia de a-l înțepa pe Daniel Niculae, președintele clubului.

Șumudică afirmase vineri că „am discutat cu Daniel Niculae, ne-am împăcat”, dar astăzi l-a făcut praf pe Niculae, căruia i-a reproșat mai multe lucruri din trecut.

Victor Angelescu l-a făcut praf pe Marius Șumudică, într-o ieșire fără precedent: „Mi se pare incredibil! Faci asta, apoi te gândești că te punem antrenor?”
Rapid
Victor Angelescu l-a făcut praf pe Marius Șumudică, într-o ieșire fără precedent: „Mi se pare incredibil! Faci asta, apoi te gândești că te punem antrenor?”

Marius Șumudică îi răspunde lui Victor Angelescu: „Deci performanța nu primează la Rapid!”

„Eu îmi propusesem să nu mai vorbesc despre acest subiect, din moment ce n-am vorbit nici cât era Mutu antrenor și nu-mi doream să vorbesc nici după ce au ales noul antrenor, pe domnul Cristiano Bergodi, căruia îi doresc să-și îndeplinească obiectivele. Fiind ultima mea apariție în legătură cu acest subiect, trebuie puse la punct unele lucruri. De fiecare dată când sunt atacat, nu rămân dator. Ăsta este caracterul meu.

Am intrat datorită acestor atacuri. În primul rând, dânsul se contrazice. Nu pot folosi un termen dur, să zic că minte, dar acum o săptămână a ieșit public și a zis că «Marius Șumudică este una dintre opțiunile noastre». Astăzi vine și spune altceva.

În altă ordine de idei, am primit un telefon de la Daniel Niculae în care mi-a spus că mă va suna indiferent dacă voi fi antrenor sau nu și că-mi va spune ceea ce dorește.

Recunosc, am spus că dacă mă întorc la Rapid vreau să lucrez cu alt președinte, cum de altfel și domnul Niculae, în momentul în care a revenit la Rapid, a spus că nu va reveni decât dacă va pleca domnul Burcă. Până la urmă, s-a făcut acest pas și a plecat domnul Burcă.

În al doilea rând, tot ceea ce a declarat domnul Angelescu, spunând că sunt unul dintre cei mai buni antrenori din țară... deci performanța nu a primat niciodată la Rapid! A sunat a răzbunare pentru mine. Dar este problema dânșilor, eu nu pot să mă autopropun, să spun că nu au luat cea mai bună decizie, dar nu pot să uit ce spunea Niculae în Liga 2”, a precizat Șumudică inițial la „Fotbal Club”, pe DigiSport.

Marius Șumudică, în război cu Daniel Niculae: „Era cu carafa de vin la masă!”

Ulterior, Șumudică l-a atacat fără menajamente pe Daniel Niculae, despre care a susținut că în perioada de la Astra Giurgiu, în seara dinaintea unui meci, a băut împreună cu un coechipier. 

„Domnul Niculae a asistat la multe meciuri în tribuna a doua când era Pancu antrenor, în Liga 2, și cred că băga bățul prin gard mai mult decât îl bag eu.

Îl aveți în studio pe Dani Coman. Împreună l-am adus pe Daniel Niculae la Astra. A intervenit de n ori la mine să încep echipa cu Daniel Niculae, deși eu nu-mi doream, că nu merita să joace.

I-am dat o șansă, dar domnul Niculae probabil s-a supărat, că la ultimul meci, când am pierdut Cupa cu Voluntari, m-am trezit că nu era în lot și că avea carafe de vin pe masă cu un alt jucător, căruia din respect nu îi dau numele. El în seara meciului era cu carafe de vin pe masă cu jucătorii”, a adăugat Șumudică.

Marius Șumudică: „Niculae m-a sunat când știau deja că Bergodi este instalat”

„În altă ordine de idei, domnul Angelescu a spus de 101 dalmațieni. Recunosc, am spus asta. Ia spuneți-mi dumneavoastră cât face 1923 + 100. 2023. Cu ce a greșit Șumudică? Am spus că ăsta este anul centenarului, 2023.

Dacă declarațiile mele au fost cu mult mai picante sau mai agresive decât ce spunea președintele clubului, Daniel Niculae, când erau în Liga 2, puteți să mă contraziceți.

Domnul Niculae m-a sunat și mi-a spus că a vorbit cu o listă de antrenori, printre care Măldărășanu. Dar nici nu avea dreptul să facă așa ceva! Nu ai voie să intri în contact cu un antrenor aflat sub contract cu alt club. Dar nu este adevărat, nu a vorbit cu Măldărășanu.

L-au sunat pe Pancu știind că nu are licența Pro și m-au sunat și pe mine când știau deja că domnul Bergodi era instalat. Astea sunt adevărurile care trebuie spuse”, a mai afirmat Șumudică.

Marius Șumudică: „Ce a spus Angelescu a sunat a răzbunare!”

În final, Șumudică a opinat că șefii Rapidului l-au ignorat pentru a se răzbuna pe el pentru declarațiile tăioase pe care le-a oferit de-a lungul ultimilor ani.

„Că am dat eu cu pietre, revin și spun: sunt antrenor de fotbal, am fost suporter al Rapidului. Am spus că au făcut 10 achiziții anul trecut, dintre care parțial doar unul a confirmat, Dugandzic. Parțial, marcând destul de multe goluri din penalty. Cu ce greșesc că am spus lucrurile astea și că se adeveresc prin evoluțiile jucătorului?

Tot ceea ce a spus domnul Angelescu, toată atitudinea dânsului, mi-a demonstrat că nu am fost ales ca antrenor nu datorită CV-ului sau rapidismului, ci pur și simplu a sunat la răzbunare pentru modul în care eu m-am adresat și lucrurile adevărate pe care eu le-am spus.

Din punctul meu de vedere, mi-au făcut un bine în momentul de față. Îmi știu drumul, mi-am dat seama că nu pot ajunge antrenor la Rapid atât timp cât domnul Angelescu și domnul Nicolae sunt acolo. Le doresc baftă și ca în continuare să realizeze ceea ce și-au propus și ceea ce așteaptă suporterii.

Promit că nu voi mai discuta subiectul Rapid. Țin să le mulțumesc oamenilor de fotbal, care nu au fost puțini, și suporterilor care au fost aproape de mine și și-au dorit să vin antrenor la Rapid. Dar mi-am dat seama că locul meu nu este la Rapid împreună cu acești oameni. Le doresc baftă”, a încheiat Șumudică.

Daniel Niculae m-a sunat și mi-a spus să îngropăm securea războiului. Am zis «Bine, Nico, nu e niciun fel de problemă». Mi-a zis că sunt pe listă și că va suna toți antrenorii care sunt pe listă. La 10 minute după l-au anunțat pe domnul Bergodi. Niciun fel de problemă, nu mă deranjează, dar nu veni să spui lucruri neadevărate!

Domnul Dan Șucu nu a vorbit nimic despre Șumudică, eu nu am văzut. Am văzut doar intervenția domnului Angelescu și am răspuns punctual la ce a declarat.

- Marius Șumudică

Tot despre Rapid: 

La nici două ore de la anunțul angajării, Angelescu a intrat la TV și i-a trasat obiectivul lui Bergodi
RAPID
La nici două ore de la anunțul angajării, Angelescu a intrat la TV și i-a trasat obiectivul lui Bergodi
Primul antrenament al lui Bergodi, păzit de jandarmi » Ce s-a întâmplat la baza Constructorul
Rapid
Primul antrenament al lui Bergodi, păzit de jandarmi » Ce s-a întâmplat la baza Constructorul

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (102)
malinas
malinas  •  24 Iulie 2023, 20:07
Postat de bozo76 pe 17 Iulie 2023, 08:21

Era o intrebare. Titlul il ia bergodi anul asta centenar?

Pai cine stie sigur?Sa vadem ce se va intampla mai tarziu.Deocamdata avem antrenor nou si trebuie sa avem rabdare.Treaba asta cu titlu in centenar nu face decat sa apese negativ peste echipa.Echipa trebuie sa trateze fiecare partida cu seriozitate si pe urma sint sigur ca rezultatele vor veni si de ce nu si titlul.Din prima etapa se vede ca toate echipele sint motivate.Sa vedem cine rezista mai bine.Si campionatul trecut Steaua(FCSB) a avut un prim tur chiar dedezastruos dupa care au revenit.Deci..se poate intampla orice.Eu unul as vrea ca Rapid sa castige actualul campionat indiferent ce antrenor va fi pe banca dar vom vedea.

bozo76
bozo76  •  17 Iulie 2023, 08:21
Postat de malinas pe 14 Iulie 2023, 21:57

Te rog sa rescrii intrebarea.Sincer,fara sa jignesc...nu am inteles nimic!

Era o intrebare. Titlul il ia bergodi anul asta centenar?

malinas
malinas  •  14 Iulie 2023, 21:57
Postat de bozo76 pe 11 Iulie 2023, 03:31

Mal8nas. Far titlul il ia bergodiu anu asta.nu?!

Te rog sa rescrii intrebarea.Sincer,fara sa jignesc...nu am inteles nimic!

Vezi toate comentariile (102)
Comentează