FOTBAL  »  Superliga  »  UEFA

EXCLUSIV UEFA a spus NU României! Solicitarea FRF a fost respinsă: ce se întâmplă cu sezonul actual din Liga 1

UEFA  n-a fost de acord cu prelungirea termenului până la care FRF trebuie să anunțe numele echipelor care vor participa în cele două competiți europene, deci play-off-ul trebuie să se încheie cel târziu pe 3 august.
UEFA n-a fost de acord cu prelungirea termenului până la care FRF trebuie să anunțe numele echipelor care vor participa în cele două competiți europene, deci play-off-ul trebuie să se încheie cel târziu pe 3 august.

Articol de , , - Publicat vineri, 24 iulie 2020 01:00 / Actualizat vineri, 24 iulie 2020 03:08

UEFA n-a fost de acord cu prelungirea termenului până la care FRF trebuie să anunțe numele echipelor care vor participa în cele două competiți europene, deci play-off-ul trebuie să se încheie cel târziu pe 3 august.

CFR și Craiova așteaptă cu sufletul la gură rezultatele testelor pentru a ști când vor putea să joace. Din acest moment, presiunea e și mai mare pe cele două cluburi fiindcă FRF a primit un răspuns verbal negativ în dialogul pe care l-a purtat cu UEFA pe tema posibilității de prelungire a momentului în care trebuie finalizată competiția internă, implicit anunțarea echipelor repartizate pe fiecare competiție în parte, Champions League și Europa League, pentru startul ediției viitoare a cupelor europene.

Noi probleme la Craiova » Încă două cazuri de coronavirus + un test neconcludent

UEFA a impus dead-line-ul pe 3 august, însă FRF a solicitat câteva zile în plus de răgaz, mai ales că tragerile la sorți pentru primul tur preliminar vor avea loc, pentru ambele competiții, în 9 și 10 august. FRF și LPF ar fi dorit să mai aibă la dispoziție măcar data de 5 sau 6 august, în care să poată să împingă ultima etapă, în care e programat chiar meciul Craiova - CFR.

Forul de la Nyon s-a arătat inflexibil și a anunțat ferm că nu acceptă schimbarea datei, chiar dacă au existat și alte două-trei țări care au solicitat acest lucru, inclusiv Elveția, unde își are sediul UEFA. În aceste condiții, FRF e obligată ca până pe 3 august, la ora 23:59, să informeze oficial UEFA privind numele echipelor și competiția în care acestea și-au câștigat dreptul să evolueze în ediția 2020-2021 a cupelor europene.

În momentul de față, după ce s-a disputat finala Cupei României, câștigată de FCSB, se cunosc toate cele 4 formații care vor merge în Europa: Craiova, CFR, FCSB și Botoșani. Practic, toate cele 4 cluburi din play-off care au drept de participare. Celelelate două sunt blocate: Gaz Metan a fost în insolvență până de curând, iar Astra n-a obținut licența europeană. Singura necunoscută rămâne cine, dintre Craiova și CFR, va merge în Champions League și cine în Europa League!

Play-off: Mai sunt 7 meciuri, dar doar unul are miză

În play-off mai sunt de disputat două runde întregi, la care se adaugă restanța FCSB - CFR, care nu s-a putut juca sâmbăta trecută, când Păun a acuzat simptome și a fost testat pozitiv. Dintre cele 7 partide rămase de jucat, practic, una singură mai are cu adevărat o miză pentru ambele echipe care se vor afla față în față: chiar meciul decisiv Craiova - CFR, din ultima rundă. Cum FCSB și Botoșani deja și-au antamat prezența în Europa, iar Gaz și Astra nu pot participa în întrecerile continentale, practic restul jocurilor sunt de vacanță pentru toți adversarii Craiovei și ai CFR-ului.

Clasament play-off

Situația primelor două clasate

CFR Cluj

  • echipa se află încă în cantonament la Mogoșoaia
  • azi s-au împlinit 5 zile de la apariția primului caz pozitiv, astfel că echipa a efectuat testele obligatorii impuse de DSP
  • dacă acestea vor fi negative și va exista și o adresă din partea DSP, în care va susține că a închis ancheta epidemiologică, atunci LPF va programa meciul cu Botoșani în ziua de duminică
  • chiar și dacă meciul va avea loc, CFR nu-l va avea pe bancă pe Dan Petrescu, dar nici pe secundul Curelea și nici pe jucătorii care au fost deja pozitivi: Sandomierski, Djokovici, Manea și Păun. Echipa va fi condusă de pe bancă de celălalt secund, Valeriu Bordeianu
  • nu vor putea juca nici Golofca și Petrila, care au ieșit inițial pozitiv, după care negativ
  • CFR ar urma să joace restanța cu FCSB miercuri, pe 29 iulie

CSU Craiova

  • DSP a programat testul obligatoriu, după ce team-managerul a fost pozitiv
  • După testul suplimentar de joi, oltenii au confirmat două noi cazuri în staff-ul echipei, Gheorghe Ciurea, antrenor secund, și Cornel Blejan, preparator fizic,  și un test neconcludent în rânduri jucătorilor. Vineri vor face noi teste
  • dacă toate vor fi negative și va exista și o adresă din partea DSP, în care va susține că a închis ancheta epidemiologică, atunci LPF va programa meciul cu Astra, din deplasare miercuri, 29 iulie
  • în cazul în care vor fi jucători pozitivi și Craiova va reuși să demonstreze în cadrul anchetei epidemiologice că jucătorii au respectat izolarea din momentul în care s-a realizat ultimul test, atunci Universitatea va putea disputa meciul fără a mai fi nevoită să repete testarea după 5 zile, însă nu se va putea baza pe fotbaliștii care vor ieși pozitiv
  • dacă la testul de duminică vor fi rezultate pozitive și echipa va fi nevoită să nu poată juca alte 5 zile, atunci Craiova va intra într-un mare impas fiindcă următoarea testare va avea loc, cel mai devreme, abia pe 30 iulie, iar meciul cu Astra ar putea avea loc, în regim de urgență, abia pe 1 august, iar meciul cu CFR ar trebui jucat obligatoriu nu mai târziu de 3 august

27 augustva fi data la care vor intra în Europa League cele 3 echipe din România, tragerea la sorți pentru această fază urmând să fie pe 10 august

18 augustva fi data la care va intra în turul 1 din Champions League campioana României, tragerea la sorți urmând să fie efectuată pe 9 august

VIDEO. Imagini de la decernarea trofeului Cupei României, câștigată de FCSB, 1-0 cu Sepsi

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Ce urmează pentru Dinamo » LPF nu cedează presiunilor: toate scenariile luate în calcul

Mihai Stoica, prima reacție după ce FCSB a luat Cupa + aroganță la adresa rivalelor: „Pinti are 4K lângă piscină, ca bogații”

Citește și:

Dramă în prelungiri pentru Boloni! Metz a avut 2-0 cu om în minus: incredibil cât s-a terminat barajul pentru Ligue 1
Stranieri
Dramă în prelungiri pentru Boloni! Metz a avut 2-0 cu om în minus: incredibil cât s-a terminat barajul pentru Ligue 1
Isterie în Turcia, la prezentarea lui Mourinho la Fenerbahce! » Lusitanul a venit pe mare și a vorbit în fața a 45.000 de oameni: „Voi mă iubiți înainte de victorii”
Campionate
Isterie în Turcia, la prezentarea lui Mourinho la Fenerbahce! » Lusitanul a venit pe mare și a vorbit în fața a 45.000 de oameni: „Voi mă iubiți înainte de victorii”
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (90)
emil1986
emil1986  •  24 Iulie 2020, 07:11

Mimamo trebuie sa retrogradeze! Mimamo retrogradeaza!

mosierul
mosierul  •  24 Iulie 2020, 08:58
Postat de cuviosul_pafnutie pe 24 Iulie 2020, 08:50

Urgent!Craiova si CFR ar trebui sa ceara LPF inchiderea play off printr-un un meci de baraj intre ele doua- pentru desemnarea echipei care merge in preliminariile UCL si a celeilalte echipe care merge in preliminariile UEL!Nu mai e timp de pierdut!Oricand pot sa mai apara cazuri si DSP sa dispuna carantina de 14 zile!

....asta nu vor cere oltenii pentru că, ei speră că CFR-ul se va încurca , cu FCSB sau Botoșani știind bine faptul că arbitrii sunt setați sa ajute Craiova prin orice mijloace....sau speră oltenii , că cei de la CFR vor fi nevoiți să joace cu juniorii ...și atunci sa vezi adevărata mândrie olteneasca...!!!! Respect pentru domnul Mititelu, că are grija de adevărata echipa a Craiovei, Universitatea vCraiova.... campioana unei mari iubiri.. !!!

mosierul
mosierul  •  24 Iulie 2020, 08:50
Postat de Dumitrescu Alin-Marian pe 24 Iulie 2020, 06:40

Cand vine craiova și te bate la tine acasă, iar tu marele dan petrescu care ai antrenat echipe mari de prin europa vrei titlul vorbim degeaba. Acum vrei ca toate echipele să joace cu craiova și cu cfr nu. Ai pierdut pe mana ta dane.

....care e problema ? au un meci mai puțin , cel cu FCSB...da să joace cu juniorii ca sa fie mândră Craiova că a câștigat pe teren, un titllu la care au contribuit la greu și arbitrii...!!! Mi-ar fi și rușine .... Să nu uitam sa spunem : Respect domnule Mititelu pentru ceea ce faci, ai grijă de adevărata echipa a Craiovei, Universitatea Craiova ...campioana unei mari iubiri..!!!

Vezi toate comentariile (90)
Comentează