FOTBAL  »  Superliga  »  CSIKSZEREDA

EXCLUSIV „Poate veni!” » GSP publică în exclusivitate detalii! Vizita anului în fotbalul românesc: Viktor Orban, la Csikszereda - Dinamo?!

Viktor Orban (centru), premierul Ungariei +4   FOTO
Viktor Orban (centru), premierul Ungariei

Articol de - Publicat luni, 20 mai 2024 08:06 / Actualizat luni, 20 mai 2024 10:29

Febra „barajului” Dinamo - Csikzereda ajunge și la Budapesta! Gazeta Sporturilor publică în exclusivitate detalii despre o mișcare sonoră pregătită în culise în cazul în care ciucanii vor obține un rezultat favorabil în turul din această seară, de la București. GSP a aflat că Viktor Orban, premierul Ungariei, și-ar putea face apariția la Miercurea Ciuc, la manșa retur, pentru a fi martor la ipotetica promovare istorică a echipei susținute cu bani publici de la guvernul maghiar.

Cu mai puțin de două săptămâni înaintea alegerilor comasate din Ungaria, programate tot pe 9 iunie, cele în care partidul lui Viktor Orban speră să obțină cât mai multe mandate în Parlamentul European, premierul din țara vecină ia în calcul să facă o scurtă escală la Miercurea Ciuc, pentru returul „barajului” Csikzereda - Dinamo, care va avea loc pe 27 mai.

Aici nu încape îndoială! Capitolul la care Csikszereda o surclasează pe Dinamo: ciucanii, la ani-lumină în fața „câinilor”
DINAMO
Aici nu încape îndoială! Capitolul la care Csikszereda o surclasează pe Dinamo: ciucanii, la ani-lumină în fața „câinilor”

Sursele GSP.ro dezvăluie că singura condiție pentru ca vizita anului în fotbalul românesc să se materializeze este una simplă. Și anume ca Csikszereda, formația care dispută în premieră un baraj de promovare în prima ligă a României, să reușească un scor pozitiv în duelul tur de pe Arena Națională.

Ar fi factorul care să declanșeze apariția la meciul din Harghita a unuia dintre politicienii controversați, în vogă, din această zonă a Europei.

Viktor Orban, așteptat la returul Csikszereda - Dinamo

Și asta pentru că o eventuală promovare a ciucanilor în Superligă ar fi una de mare impact și ar însemna că, după Sepsi, o altă echipă aflată în sfera de interese a guvernului de la Budapesta va activa în prima ligă a României.

E de notorietate că Csikszereda primește injecții financiare din partea guvernului din Ungaria: așa a fost modernizat stadionului și așa a devenit posibil ca academia clubului din Miercurea Ciuc să ajungă pe locul secund în topul academiilor din România, capitol la care Csikszereda e o forță.

Posibila venire a lui Viktor Orban la returul Csikszereda - Dinamo n-ar fi o noutate absolută, doar ar adăuga un strop de interes peste un baraj deja foarte mediatizat și care a dat agenda zilei în ultima săptămână.

Politicianul și-a mai făcut apariția în România la meciurile europene ale lui Sepsi, precum și la un meci al covăsnenilor cu FCU Craiova.

Viktor Orban are propriul fotoliu pe stadionul din Miercurea Ciuc

În plus, Orban deține un scaun inscripționat cu numele său pe arena din Miercurea Ciuc, premierul fiind prezent, de altfel, și la inaugurarea arenei modernizate din Harghita. Se întâmpla în vara lui 2022, cu ocazia amicalului dintre Ungaria U18 și selecționata U18 a Ținutului Secuiesc, cea care a îmbrăcat atunci tricourile celor de la Csikszereda.

Fotoliul rezervat pentru Viktor Orban
Așa arată o cameră unde sunt cazați jucătorii
Clubul e atent și la nutriția micilor fotbaliști
Gazonul e impecabil la Miercurea Ciuc
Vitrina cu trofee a clubului

Surse autorizate din comunitățile maghiare, la curent cu relația dintre clubul ciucan și Viktor Orban, au relatat pentru GSP cum s-ar putea produce vizita acestuia la meciul cu Dinamo de peste o săptămână:

Dacă în primul meci va fi un rezultat satisfăcător, poate veni!

Oricum, mai mult ca sigur, domnul Orban va fi aici pe 27 iulie, la aniversarea de 120 de ani a clubului din Miercurea Ciuc. Iar atunci va fi un meci amical între echipa U17 de la Csikszereda și cea U17 a Ungariei. Încă există negocieri pentru un trilater, ar putea veni și naționala României. Mai mult ca sigur, domnul prim-ministru (n.r. Viktor Orban) va fi atunci aici, e invitat cum se cuvine, din ianuarie”.

În contextul ultimelor evenimente din zonă, cu tentativa de asasinat a premierului slovac Robert Fico, există și posibilitatea ca Orban să nu dorească să se expună la un meci considerat a fi unul cu grad ridicat de risc, mai ales cu un adversar ostil precum Dinamo. În ultimele zile, Orban și-a manifestat solidaritatea pentru prim-ministrul Slovaciei, pe care-l consideră un aliat de nădejde.

„Poate veni!” » GSP publică în exclusivitate detalii! Vizita anului în fotbalul românesc: Viktor Orban, la Csikszereda - Dinamo?!
Viktor Orban, după Sepsi - FCU Craiova 1-0/ foto: Facebook @Viktor Orban

Viktor Orban, primit ca un adevărat erou la meciurile lui Sepsi

Popularitatea lui Viktor Orban din zona Harghita și Covasna e una imensă, dovadă și felul în care a fost primit la meciurile echipei lui Laszlo Dioszegi. Un exemplu elocvent, în iulie 2022: cu fularul covăsnenilor la gât, politcianul a fost aclamat la scenă deschisă de cei 7.500 de oameni prezenți pe stadionul din Sfântu Gheorghe.

La acel moment, oficialul din țara vecină a postat pe pagina de Facebook imagini din Sf. Gheorghe, cu mai multe mesaje, printre care: „Hai, maghiarilor!” și „E minunat să fim din nou împreună!”.

VIDEO Culisele clubului din Miercurea Ciuc: bani de la guvernul maghiar, orgolii locale + Robert Ilyeș pe bancă

Mai multe știri despre Csikszereda:

EXCLUSIV Csikszereda, prime uriașe de joc pentru barajul cu Dinamo. „Îi simt pe băieți încrezători în ei”

ANALIZĂ Aici nu încape îndoială! Capitolul la care Csikszereda o surclasează pe Dinamo: ciucanii, la ani-lumină în fața „câinilor”

Antrenorul lui Csikszereda a calculat în procente șansele la barajul cu Dinamo: „Noi de ce nu am putea să facem surpriza?”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (22)
tristan
tristan  •  20 Mai 2024, 18:06

Pai si ce dacă vine ? Guvernul lui Orban a investit niște bănuți in infrastructura și club .Nu i normal sa vadă ce s a făcut? Sa fie sănătoși și nu mai agitați aiurea apele.Nu vad sesnsul

Trotsky
Trotsky  •  20 Mai 2024, 17:36

nasol cu ciupercuțele ăstea

talpaiadului
talpaiadului  •  20 Mai 2024, 15:01
Postat de doar.dinamo_bucuresti pe 20 Mai 2024, 10:54

stati cuminti mah ca dupa ce le dam o manita diseara uita de meci

Parerea mea e ca vor fi doua meciuri foarte grele pentru Dinamo, calificarea nefiind nici pe departe garantata. In acest sezon, dinamovistii au avut intotdeauna probleme cu echipele care s-au incapatanat sa dea totul pe teren impotiva ei, indiferent de valoarea echipelor respective, iar Csikszereda este o echipa organizata, artagoasa si motivata, pentru care numele Dinamo nu inseamna nimic. Eu unul imi doresc ca Dinamo sa treaca de baraj si sa joace si la anul in prima liga, dar ma astept la o disputa echilibrata, in care norocul si arbitrajul vor avea niste cuvinte grele de spus in privinta rezultatului final al barajului.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează