FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Zeljko Kopic îi face portretul lui Edgar Ie: „Logic, are nevoie de asta” » Ce alți „ex-barcelonezi” au mai trecut pe la Dinamo

Samuel Okunowo la Muzeul Satului în 2003
Samuel Okunowo la Muzeul Satului în 2003

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2024 15:51 / Actualizat miercuri, 21 februarie 2024 16:32

Edgar Ie, 29 de ani, va fi în lotul „câinilor” pentru etapa de vineri, din Gruia, cu CFR Cluj. Fundașul cu experiențe multiple, inclusiv la Barcelona, urmează altor doi foști jucători de la Dinamo, Samuel Okunowo și Juan Camara, cu trecut în Catalonia.

Edgar Ie, 29 de ani, este gata de debut, vineri seară, de la ora 20:00, în meciul CFR Cluj - Dinamo. Fundașul va face parte din lotul „câinilor” pentru deplasarea din Transilvania, de văzut din ce moment Zeljko Kopic va apela la serviciile jucătorului cu selecții în naționalele Portugaliei și ale Guineei-Bissau.

Adrian Mutu se teme de Dinamo, înaintea meciului direct: „Mi-ar fi plăcut să o întâlnesc când nu era în formă”
CFR CLUJ
Adrian Mutu se teme de Dinamo, înaintea meciului direct: „Mi-ar fi plăcut să o întâlnesc când nu era în formă”

Zelko Kopic despre Edgar Ie: „Va aduce un plus pentru Dinamo”

Zeljko Kopic l-a testat la Săftica pe ultimul sosit în „haita”. Cu toate că trebuie să se mai lămurească în privința lui, vrea ca Edgar să facă deplasarea cu echipa în Ardeal. Este un fotbalist de experiență, are cel mai mare salariu de la Dinamo, aproape 20.000 de euro!, a fost adus ca să joace, nu să fie opțiune de rezervă.

Dacă nu va fi în primul 11 cu echipa lui Adrian Mutu, atunci ar putea apărea din primul moment cu Hermannstadt, săptămâna viitoare, în „intermediară”.

Zeljko Kopic îi face portretul lui Edgar Ie: „Logic, are nevoie de asta” » Ce alți „ex-barcelonezi” au mai trecut pe la Dinamo
Cel mai important meci în care a jucat Edgar Ie a fost la CAN 2024, împotriva Nigeriei / Foto: Imago

„Nu mai trebuie să vorbesc eu despre Edgar Ie, vorbește cartea lui de vizită, care a fost cea mai accesată pe transfermarkt în ultimele zile, de către suporterii dinamoviști.

Faptul că a jucat pentru toate naționalele de juniori ale lusitanilor, apoi pentru prima reprezentativă, acum fiind la Guineea-Bissau, spune multe despre valoarea fotbalistului.

Logic, are nevoie de adaptare, venind într-un campionat nou, o țară nouă, dar va fi ajutat de propria valoare și de experiență. Știu ce am adus, va aduce un plus lui Dinamo și va contribui la îndeplinirea obiectivului clubului, la care muncim cu toții. Toți suntem în serviciul lui Dinamo”, a declarat Zeljko Kopic pentru GSP.ro.

A reprezentat Portugalia, într-un amical arbitrat de Sebastian Colțescu, acum joacă pentru Guineea-Bissau

Edgar Ie a crescut la academia lui Sporting Lisabona, apoi a fost achiziționat de Barcelona pentru 1,75 de milioane de euro, în vara 2012. Are un meci la prima echipă a „extratereștrilor”, în Copa del Rey. Plus alte 48 de meciuri la Barcelona B.

Ulterior, a jucat în campionate importante, a fost la Lille, Nantes, Trabzonspor, Feyenoord și Bașakșehir. A evoluat în Europa League și în Conference League.

În 2017, pe când avea 23 de ani, a evoluat într-un meci amical la seniori, pentru Portugalia, cu Arabia Saudită, scor 3-0, partidă arbitrată de Sebastian Colțescu. A intrat în locul lui Pepe și a jucat 35 de minute!

Ulterior, în vara 2023, a ales să reprezinte Guineea-Bissau. A adunat două selecții. Pentru această selecționată a jucat în urmă cu o lună, pe 22 ianuarie, în Cupa Africii, fiind integralist contra Nigeriei (0-1).

Edgar Ie vine după Okunowo și după Camara

Edgar Ie este al 3-lea jucător care îmbracă tricoul lui Dinamo și care a trecut pe la Barcelona. În urmă cu două decenii, Samuel Okunowo (21 de meciuri pentru catalani) a semnat cu „câinii” și a adunat 3 meciuri în ediția 2003-2004, în care roș-albii aveau să cucerească eventul.

Nigerianul nu s-a adaptat în România, nu a încheiat sezonul în București. Okunowo, 24 de ani la acea vreme, a fost și eroul unui shooting special pentru Gazeta Sporturilor, acceptând ideea de a poza la Muzeul Satului din Capitală.

Samuel Okunowo la Muzeul Satului în 2003
Samuel Okunowo la Muzeul Satului în 2003
Samuel Okunowo la Muzeul Satului în 2003
Samuel Okunowo la Muzeul Satului în 2003
Samuel Okunowo la Muzeul Satului în 2003
+1 FOTO

Ulterior, africanul a mai jucat în Albania, Ucraina, Maldive și în liga a 9-a engleză. S-a retras în 2013 în țara natală. Lucrează în scouting-ul academiei Barcelonei, dar are și un al doilea serviciu, la un cazinou pe La Rambla!

Apoi, un alt fost „barcelonez” care a trecut pe la Dinamo a fost Juan Camara. Sosit în alb-roșu în timpul managementului morganatic al lui Pablo Cortacero, mijlocașul iberic a jucat pentru „câini”, după ce bifase, printre altele, două meciuri la catalani.

Camara a evoluat puțin la Dinamo, apoi a mers în Polonia la Jagiellonia, după care a semnat cu Universitatea Craiova. Acum, este la Badalona, în liga a patra din țara sa!

13meciuri a adunat Camara pentru Dinamo, 2 goluri și 2 assist-uri

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

DINAMO - OȚELUL 3-1 / Zeljko Kopic, conferință de presă după victoria cu Oțelul: „Am fost foarte bine pregătiți”

Citește și alte știri:

„Român sau croat?” » Ce transfer mai vrea Dinamo

EXCLUSIV // VIDEO Adrian Cristea știe cum poate câștiga FCSB titlul: „Nea Gigi să dea cât mai puține informații”. De ce nu crede încă în remontada lui Dinamo

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
creeperno534
creeperno534  •  21 Februarie 2024, 22:50

Succes!

rocky3
rocky3  •  21 Februarie 2024, 18:39

Barcelona e într-o perioadă nefastă!

mosh_gerilla.1948
mosh_gerilla.1948  •  21 Februarie 2024, 17:48

Când am văzut poza, inițial, am crezut că e vreun moroșan care tocmai a terminat de curățat coșul!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează