INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INVESTIGAȚIE

Cât de credibil e Transfermarkt? Ancheta care arată secretele celui mai folosit site din fotbal: agenții influențează cotele!

Investigația realizată de olandezii de la Follow the money evidențiază hibele Transfermarkt. foto: Guliver/Getty Images
Investigația realizată de olandezii de la Follow the money evidențiază hibele Transfermarkt. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 19 decembrie 2020 15:54 / Actualizat sambata, 19 decembrie 2020 16:12

Investigația realizată de olandezii de la Follow the money evidențiază hibele Transfermarkt: analizele nu au la bază o metodă științifică, sunt făcute de voluntari, aceștia fiind supuși presiunilor impresarilor. 

Transfermarkt este site-ul cel mai utilizat în lumea fotbalului. Mai ales pentru estimarea prețurilor jucătorilor, la care apelează inclusiv cluburile și agenții pentru transferuri, citat și de UEFA în rapoartele sale.

Transfermarkt nu folosește un algoritm, precum CIES Football Observatory

Într-o anchetă marca Follow the money (un site olandez de investigații), prezentată și de L'Équipe, Transfermarkt nu mai pare deloc demn de încredere. 

Analizele financiare nu au la bază o metodă științifică, nu folosesc un algoritm, precum CIES Football Observatory (Centrul Internațional pentru Studierea Sportului de la Neuchâtel, Elveția), sunt realizate în cea mai mare parte de voluntari (în stilul Wikipedia), care sunt supuși unei presiuni din partea impresarilor să influențeze după dorința lor cotele jucătorilor.

"Mi s-au propus ceasuri sau alte cadouri" 

Lansat de un informatician german în urmă cu 12 ani, având acum 70 de angajați, site-ul este susținut în principal de pasionații de fotbal, care studiază gratis campionatele, în timpul liber

Neamțul Martin Freundl, cel care se ocupă de Bundesliga din 2017, admite cu amar: "Eu fac totul din plăcere, iar industria fotbalului valorează milioane și milioane. Acest contrast este nebun". Asistent social în vârstă de 28 de ani, acesta dezvăluie: "Pentru mine, este un fel de joc. Totul e construit pe predicțiile noastre". 

Uneori, predicțiile sunt afectate de ceea ce vor agenții. "Mi s-au propus ceasuri sau alte cadouri în schimbul unei cote mai bune ale jucătorilor", dezvăluie Bart Tamsyn, analistul competițiilor din Olanda și Belgia".

Cotele de pe Transfermarkt diferă în 60% din cazuri 

Christian Schwarz, un angajat Transfermarkt, e foarte clar: "Cluburile nu ar trebui să țină cont de cifrele noastre în deciziile luate la transferuri". Potrivit anchetei realizate de Follow the money, cotele estimate de Transfermarkt diferă în 60% din cazuri la transferurile reale!

VIDEO Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește și alte știri de actualitate:

Noi dezvăluiri despre viața lui Diego Maradona! Fosta iubită a argentinianului: „Era violent şi bolnav de gelozie”

VIDEO Premiu pentru Zlatan! Reușita lui Ibrahimovic, cea mai frumoasă din istoria MLS

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează