INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UNITED

OPINIE GSP Gestul lui Antony după o victorie cu o echipă din Liga 4 ar trebui să pună întrebarea: „Are simțul penibilului sau nu vedeta lui United?”

Articol de - Publicat luni, 29 ianuarie 2024 22:20 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 01:03

Duminică seară, Manchester United s-a impus mai greu decât se aștepta în fața echipei de League Two, Newport în șaisprezecimile FA Cup. Scorul final a fost 4-2 în favoarea echipei lui Erik ten Hag, care merge mai departe în singura competiție unde păstrează șanse reale de a cuceri trofeul.

Bruno Fernandes și Kobbie Mainoo au dus repede scorul la 2-0 pentru echipa de pe Old Trafford, însă surprinzător sau nu, reflectând într-o oarecare măsură starea în care se află clubul, galezii au reușit să egaleze prin goluri marcate în minutele 36 și 47.

United a revenit în avantaj în minutul 68, autorul reușitei fiind nimeni altul decât brazilianul Antony, aflat la primul gol sau assist al sezonului. Gol venit abia la sfârșitul lunii ianuarie, ținând cont că fostul său antrenor de la Ajax (de unde Man. United l-a transferat pentru 95 milioane euro în august 2022) l-a folosit constant pe parcursul acestei stagiuni.

Țeapă de 95 milioane euro

Cu reușita din FA Cup, Antony se apropie de borna de 10 reușite în tricoul îmbrăcat de Bobby Charlton, George Best, Denis Law sau Ryan Giggs, printre alții. Extrema de 23 ani are nouă goluri în 67 partide. Totuși, chiar lăsând golurile la o parte, contribuția sa ofensivă este spre zero, meci de meci. Cu toate acestea, nu prestația generală a acestuia de când a venit la club e importantă. Ci altceva.  

Antony a înscris din unghi de la marginea careului de șase metri cu poarta goală, după ce avusese o partidă penibilă în fața locului 16 din liga a patra engleză. 

S-a pus în genunchi și a mulțumit Divinității, dar după aceea a „pierdut-o”: a făcut un gest ce avea ca menire reducerea la tăcere a criticilor. Acea celebră mână sub barbă, cu care italienii își arată dezgustul față de ceilalți. Repet, această „sărbătoare” a avut loc pe terenul echipei de pe locul 16 din League Two, Newport.

Gestul lui Antony după o victorie cu o echipă din Liga 4 ar trebui să pună întrebarea: „Are simțul penibilului sau nu vedeta lui United?”

Ce urmează pentru brazilian

Mă întreb cum ar fi sărbătorit un astfel de gol foștii jucători pe care i-am numit mai sus. Sau dacă ar fi sărbătorit în vreun fel. Probabil că ar fi urmat exemplul excentricului Mario Balotelli, cel care a argumentat lipsa unei bucurii de după reușite ca fiind justă, ținând cont că el doar își face treaba.

Rămâne de văzut dacă gestul lui Antony va fi prologul unui declic într-un sezon dezastruos sau dacă acesta nu are simțul penibilului, pur și simplu. 

Va mai reuși ceva notabil cel devenit celebru pentru un dribling inutil când nu îi va mai avea în față pe Adam Lewis sau Ryan Delaney, ci pe Van Dijk, Saliba sau Ruben Dias? Răspunsul acestei întrebări îl oferă trecutul: nu!

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează