INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ELVEȚIA - IRLANDA DE NORD 0-0 (1-0)

Irlanda de Nord a ratat calificarea la CM 2018! Continuă atacurile la adresa lui Hațegan: "Cruzimea unei decizii fără sens!"» Românul ar putea provoca plecarea selecționerului și retragerea a 4 jucători nord-irlandezi!

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2017 09:40

Elveția și Irlanda de Nord au terminat la egalitate, 0-0, iar elvețienii s-au calificat la CM 2018 după ce în tur s-au impus cu 1-0, după un meci în care Ovidiu Hațegan a decisiv. 

Michael O'Neill, selecționerul nord-irlandezilor, nu poate uita ce s-a întâmplat la Belfast: "Până la acel penalty inexistent, elvețienii au fost mai buni, dar nu ne-au dat gol. Acum trebuia să jucăm, luptându-ne pentru un loc la Mondial".

În 2011, când Michael O'Neill a preluat "naționala", Irlanda de Nord era pe locul 88 în lume, fără un turneu final de 25 de ani. Datorită lui, s-a calificat la Euro 2016, a trecut de faza grupelor, iar acum a fost aproape de primul Mondial alb-verde după 32 de ani. Elveția i-a luat această șansă, dar i-a înscris un singur gol în două meciuri. Un gol din penaltyul născocit de Ovidiu Hațegan.

"E îngrozitor cum am putut fi eliminați"

Selecționerul e puternic afectat. Și el, și jucătorii săi. "Suntem devastați. Aceasta este cruzimea unei decizii fără sens. E îngrozitor cum am putut fi eliminați", a declarat antrenorul britanic imediat după returul de la Basel. "Până la acel penalty inexistent, elvețienii au fost mai buni la Belfast, însă nu marcaseră. Acum trebuia să fim pe teren, să jucăm, luptându-ne pentru un loc la competiția la care am visat toți. Eram umăr la umăr cu o echipă valoroasă și biletul pentru Rusia s-a dat după un penalty care nu a fost".

"Jucătorii sunt foarte supărați, nervoși. Mulți plâng"

O'Neill a mai spus: "După cinci ani și jumătate aici, trăiesc un moment devastator. Jucătorii sunt foarte supărați, nervoși. Mulți plâng, au rămas doar lacrimile. E dificil în asemenea clipe să-ți controlezi emoțiile".

Eliminarea din baraj ar putea provoca despărțirea tehnicianului de "națională", susține presa insulară. "Nu mă gândesc la asta acum. Mai am contract, nu-mi doresc decât să stau împreună cu băieții. Pentru unii, a fost ultima speranță de a juca la Mondial. Vreau să-i conving pe câțiva să nu se grăbească".

Cel puțin patru se gândesc să se retragă. McAuley are 37 de ani, Aaron Hughes, 38! Dar O'Neill vorbește și de Brunt și Ward. Și ei au doar 32 și 31 de ani! 

"Dacă am fi pierdut pur și simplu, ar fi fost o dezamăgire, dar acum, după tot ce s-a petrecut la Belfast, nu suntem doar dezamăgiți. Suntem devastați. Sunt mândru de acești băieți. Au dat totul pentru echipa națională. Acum, în momente dificile, unii dintre ei vor lua decizii importante pentru cariera lor" Michael O'Neill, selecționer Irlanda de Nord

2020este anul în care expiră contractul selecționerului nord-irlandez Michael O'Neill

"Ai jefuit această națiune"

Fanii nord-irlandezi au continuat tirul asupra lui Hațegan pe rețelele de socializare după ratarea calificării. "Ai jefuit această națiune de prezența la Mondial", l-a acuzat un suporter britanic pe arbitrul arădean. "Cum poate fi atât de incompetent? Va mai conduce românul un meci atât de important?", a întrebat altul. Și o cerere îndreptată spre FIFA: "Acest arbitru nu ar trebui să ajungă la Mondial. O să facă praf turneul". 

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (6)
corsair83
corsair83  •  13 Noiembrie 2017, 13:26

Hategan probabil a urmat niste indicatii...Elvetia trebuia sa fie la acest turneu final la fel cum si Franta acum cativa ani a scos nemeritat de la baraj pe Irlanda tot dintr-o greseala mare de arbitraj.

sakamoto
sakamoto  •  13 Noiembrie 2017, 13:09

Individul a produs mari deservicii Romaniei si fotbalului romanesc. Pete pe obrazul Romaniei! S-au razbunat pe el, meciurile trintite in Liga Ororilor. Unii muncesc o viatza pt Romania, iar altzii distrug cu dezinvoltura, pt interese personale. Afara din arbitraj, incompetentule! Rushineo! Fatzarnicule! Coruptule!

alegsandru
alegsandru  •  13 Noiembrie 2017, 13:12

Dupa milioane de tone de mazga deversata peste noi chiar si de catre astia, acum, eu unul sunt extrem de afectat si rusinat de decizia lui Hategan.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează