OPINII  »  EDITORIAL

Dacă am avea trei de Ianis ...

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2024 01:23 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 11:06

Finalul ne-a mai spălat de noroiul din primele 75 de minute. Dar să nu ne facem iluzii, cu Columbia 1 am fost doar niște umbre. E un adevăr terapeutic, s-ar putea să ne mai vindece de impresia asta de invincibilitate, doar o hologramă compusă din dueluri cu echipe mai mici, cu excepția Elveției. Mai sunt peste două luni până la Euro și tot atâtea nopți de nesomn pentru Edi.

Cu ce rămânem după această dublă?

În primul rând cu mai vechea senzație că nu avem curaj, că nu reușim să găsim echilibru de la mijloc în sus, agresivitatea, personalitatea care să ne dea dreptul nu doar să credem că am putea, dar chiar s-o facem, să fim capabili să facem mai mult. Da, suntem la Euro, am câștigat grupa neînvinși, cu cea mai bună defensivă, n-am uitat.

Dar mă uitam la Stanciu, care vrea, se risipește, bagă alunecări și deposedări ce îl lasă fără suflu și îi taie potențialul de imaginație de care altfel ar fi capabil. Dar fără devotamentul lui, chiar am fi mai săraci. Însă pare așa de singur, acolo, pierdut la mijlocul terenului.

Încă ceva. Așa, ca o senzație personală. Ce bine ar fi să mai avem alături de Ianis încă vreo doi de Ianis. Unul să construiască, unul să centreze și unul s-o bage în poartă. E clar, e doar o farsă a nostalgiei care mă bântuie, cu gândul la Gică. El era invers, 3 în 1.

Dacă am avea trei de Ianis ...
Ianis Hagi // foto: Guliver/gettyimages

Care sunt certitudinile, care sunt dezamăgirile

Mai sunt și alte certitudini. Raidurile lui Man, reflexele lui Moldovan. Parțial mobilitatea lui Rațiu, tenacitatea lui Burcă, potențialele sclipiri ale lui Moruțan sau Drăguș. Mihăilă și Coman parcă plutesc undeva între „parcă" sau „poate".

Decepții? M. Marin, partial și R. Marin, mult mai mult Cicăldău, Pușcaș, Alibec.

L-am uitat pe Drăgușin. Nu, nu l-am uitat, dar sincer, chiar dacă știu că risc să mă ud dacă mă pun contra vântului, deocamdată nu m-a convins. O fi tare ca o stâncă, dar a prea a căzut ca o popică la duelul de la al doilea gol al columbienilor. E doar un flash. Mai sunt și altele.

În general, nu e încă ceea ce pare din reclame și suma de transfer. O fi și din cauză că nu joacă încă destul la Tottenham. E scutirea generală, dar nu știu cât o să țină asta la examenele de la Euro.

Dar mai e până acolo și poate că Edi va reuși, așa cum a demonstrat deja, că poate să scoată mai mult dintr-o echipă ce are încă multe limitatoare. De personalitate, curaj, tupeu, tehnică. Nu de alta, dar de aproape un sfert de secol așteptăm încă o victorie la un Euro.


Comentarii (33)
fero77
fero77  •  31 Martie 2024, 15:52

e praf rau mistocarul asta de ianis...mie unul imi vine sa vars numai cand il vad....pacat ca murdareste numele Taticului....iar voi presa numai dati mereu osanale pt el pt ca evolutiile lui nu le puteti truca.....

fero77
fero77  •  31 Martie 2024, 15:50
Postat de barghierimihai49 pe 27 Martie 2024, 12:01

In toata presa din Romania nici un cuvant despre cel mai bun component al nationalei in ultimele 2 jocuri-Denis Man!In schimb-numai articole cu laudatio pentru petarda Ianis Hagi.Pana in iunie poate sta linistit pe banca de rezerve de la Alaves-are locul la selectionata asigurat.Parca am fi blestemati sa-l suportam pe acest laudaros si arogant pseudofotbalist (vezi declaratia lui dupa meciul cu Columbia).La Euro jucam cu un om in minus.Vai de capul nostru!

asa este...mult adevar ai spus...numai talente pe capul lui...numai TATICUL nu vede.........sau vede?????

talpaiadului
talpaiadului  •  27 Martie 2024, 15:29

De acord cu cele precizate in articol. cu doua exceptii: 1. Dragusin a fost peste Burca la toate capitolele si sub nici o forma nu se poate considera ca Burca ar fi o certitudine, in timp ce Dragusin nu ar fi convins. Dimpotriva, Burca a fost lent si nici nu a compensat lentoarea prin plasament si mi se pare ca Sapunaru ar fi o alternativa mai buna, Sapunaru compensandu-si lentoarea printr-un plasament net superior celui al lui Burca. 2. Edi Iordanescu nu a demonstrat ca se poate scoate mai mult de la jucatorii nationalei, ci a profitat de declicul produs de minunea lui Mihaila din Elvetia, care a insuflat incredere unor fotbalisti obisnuiti cu esecul, Edi nefiind un antrenor care impune disciplina tactica necesara pentru ca o nationala modesta precum Romania sa poata produce vreo surpriza la CE.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează