OPINII  »  EDITORIAL

Cel mai trist Dinamo

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat joi, 30 noiembrie 2023 13:52 / Actualizat joi, 30 noiembrie 2023 14:05

Așadar, Ovidiu Burcă n-a mai rezistat presiunii și s-a retras, evitând astfel să fie demis, căci acesta ar fi însemnat pasul următor. Cunoașteți istoria poetului revoluționar sovietic Maiakovski, despre care se zice că s-a sinucis strigând „Nu trageți, tovarăși!”.

Într-un moment în care numeroși fani roș-albi îl arată cu degetul, iar unii chiar îl admonestează cu „Groparule!”, mă distanțez de ei și privesc spre puținul rămas pe fundul paharului golit de Burcă. 

Și-mi aduc aminte de promovarea din sezonul trecut, ispravă la care nu se aștepta nimeni. Considerată o adevărată minune în condiții de insolvență și de sărăcie, performanță ce ne-a luat pe toți prin surprindere.

Astăzi, când Dinamo ocupă penultimul loc în clasament, cu 10 puncte mari și late din 51 posibile!, evident că și Burcă e responsabil pentru dezastru. Și din cauza antrenorului s-a ajuns aici. 

Mai vinovați sunt însă cei care i-au tot promis acestuia achiziții de valoare pentru ca, inventând scuze peste scuze, să nu-și respecte cuvântul.

Pentru a mai face o minune, ca echipa să supraviețuiască în Superligă, lui Burcă i-ar fi trebuit câțiva jucători de soi și nu i-a primit. Pe tema asta s-a discutat atât încât, dac-aș insista, aș repeta ce-au scris alții. Personal, oricâte animozități voi stârni, apreciez sincer priceperea și strădania lui Ovidiu Burcă.

Duminică seara, în prelungirile meciului de 0-1 cu liderul FCSB, am văzut un Dinamo abătut. Poate cel mai trist, o imagine simbolică, menită să impresioneze neplăcut. 

Cel mai trist Dinamo
Ovidiu Burcă n-a reușit s-o salte Dinamo de la pământ

Concret, în clipa în care, faultat, Ghezali a căzut la pământ și se zvârcolea de durere cerând ajutor, niciunul dintre coechipieri nu s-a apropiat măcar spre a afla ce i s-a întâmplat, niciunul, chiar niciunul! Doar un adversar, portarul Târnovanu, a venit lângă dinamovist, unde l-a și prins fluierul de final al arbitrului!

„Când o echipă încetează să mai acționeze ca o familie, începe sfârșitul”, declara cândva Sir Alex Ferguson, cel mai galonat antrenor all-time. Văzându-l pe Ghezali singur, parcă uitat de colegi, am înțeles că e timpul ca Burcă să plece. 

Că nu mai poate salva corabia amenințată cu naufragiul și că ea are nevoie de alt căpitan. Cu mai mult curaj, dar și, înainte de orice, cu mai mult noroc.


Comentarii (28)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  02 Decembrie 2023, 13:03

Dinamo va mai fi , cand se va intoarce "Militia" !... Borcea nu va mai veni , niciodata , pentru ca il asteapta o "Facultate" la "Oxford - Rahova" ...

MIRCEAVULCANESCU
MIRCEAVULCANESCU  •  02 Decembrie 2023, 09:00

lumea a a devenit mult mai egoistă. occidentul a dat semn autodistrugerii si c chiar C ioaran vedea asta. Trăiesc afara de peste 35 de ani cu bune cu rele cu zile negre cu zile însorite. poate mai mult decit oriunde în lume occidentul nu-ți da sufletul înapoi dar îți da speranța . speranța care în România de exemplu a murit. au lua tot ce este mai rău afara doar ca au crescut ca niște copii super dezvoltați unde c creierul a rămas la un nivel de ***. mă uit la mulți dintre sportivi care dau morale si viața lor particulară este un dezastru. nu au principii nu au decit instinct primar. de la Hagi care are multe păcate la Răducioiu si mulți alții . familiile lor nu se compara cu cea a lui Sabău sau al altora fie el si Mitica Dragomir. SInt primari străbătuți de instinct primar si atit. Dinamo mai are o șansă. Burcă a fost bun pina la un punct. Acum este nevoie de antrenor c u rutina cu vechime cu experiența mare. Sper sa le iasă.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Str82HeIL
Str82HeIL  •  02 Decembrie 2023, 01:21

Problema la Dinamo e simpla...si aceasi problema care au avut-o mereu. Vin oameni care vor sa ciupească ceva. Dinamo e veşnica tzeapă. Si acuma "investitorii" aştia nu au bani sa treacă strada si nu o sa vină nimeni sa bage bani sa faca aştia ce vor pe banii lor. Jucatorii care ii au sunt de liga a 3a si "investitorii" sunt un Badea Cortacero . Si cam asta e problema la Dinamo

Vezi toate comentariile (28)
Comentează