OPINII  »  EDITORIAL OVIDIU IOANIȚOAIA

Penalty neacordat!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat joi, 10 august 2023 23:53 / Actualizat vineri, 11 august 2023 01:09

Dacă FCSB a avut ghinion când sorții i-au scos-o în cale pe Nordsjaelland, o combinată africano-daneză tânără, rapidă și directă, neșansa a urmărit-o și în turul cu acest adversar. La încălzirea dinaintea meciului s-a accidentat Șut, cureaua de transmisie a echipei, în absența căruia legătura dintre compartimentele bucureștenilor a suferit. Înlocuitorul lui Șut, Ov Popescu, a făcut o partidă onestă, dar atât.

Ceea ce se poate afirma și despre Fl. Coman, de regulă timid și static, lipit de tușă. Cum el parcă s-a ascuns de minge, mai degrabă așteptând-o decât căutând-o, nu l-am revăzut pe jucătorul fâșneț și penetrant din SuperLigă. Când a intrat spre centru, Florinel a devenit mult mai periculos, numai că a intrat rar.

Întrucât nici Compagno, prea izolat, nici Cordea, cam dezordonat, nici Oct. Popescu și V. Gheorghe, mai târziu, n-au strălucit, FCSB a contat prea puțin în ofensivă, nereușind nici măcar un șut pe poarta adversă! Noroc că apărarea ei, cu Târnovanu la post și Chiricheș premiant, a funcționat bine.

Penalty neacordat!
Djokovic, împins în careu

Aspectul întâlnirii, în general dominată de oaspeți, s-a schimbat radical din momentul în care Nordsjaelland a rămas în 10, Nagalo fiind eliminat după un sfert de oră din repriza secundă. FCSB a trecut în control și și-a masat adversarul în propria-i jumătate și chiar în propriul careu, l-a înghesuit. Golul însă, din păcate, n-a venit, asta și din pricină că arbitrul muntenegrean i-a refuzat lui Djokovic un penalty clar, evident, în minutul 71! Dacă nu fluieri fault la o împingere din spate cu ambele mâini, atunci când mai arăți punctul cu var, la Paștele cailor?!

În ciuda barei din prelungiri a danezilor, consider că FCSB merita mai mult. Numai că fotbalul, poveste veche, nu se joacă pe merite, ci pe goluri, iar Fl. Coman et Comp n-au înscris niciunul. În consecință, manșa a doua, programată în Danemarca, săptămâna viitoare, se anunță cu atât mai dificilă cu cât se va disputa pe un gazon artificial. Logic că Nordsjaelland pornește favorită, fără ca asta să însemne că ea e deja calificată. Returul se anunță deschis oricărui rezultat.

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Comentarii (46)
dai.o.gheara.iei.cu.doua
dai.o.gheara.iei.cu.doua  •  11 August 2023, 17:29

Diferența s-au făcut între afro-danezi care sunt și fotbaliști și "afro-africanii" ciobanului care sunt doar afoni!... Ar fi fost util Bârsan, dar nu poți să-l bagi pe ipochimen chiar în toate competițiile europene.

dai.o.gheara.iei.cu.doua
dai.o.gheara.iei.cu.doua  •  11 August 2023, 17:25
Postat de VanBasten pe 11 August 2023, 09:43

Forta, Nordsjaelland! E cam greu fara Barsani, degeaba ne plangem.

Doar cu blaturile din Romania nu poți să ai pretenții in Europa! Bârsan nu are jurisdicție acolo ....

Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  11 August 2023, 14:57
Postat de cita pe 11 August 2023, 14:30

Am inteles, multumesc. Daca VAR va fi doar din playoff, imi dau seama cat conteaza pentru burtosii cu interese oculte de la FIFA meciurile astea preliminare de calificare. Nu conteaza deloc, daca ma intrebati pe mine. Sunt bifate la "si altele", atat meciurile propriu-zise, cat si echipele. Dar mai ales fanii care ii platesc indirect si umplu tribunele. Exact ca la acest meci pe Steaua.

Adevãrul e ca nici fotbalul in aceste preliminarii nu exceleaza ( vorba regelui) la capitolul calitate, abia cine ajunge in grupe are atentia cuvenita a "burtoșilor" conducatori...Dar chiar si asa, tot le scapa ceva măruntiș de-un mic si-o bere echipelor pana in play-off...????????????

Vezi toate comentariile (46)
Comentează