SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

EXCLUSIV Adrian Vasile pleacă de la CSM București! » Detalii explozive după ședința Consiliului de Administrație: antrenorul favorit să o preia pe campioană

Adrian Vasile nervos după meci Foto Cristi Preda
Adrian Vasile nervos după meci Foto Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2024 15:45 / Actualizat joi, 09 mai 2024 15:54

GSP.ro vă prezintă în exclusivitate detalii de la ședința Consiliului de Administrație al clubului CSM București, care a avut loc marți, 7 mai, la Primăria Generală: despărțirea de antrenorul Adrian Vasile, cine poate veni în locul său, dar și în ce măsură vor fi influențate clubul și echipa feminină de handbal de alegerile locale și schimbările politice.

Ședința de marți, 7 mai, a început la ora 15:30 și la ea a participat și primarul general, Nicușor Dan, alături de membrii CA, dar și de reprezentații secției de handbal feminin de la CSM București, Vlad Enăchescu, manager operațional, și Cristina Vărzaru, team manager.

La ședință a fost prezent pentru o perioadă și antrenorul Adrian Vasile, care, după ce i-au fost comunicate unele decizii, a părăsit clădirea primăriei.

Adrian Vasile pleacă de la CSM București, la finalul campionatului

Surse GSP au confirmat că Adrian Vasile a fost înștiințat că, după terminarea campionatului, CSM va întrerupe colaborarea cu el – are contract până în 2025 – și va primi o despăgubire conform contractului: 3 salarii imediat (aproximativ 30.000 euro) și alte 3, câte unul în fiecare lună, dacă nu-și găsește angajament în următoarele 3 luni.

Adrian Vasile este antrenor principal la CSM București din 2019. Echipa nu și-a îndeplinit niciodată obiectivul european, calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor, în acest răstimp, dar antrenorul a câștigat aproximativ 450.000 de euro. În vârstă de 41 de ani, Vasile a mai fost la CSM București și antrenor secund între 2014 și 2019, iar în această perioadă a câștigat aproximativ 150.000 de euro.

Aceleași surse au confirmat că Adrian Vasile avea contract cu CSM până în 2024, dar toamna trecută, managerul operațional Vlad Enăchescu i-a prelungit înțelegerea până în 2025, acceptând clauzele de despăgubire ale antrenorului, chiar dacă echipa nu-și îndeplinea obiectivul.

Vă sunăm noi marți
CSM București
Vă sunăm noi marți

Legătura dintre managerul operațional, team manager și echipă

Sursele GSP au dezvăluit că în aceeași perioadă, Enăchescu, care avea un salariu de 19.000 de lei și team managerul Cristina Vărzaru, 16.000 de lei, și-au prelungit contractele cu clubul pe încă doi ani, în condiții financiare superioare.

„Postul de manager operațional nu există la niciun alt club CSM din România, doar la CSM București! Funcția de manager operațional se găsește la societățile private, iar la CSM București a fost inventată pentru cel care ocupă acest post. Ca să aibă loc atât Enăchescu, cât și Vărzaru”, au dezvăluit sub protecția anonimatului persoane din club.

Adrian Vasile pleacă de la CSM București! » Detalii explozive după ședința Consiliului de Administrație: antrenorul favorit să o preia pe campioană
Adrian Vasile și Vlad Enăchescu, la plecarea către Metz. Cei doi au o relație de prietenie de mulți ani

„La echipa de fete îl avem ca organizator de competiții pe Ionuț Bugan, care face tot ce trebuie din punct de vedere logistic la formație. Este cel mai vechi din club și știe tot ce le trebuie fetelor. Domnișoara Vărzaru se ocupă cu echipamentele și mai merge pe la ședințele tehnice, iar Vlad Enăchescu ține relația cu FRH, EHF și cu impresarii.

Uneori îi mai duce cu mașina pe arbitrii din Liga Campionilor, deoarece clubul avea pentru protocol un Duster mai vechi de la Poliția Locală și mirosea urât în interior”, au spus pentru GSP aceleași persoane din club.

”Scopul managementului operațional este de a gestiona toate aceste activități prin echilibrarea costurilor și a veniturilor, asigurând astfel cel mai înalt nivel posibil de eficiență și maximizând profitul. Această sarcină îi revine unui manager operațional”, spune fișa acestui post.

Cine o va antrena pe CSM București? Per Johansson, propus pentru revenire

Adrian Vasile pleacă de la CSM București! » Detalii explozive după ședința Consiliului de Administrație: antrenorul favorit să o preia pe campioană
Per Johansson, aici nemulțumit de organizarea Campionatului Mondial de handbal feminin din 2023 / FOTO: Imago

La ședința CA de marți, conducătorii secției de handbal l-au propus ca viitor antrenor la CSM București pe suedezul Per Johansson, cel care a mai preluat echipa din mers de două ori, a calificat-o în F4 și a câștigat medaliile de bronz.

Momentan, scandinavul este angajat la Gyor pentru 3 luni și a calificat-o pe campioana maghiară în F4, unde va juca în semifinală cu Esbjerg.

Dacă Gyor va câștiga Liga Campionilor, lui Per Johansson i se va propune de către formația maghiară un contract pe 3 ani și, logic, va accepta. În cele 3 luni din acest sezon, Gyor îl plătește pe Per Johansson cu 17.000 de euro pe lună și acesta este un impediment pentru o posibilă angajare a suedezului la CSM.

Unii membri din CA au spus: „Îl dăm afară pe Vasile cu 9.000 de euro lunar și îl luăm pe suedez cu 17 mii?”

Momentan, conducătorii de la CSM București speră ca Gyor să nu câștige trofeul și apoi să poată negocia cu Per Johansson.

O altă variantă de antrenor a fost și danezul Jakob Vestergaard de la Bietigheim, dar scandinavul și-a prelungit înțelegerea cu campioana germană după ce a calificat-o în premieră în F4.

Rânjetul
CSM
Rânjetul

Jocurile din spatele ușilor închise

Chiar dacă în 9 iunie vor fi alegeri locale, mandatul Consiliului de Administrație de la CSM București va expira în 30 septembrie, iar de la 1 octombrie își vor intra în atribuții noii consilieri, care vor fi și membrii în CA.

Din acest motiv, unii membri din actualul CA, care nu sunt pe locuri eligibile pe noile liste de consilieri, încearcă să-și aranjeze posturile pe următorii 4 ani.

Surse din primărie au spus pentru GSP că unul dintre cei mai influenți membri din actualul CA, Răzvan Socolovici (PNL), dorește să devină director general al clubului CSM București în locul lui Iulian Pâslaru și și-a negociat poziția cu sprijinul PNL sector 5.

Actualul director interimar, Iulian Pâslaru, este simpatizant USR și are șanse infime să rămână în funcție după alegerile din 9 iunie.

Tot surse politice au confirmat pentru GSP că PSD a negociat deja cu PNL pentru a avea majoritatea în CA-ul clubului și din acest motiv, din toamnă va pleca de la CSM și Vlad Enăchescu.

O altă persoană care poate reveni la CSM București, dar pe funcția lui Enăchescu, este fostul director general din 2015, Constantin Căliman.

Aceleași surse au confirmat că primarului general i-a fost propus din partea lui Constantin Căliman un plan pe 3 ani pentru echipa feminină de handbal a clubului: calificare în F4 în fiecare sezon și câștigarea trofeului în sezonul al 3-lea. Antrenor în proiect ar fi Jakob Vestergaard, care ar trebui „răscumpărat” de la Bietigheim.

Toate aceste schimbări vor avea loc, indiferent de noul primar general, deoarece politicienii spun că alianța PSD-PNL va avea majoritatea în Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

Citește și:

România a depășit așteptările în turul barajului cu Cehia, dar a clacat pe final » Calificarea la CM de handbal masculin nu e imposibilă
ROMÂNIA - CEHIA
România a depășit așteptările în turul barajului cu Cehia, dar a clacat pe final » Calificarea la CM de handbal masculin nu e imposibilă
Metz, călăul lui CSM București, o va înfrunta pe Bietigheim în Final 4-ul Ligii Campionilor
LIGA CAMPIONILOR
Metz, călăul lui CSM București, o va înfrunta pe Bietigheim în Final 4-ul Ligii Campionilor

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (28)
eu.again
eu.again  •  10 Mai 2024, 18:58
Postat de SuporterOr pe 10 Mai 2024, 14:45

Răzvan Socolovici. E singurul care poate face asta și cu actualul CA și cu urmatorul. Veriga de legătură între prezentul și viitorul CSM ului.

Pe linga faptul ca n-are treaba cu handbalul, nu e sigur ca va fi el asa cum nu e sigur ca va fi Caliman. Leslie are mai mult de 9000, Viver a cerut 16.000 unei alte echipe din LN, trebuie sa aduci unul sub 9000 altfel te faci de ris

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  10 Mai 2024, 16:05
Postat de theo.phil pe 09 Mai 2024, 18:44

Pe minoritatea care iubim acest sport nu ne intereseaza parerea unora care nu inteleg si nu pot aprecia unul din cele mai spectaculoase, acrobatice, dinamice pline de spirit de lupta sporturi,lipsite de vaicareli, trageri de timp, simulari (asi miza o suma destul de mare pe faptul ca esti gigist si fecesebist).Faptul ca handbalul este condus prost si de oameni care nu se pricep nu inseamna ca acest sport nu prezinta inca interes si nu isi va reveni si va fi iarasi ce a fost.

...tin cu U Cv ...ai pierdut pariul ...bine ca te duci la handbal ...in divizia B de handbal ai fost ?...pe cine ai vazut acolo ?...ce ti a placut ?

SuporterOr
SuporterOr  •  10 Mai 2024, 14:45

Răzvan Socolovici. E singurul care poate face asta și cu actualul CA și cu urmatorul. Veriga de legătură între prezentul și viitorul CSM ului.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează