ESPORTS  »  STIRI GAMING  »  LEAGUE OF LEGENDS 2024

GAMING Finala Campionatului Mondial League of Legends 2024 - Tot ce trebuie să știi

Articol de GSP - Publicat marti, 15 octombrie 2024 10:39 / Actualizat marti, 15 octombrie 2024 13:06

Campionatul Mondial de League of Legends 2024 este aici și adună la un loc cele mai bune echipe din întreaga lume pentru a concura pentru Cupă. Iată ce trebuie să știi despre turneu!

Campionatul Mondial de League of Legends reprezintă apogeul sezonului de esports competitiv LoL. Echipe din cele opt regiuni globale ale Riot Games se luptă pentru titlul mondial prestigios. Aici găsești toate detaliile pentru a te bucura de Finala din acest an!

Când are loc finala Worlds League of Legends?

Finala Campionatului Mondial League of Legends 2024 va avea loc pe 2 noiembrie. Întregul turneu începe cu faza Play-In, pe 25 septembrie, și se încheie cu marea finală de la Londra. Fanii care participă la eveniment vor putea, de asemenea, să se bucure de Worlds Fan Fest, desfășurat între 31 octombrie și ziua finalei.

Unde are loc finala Worlds League of Legends?

Finala va avea loc la The O2 din Londra, Regatul Unit. Meciul final va începe cu o ceremonie de deschidere la ora 7:00 a.m. PT/2:00 p.m. GMT/3:00 p.m. CET pe 2 noiembrie.

Înainte de asta, fazele Play-In și Swiss au loc la Riot Games Arena din Berlin, Germania, iar faza Knockout va fi găzduită la Arena Adidas din Paris, Franța.

Ce format va avea finala Worlds League of Legends?

Turneul din 2024 include 20 de echipe care concurează în trei faze: Play-In, Swiss și Knockout. Iată un rezumat rapid:

  • Faza Play-In (25-29 septembrie): Opt echipe se luptă într-un format cu eliminare dublă pentru patru locuri în faza Swiss.

  • Faza Swiss (3-7 octombrie și 10-13 octombrie): Cele 16 echipe rămase sunt împărțite în patru grupe. După cinci runde de meciuri best-of-one, doar opt echipe vor avansa în faza Knockout.

  • Faza Knockout (17-20 octombrie, 26-27 octombrie și 2 noiembrie): Ultimele opt echipe concurează într-un sistem cu eliminare directă în meciuri best-of-five. Câștigătorii ajung în semifinale și, eventual, în finala campionatului.

Cum poți urmări finala Worlds League of Legends?

Toate meciurile pot fi urmărite live pe LoL Esports. Fanii care urmăresc online pot câștiga recompense exclusive, inclusiv emoticoane și iconițe unice, prin urmărirea momentelor cheie, cum ar fi Pentakills și Dragon Steals în timpul turneului.

Care este fondul de premii pentru finala Worlds League of Legends?

Fondul de premii pentru Worlds 2024 va fi de cel puțin 2.225.000 de dolari, dar poate crește în funcție de succesul vânzărilor de obiecte din joc. Campionul turneului va revendica cea mai mare parte a fondului de premii, iar restul fondurilor vor fi distribuite în funcție de clasamentul final al fiecărei echipe.

Câștigătorul va lua acasă 20% din premiul total, în timp ce echipa de pe locul doi va primi 16%, iar echipele clasate pe locurile trei și patru vor primi câte 8% fiecare. De la locul cinci în jos sumele premiilor vor scădea treptat, echipele clasate mai jos primind aproximativ 1% din premiu.

Câștigători anteriori ai Worlds League of Legends

De la înființarea sa în 2011, Campionatul Mondial League of Legends a încoronat numeroși campioni din diferite regiuni. Mai jos este o listă cu câștigătorii anteriori, începând de la primul eveniment din 2011 până la cel mai recent din 2023:

  • 2011: Fnatic (Europa)

  • 2012: Taipei Assassins (Taiwan)

  • 2013: SK Telecom T1 (Coreea)

  • 2014: Samsung White (Coreea)

  • 2015: SK Telecom T1 (Coreea)

  • 2016: SK Telecom T1 (Coreea)

  • 2017: Samsung Galaxy (Coreea)

  • 2018: Invictus Gaming (China)

  • 2019: FunPlus Phoenix (China)

  • 2020: DAMWON Gaming (Coreea)

  • 2021: EDward Gaming (China)

  • 2022: DRX (Coreea)

  • 2023: T1 (Coreea)

Așa cum se poate observa din listă, dominația echipelor din Coreea și China în ultimii ani este evidentă, aceste două regiuni producând adesea cei mai buni competitori. Totuși, competiția globală continuă să evolueze, iar fiecare an aduce surprize noi. Cine știe ce ne rezervă acest an?

Vei merge la Worlds League of Legends anul acesta? Și cine crezi că va câștiga cupa?

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB face transferul momentului în Superliga! Jucătorul semnează mâine, cele două părți s-au înțeles
Superliga
FCSB face transferul momentului în Superliga! Jucătorul semnează mâine, cele două părți s-au înțeles
Curtea de Apel a luat decizia definitivă! Mircea Rednic a câștigat procesul, Dinamo e bună de plată!
Superliga
Curtea de Apel a luat decizia definitivă! Mircea Rednic a câștigat procesul, Dinamo e bună de plată!
OUT din derby! Absență de ultimă oră pentru FCSB împotriva lui Dinamo: „Nu are ritm, nu riscăm”
Superliga
OUT din derby! Absență de ultimă oră pentru FCSB împotriva lui Dinamo: „Nu are ritm, nu riscăm”

România, 99% sigură de locul ei » Cum arată urnele pentru preliminariile Campionatului Mondial în acest moment + variantă de grupă grea și grupă ușoară

David Popovici a spus de ce nu mai conduce mașinile-cadou primite de la Ion Țiriac


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează