FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FC VOLUNTARI - DINAMO

UPDATE Neverosimil! Prețuri exorbitante, de Champions League, la Voluntari - Dinamo din Cupa României » Reacția oficială a clubului: „Eliminați tariful abuziv și returnați diferența!”

Dinamoviștii trebuie să plătească sume consistente pentru duelul din Cupă de la Voluntari / Sursă foto: Arhivă GSP
Dinamoviștii trebuie să plătească sume consistente pentru duelul din Cupă de la Voluntari / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat luni, 26 august 2024 20:00 / Actualizat marti, 27 august 2024 01:21

FC Voluntari a scos la vânzare online biletele pentru confruntarea cu Dinamo din play-off-ul Cupei României Betano, programată miercuri, de la ora 19:00. Pe un scenariu care s-a mai repetat și în trecut, oaspeții, în cazul acesta suporterii „câinilor”, au de înfruntat politica „piperată” a divizionarei secunde în ceea ce privește prețul tichetelor. Oficialii roș-albilor vor depune o plângere.

Dinamoviștilor nu le va pica deloc bine! Într-un moment în care emulația provocată de ultimele rezultate se află la cote maxime, suporterii fiind prezenți în număr ridicat la toate partidele din acest campionat, o „invazie” pe stadionul din Voluntari părea extrem de plauzibilă.

Rămâne de văzut modul în care aceștia vor percepe prețurile incomode setate de clubul gazdă pentru duelul de miercuri seara.

UPDATE 21:45 » Comunicat dur Dinamo: „Eliminați tariful abuziv și returnați diferența!”

La ceas de seară, oficialii lui Dinamo au emis un comunicat prin care condamnă strategia la care omologii de la Voluntari au apelat. Deși aceștia au scăzut prețul biletelor destinate oaspeților, există, totuși, dinamoviști care și-au achiziționat tichete la prețul inițial.

Conducătorii roș-albilor le solicită ilfovenilor să le restituie diferența suporterilor care au plătit prețul de început, 80 lei.

„Solicităm clubului FC Voluntari să elimine tariful abuziv și să returneze diferenta de 50 de lei suporterilor care au plătit deja un preț excesiv și neregulamentar! Menționǎm cǎ Dinamo 1948 a sesizat și forurile competente sǎ remedieze aceastǎ situație”, au transmis roș-albii.

Reamintim colegilor de la FC Voluntari, cât și tuturor celorlalte cluburi care ar putea fi tentate de practici similare, că, dincolo de rivalitățile sportive, suntem parteneri de competiție!

Nu trebuie «să otrăvim fântânile» doar pentru a împiedica suporterii echipei adverse să-și încurajeze favoriții.

- Comunicat Dinamo

UPDATE 19:30 » Oficialii celor de la Voluntari au cedat

Conducătorii ilfovenilor au decis să schimbe prețul tichetelor după presiunea pusă de fanii „câinilor”. Așadar, un bilet în sectorul oaspeților va costa 30 de lei. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare cu suporterii care au apucat să cumpere bilete la prețul vechi.

Schimbarea de preț are loc, însă, doar în sectorul oaspeților. Restul prețurilor din celelalte zone ale stadionului rămân neschimbate.

80 lei, cel mai ieftin bilet la Voluntari - Dinamo!

Concret, un tichet în galeria oaspete costă 80 de lei! Iar dacă fanii sperau că se pot răspândi în toate colțurile stadionului, aceștia au parte de o altă surpriză neplăcută. Bilete la cele două tribune au, la rândul lor, prețuri prohibitive: 120 de lei la Tribuna I și 150 de lei la Tribuna a II-a. Bilete pot fi achiziționate de AICI.

Neverosimil! Prețuri exorbitante, de Champions League, la Voluntari - Dinamo din Cupa României » Reacția oficială a clubului: „Eliminați tariful abuziv și returnați diferența!”
Prețurile biletelor la Voluntari - Dinamo / Sursă grafic: more.com

În comparație, pentru derby-ul cu Universitata Craiova din weekend, „câinii” care au urmărit meciul din peluză au avut de plătit 35 de lei! În privința tribunelor, există, de asemenea, o diferență sesizabilă comparativ cu prețurile setate de cei de la Voluntari: 60 RON la Tribuna a II-a și 90 lei la Tribuna I au trebuit să plătească dinamoviștii pentru confruntarea de pe „Arc”.

Prețuri duble sau triple față de Voluntari - Dinamo de anul trecut

E o schimbare semnificativă față de precedentul Voluntari - Dinamo disputat pe stadionul din Ilfov. Pe 12 august 2023, ilfovenii primeau vizita roș-albilor, la acea vreme proaspăt reveniți pe prima scenă.

Există o diferență frapantă: față de confruntarea desfășurată anul trecut în campionat, organizatorii au setat prețuri duble sau chiar triple! Tichetele pentru galeria oaspeților, pentru care dinamoviștii au plătit anul trecut 40 de lei, costă acum 80 lei!

Iar pentru un bilet la Tribuna I, dinamoviștii trebuie să scoată din buzunar 120 de lei, spre deosebire de 40 de lei, cât costa în urmă cu un an.

Ignoră decizia Comitetului Executiv?

În iulie 2023, o decizie a Comitetului Executiv a stabilit ca prețurile tichetelor destinate galeriilor oaspete să fie plafonate! S-au stabilit astfel prețuri maxime pentru biletele suporterilor oaspeți, în limita a 5% din capacitatea totală a stadionului:

  • 50 de lei pentru meciurile din Superliga și meciurile din Cupa României Betano, începând din faza grupelor.
  • 30 de lei pentru toate celelalte competiții și alte faze ale Cupei României Betano.

Din informațiile GSP.ro, clubul va înainta o plângere către Federația Română de Fotbal în privința acestui aspect.

Peste FCSB - Sparta Praga

FCSB - Sparta Praga, în teorie cel mai atractiv meci al verii în fotbalul românesc, a avut parte, de asemenea, de prețuri mai „blânde”: 30 și 40 de lei la peluze, în funcție de inel, 60 și 75 de lei la tribune.

Și Craiova a pățit-o

Dinamo nu e singura echipă care se izbește de politica incomodă a celor de la Voluntari. În decembrie 2021, suporterii celor de la Universitatea Craiova au avut de plătit 100 de lei pentru un bilet la meci. La acel moment, oltenii au protestat vocal la adresa deciziei clubului gazdă.

„Acum am aflat de la colaboratori că sunt 100 de lei biletele, am rămas şocat. Nu înţeleg! Nu poţi tu, care participi la acest fenomen, să pui bilete de 100 de lei. Din punctul meu de vedere, ţine de o zonă care nu este în regulă, care nu ar trebui să existe”, declara patronul Mihai Rotaru

4.600 de locurie capacitatea stadionului din Voluntari

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Superliga
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
Campionate
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile
Europa League
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (12)
wally77
wally77  •  27 August 2024, 17:34

Voluntariul a învățat lecția de la Progresul București ( FC național)... ăia își făceau bugetul în 3 meciuri Rapid -dinamo- steaua

laur33
laur33  •  27 August 2024, 12:06
Postat de Shogun01 pe 27 August 2024, 08:39

Crezi ca il mai poate educa cineva pe Netoiu? sau crezi ca mai poti schimba mentalitatea militienilor?

Atat Netoiu cat si Balanescu nu faceau asta cand erau la Dinamo. Mai mult, Voluntari avea aceste practici dinainte sa vina Balanescu. Prin urmare este vorba de politica clubului, nu de faptul ca a venit Balanescu sau mai stiu eu cine. Dar... prazarul tot prazar, ce pretentii sa ai? El stie ca si daca ploua afara e de vina Dinamo. Atat poate.

Shogun01
Shogun01  •  27 August 2024, 08:39
Postat de boerbist pe 26 August 2024, 20:10

Asa fac de cand se stiu. Culmea, e Netoiu prin conducere, Balanescu la fel. Sa nu mai tina cont de trecutul lor?

Crezi ca il mai poate educa cineva pe Netoiu? sau crezi ca mai poti schimba mentalitatea militienilor?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează