FOTBAL  »  Superliga  »  „2 LA 1”

VIDEO EXCLUSIV „10 întrebări delicate” cu Alex Chipciu: când a scuipat un adversar și „blatul” în care a marcat

Alexandru Chipciu e căpitanul lui U Cluj
Alexandru Chipciu e căpitanul lui U Cluj

Articol de - Publicat joi, 09 ianuarie 2025 17:37 / Actualizat joi, 09 ianuarie 2025 17:39

Invitat la podcastul GSP „2 la 1”, Alexandru Chipciu, 35 de ani, a dat curs provocării celor „10 întrebări delicate”.

Căpitanul lui U Cluj a numit incidentul din fotbal pe care îl regretă, a rememorat dezamăgirile cu Albania și Ludogorets și a vorbit inclusiv despre un „meci de salon” din Liga 2 în care a marcat, pe vremea când evolua la FC Brașov.

VIDEO. „10 întrebări delicate”, cu Alexandru Chipciu

- Un moment în care nu ai fost mândru de tine?
- O dată am scuipat un adversar, când am venit la FCSB, cred că jucam cu Levski Sofia.

- Cea mai grea perioadă din viața ta?
- Când a murit tata.

- Ai vreun regret major?
- Nu, unul major nu. Cred că toți avem regrete, dar ceva major nu. Uite, tot legat de tata, a avut cancer de piele, și-a scos o aluniță și nu s-a dus să ia rezultatul... dacă aș fi putut face asta, m-aș fi dus eu să iau rezultatul. Dar nu știam... Astea mi se par regrete majore, restul, din fotbal... Trăim acum, nu mai contează ce a fost.

„Te întorci la FCSB?” » Alex Chipciu a dat răspunsul pe loc
„2 LA 1”
„Te întorci la FCSB?” » Alex Chipciu a dat răspunsul pe loc

- Ai colaborat în fotbal cu cineva cu care nu te-ai înțeles absolut deloc?
- Lumea s-ar aștepta să răspund Dan Petrescu, după perioada de la CFR. Dar am învățat multe și atunci, lucruri pe care le aplic acum, și conștient, și involuntar. Am avut relații bune în general pe unde am fost. N-am pe nimeni în cap. Mă mai certam la Steaua cu Bourceanu, dar e fratele meu. Oricum, nu sunt genul care să port ranchiună. Ne-am certat o dată, gata, acolo s-a terminat disputa. După aceea vorbim, nu stăm 7 ani supărați.

- Cea mai mare dezamăgire?
- Am două: meciul de la Euro 2016 cu Albania și play-off-ul de Champions League cu Ludogoreț. Dar și din aceste meciuri am învățat și m-au făcut să devin ce sunt azi.

- Te-ai gândit cel puțin o dată să renunți de tot la fotbal?
- Nu. La nervi mai spui una, alta, dar niciodată serios.

- Meciul care te-a marcat în mod negativ?
- Cele două de mai sus. Recent, ar fi și finala Cupei pierdută cu U Cluj.

- Ai simțit că ai sacrificat prea mult pentru fotbal și că ai pierdut momente importante din viața familiei?
- Da. Și pierd în continuare, asta e problema, și acum simt treaba asta. Mă uit nonstop la meciuri, fetele cresc... Nu pot altfel, o am în mine. Probabil asta ne-a făcut să jucăm fotbal atâția ani.

- Cel mai mare compromis pe care l-ai făcut?
- Acum înclin să zic că n-am făcut niciun compromis, că sunt cel mai onest, cel mai cinstit, dar cine știe... Toți facem compromisuri, zilnic.

- Ți s-a propus vreodată să trișezi?
- Nu, niciodată. Am jucat o dată un meci la Liga 2, eram pe la Brașov. Și am zis să-i lăsăm să ne bată, dar am dat gol, un șut de la 30 de metri, direct în vinclu. Și după am ieșit. Eu am zis că nu fac asta. A fost singurul meci de acest gen în care am jucat, dar nu a fost blat cu bani. Omenie, ca să zic așa. Eu m-am opus, președintele de atunci mi-a și spus că eu nu fac nimic, doar joc fotbal, dau gol și să bat. Eu am jucat fotbal, am dat un șut și asta a fost. Iar doping n-aș face niciodată, nici dacă mi-ar garanta cineva Balonul de Aur!

VIDEO INTEGRAL. Podcastul GSP „2 la 1” cu Alexandru Chipciu:

Despre Alexandru Chipciu:

• om de bază acum la U Cluj, cu care se află în fruntea clasamentului;
  • în Liga 1 a mai jucat pentru FC Brașov, FCSB și CFR Cluj;
  • are 6 titluri în România, 3 câștigate alături de FCSB, 3 cu CFR;
  • mai are în palmaresul intern o Cupă a României, două SuperCupe și două Cupe ale Ligii;
  • în străinătate a evoluat pentru Anderlecht și Sparta Praga;
  • cu Anderlecht a reușit să câștige un titlu și o SuperCupă;
  • 48 de selecții și 6 goluri a adunat la echipa națională, cu care a participat la Euro 2016.
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul
Altele
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul
Situație AIURITOARE în Ștefan cel Mare: „Dărâmi stadionul Dinamo, riști să-ți plece Spitalul de Urgență!” » Managerul de la Floreasca, pentru GSP: „Nu știu nimic, n-am fost informați!”
Superliga
Situație AIURITOARE în Ștefan cel Mare: „Dărâmi stadionul Dinamo, riști să-ți plece Spitalul de Urgență!” » Managerul de la Floreasca, pentru GSP: „Nu știu nimic, n-am fost informați!”
Francezul Eddy Gnahore, favoritul fanilor lui Dinamo, a numit aspectul la care Bucureștiul bate Parisul: „Sunt foarte impresionat!”
Superliga
Francezul Eddy Gnahore, favoritul fanilor lui Dinamo, a numit aspectul la care Bucureștiul bate Parisul: „Sunt foarte impresionat!”

Cum arată penthouse-ul lui Dennis Man din Arad, în care a investit salariul său la Parma pe o lună: „Și-a dorit mereu să fie discret”

Comentarii (1)
Mondo
Mondo  •  09 Ianuarie 2025, 21:34

Blaturile in Romania sint ceva curent. Cu golanii din familia Becali, cu Hagi blatist sef, fotbalul a ajuns in lumea a treia. Toti, antrenori jucatori presedinti, declara ca stiu despre balturi dar ei nu au participat, ....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează