FOTBAL  »  Superliga  »  ARSENAL - STEAUA 2-1

22 de minute

Articol de GSP - Publicat joi, 13 decembrie 2007 00:00

"Putem scoate un rezultat mare la Londra. Cu ambitie si daruire putem face acest lucru", spuneau la unison ros-albastrii inaintea meciului cu Arsenal. Numai ca, odata cu primul fluier al arbitrului, elevilor lui Lacatus le-au disparut ambele calitati invocate.

"Un-doi"-uri ucigatoare

sarjele ofensive ale "tunarilor" din startul partidei au dat peste cap apararea condusa de Goian, iar Wallcot (2) si Diaby (5) au fost foarte aproape gol. "Un-doi"-uri devastatoare. Aceasta a fost arma principala a gazdelor.

In minutul 8, dupa o pasa primita de la Sagna, Diaby a reusit sa-si faca un culoar printre aparatorii adversi si a sutat fara sperante pentru Zapata. Primul sut spre poarta al Stelei a venit abia la jumatatea primei reprize, cind Vali Badea a trimis o minge mult peste buturile aparate de veteranul Lehman. Dominarea teritoriala a englezilor a continuat, iar rind pe rind Wallcot, Van Persie si Diaby au fost la un pas de 2-0. Zapata si colegii din defensiva au rezistat eroic doar pina in minutul 42, cind Bendtner a gasit o bresa si a marcat cu un sut la coltul lung.

Finalul a salvat impresia
Partea secunda a inceput in aceeasi nota, cu Wallcot si ceilalti "dracusori" de la Arsenal scotindu-le sufletul lui Nesu si compania. Cei 2.000 de fani romani din tribune se temeau ca favoritii lor ar putea avea soarta Slaviei, care a incasat 7 "ghiulele" pe impresionantul "Emirates" in urma cu o luna.

Numai ca, la fel ca-n partida cu Sevilla, din Spania, ros-albastrii au renascut in a doua jumatate a reprizei. La o minge aparent banala aruncata de Lovin in careu, Zaharia (68) a pus excelent capul, iar Lehmann s-a trezit invins la prima faza periculoasa in zona sa. Ultimul sfert de ceas s-a jucat pe contre, iar Ovidiu Petre (84) a avut sansa unei remize. Ar fi fost insa prea mult!


4 ani au trecut de cind Steaua nu s-a mai calificat in primavara europeana. Ultimul rateu e din sezonul 2003-2004 al Cupei UEFA, cind a fost eliminata de Liverpool (1-1 si 0-1) in turul 2 al Cupei UEFA

Stadionul s-a golit la pauza
Imediat dupa ce arbitrul a fluierat finalul primei reprize, tribunele s-au golit in proportie de 90 la suta. Spectatorii au ales sa mearga in spatele tribunelor, acolo unde se afla zeci de restaurante de 5 stele, unde se poate minca, se poate bea o cafea sau pur si simplu se pot citi ziarele.

Surdu huiduit si la Londra
Contestat de fanii Stelei la toate meciurile din Liga I, indiferent ca s-au jucat in Ghencea sau pe alte stadioane din Romania, Romeo Surdu n-a scapat nici la Londra de fluieraturile si injuraturile suporterilor ros-albastrilor. Galeria Stelei prezenta aseara pe Emirates Stadium l-a huiduit in momentul in care a fost anuntat ca rezerva. Contestarile la adresa lui s-au intetit o data cu introducerea lui in teren, in minutul 57.

Ovidiu Petre spionat
Multi scouteri i-au urmarit aseara pe jucatorii Stelei. Unul dintre principalii vizati a fost mijlocasul Ovidiu Petre. Pentru el au venit special trimisi ai unor cluburi din Anglia, dar si scouteri de la Spartak Moscova, echipa care a anuntat ca isi doreste un fotbalist roman care evolueaza la mijlocul terenului. Ovidiu Petre (25 de ani) a venit in Ghencea in septembrie 2006, de la Poli Timisoara, in schimbul a un milion de euro.

2.000 de romani in tribune
Strazile Londrei au fost ieri impinzite de suporterii romani veniti din tara, dar si din Scotia, Austria sau Olanda, sa vada ultima reprezentatie a stelistilor in grupele Ligii Campionilor. Desi aveau rezervat un sector special, romanii si-au achizitionat bilete si au fost raspinditi in tot stadionul, unii dintre ei afisind un banner cu mesajul "Sintem mindri de voi". Chiar daca presa din Anglia anuntase ca partida se va disputa cu casa inchisa, "Emirates Stadium" nu s-a umplut aseara.

Suporteri de lux

La partida de aseara au asistat mai multi fosti fotbalisti ai echipei din Ghencea, printre care Basarab Panduru si Ilie Stan, dar si actualul atacant al lui Poli Timisoara, Ionel Ganea. "Imi doresc enorm ca Steaua sa faca un rezultat bun si sa iasa cu fruntea sus din aceasta competitie", a spus Panduru.

Englezii ironizati
Romanii prezenti aseara pe Emirates Stadium au afisat in timpul meciului un banner pe care era scris cu litere mari EURO 2008. Ei le-au aratat englezilor mesajul, timp in care strigau "Romania, Romania", cu trimitere la faptul ca "nationala" Albionului nu s-a calificat la turneul final al Campionatului European de anul viitor, care va fi gazduit de Austria si Elvetia. Englezii s-au enervat si au replicat prin fluieraturi, iar dupa ce scorul s-a facut 2-0, le-au aratat fanilor Stelei tabela de marcaj.

Premiera lui Zaharia
Pina la meciul cu Steaua, Arsenal nu primise gol pe teren propriu in celelate doua meciuri din grupa H a Ligii Campionilor, cind a reusit doua victorii: 3-0 cu Sevilla si 7-0 cu Slavia Praga. Aseara insa, Zaharia a rupt recordul de invincibilitate al defensivei lui Arsene Wenger si a marcat in minutul 68 primul si singurul gol al Stelei.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează