FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU

EXCLUSIV „Să-ți spună căpitanul unei alte echipe așa ceva...?!” » 3 episoade din culise povestite de italianul care a lucrat cu Mititelu

Giovanni Costantino a i-a antrenat timp de 5 luni pe juveți / Sursă foto: Facebook@ FCU Craiova +34   FOTO
Giovanni Costantino a i-a antrenat timp de 5 luni pe juveți / Sursă foto: Facebook@ FCU Craiova

Articol de , - Publicat sambata, 02 noiembrie 2024 17:08 / Actualizat sambata, 02 noiembrie 2024 17:18

Giovanni Costantino, fostul tehnician al lui FCU Craiova, a rememorat în interviul acordat Gazetei Sporturilor mandatul de cinci luni derulat în Bănie. Italianul a vorbit despre culisele despărțirii de clubul lui Mititelu, însă a adus în discuție și alte episoade din timpul șederii în România.

Antrenorul în vârstă de 40 de ani și-a analizat în amănunt mandatul de la FCU Craiova, cu suișurile și coborâșurile sale, și a adus în discuție două dintre meciurile sale favorite: remiza cu Universitatea Craiova, la puțin timp după instalarea sa, și triumful din Cupă cu FCSB. Costantino rămâne singurul antrenor din „era Mititelu” care a învins-o pe FCSB!

Demis din Bănie la sfârșitul lui februarie, italianul mărturisește că a fost complet luat prin surprindere în momentul în care căpitanul unei rivale din campionat l-a contactat pentru a-l felicita pentru munca depusă la Craiova.

NEVEROSIMIL! Adrian Mititelu a intrat pe teren, a vrut să scoată echipa și a urlat la arbitru: „Nemernicule! Tu să ieși afară, tu!”
FCU CRAIOVA - CEAHLĂUL
NEVEROSIMIL! Adrian Mititelu a intrat pe teren, a vrut să scoată echipa și a urlat la arbitru: „Nemernicule! Tu să ieși afară, tu!”

1. Căpitanul unei rivale din Superligă i-a scris pe WhatsApp

„O să-ți spun altă întâmplare care pentru mine a fost surprinzătore, printre cele mai surprinzătoare. Când am plecat de la Craiova, căpitanul unei alte echipe, nu pot să spun numele, pe care nu l-am cunoscut niciodată, ne-am întâlnit doar într-un meci, mi-a trimis un mesaj.

«Mister, îmi pare rău că ai plecat, a fost o perioadă grozavă, ai adus ceva special în fotbalul românesc.» Să-ți spună căpitanul unei alte echipe așa ceva...?!”

2. Remiza din derby-ul Craiovelor, meciul favorit

„Le spun mereu jucătorilor: «Trebuie să-i respectăm pe oamenii care vin să ne încurajeze». La primul meu meci la FCU, am jucat la Iași. Cred că au fost 10 suporteri de-a lui FCU acolo...

Cel mai mândru nu sunt de rezultate sau de stilul de joc, ci că i-am adus pe fanii lui FCU pe stadion pentru a încuraja echipa. Am avut un derby cu CSU Craiova, a fost incredibil! Am remizat, iar jucătorii au urcat în peluză alături de suporteri. A fost acel 1-1. Înaintea acelui meci, lumea spunea că vom pierde cu 3-0. Nimeni nu credea în noi! A fost un derby fantastic, de care suporterii își aduc aminte de el cu plăcere”.

Universitatea și FCU Craiova au dat-o la pace în derby-ul din Bănie / foto: Raed Krishan
CSU - FCU Craiova / FOTO: Raed Krishan
+29 FOTO

3. Costantino, singurul antrenor care a bătut FCSB în „era Mititelu”

„Ne-am calificat în grupe, am bătut FCSB în Cupă. A fost un meci istoric cu ei. Nimeni nu credea că-i putem învinge, dar am reușit s-o facem, i-am învins în Cupă după 25 de ani.

(...) Am avut o perioadă foarte bună în noiembrie, decembrie. Le-am spus jucătorilor: «Nu trebuie să ne fie frică de nimeni!» Cred că am reușit să mențin acestă mentalitate pe toată durata perioadei în care am fost acolo.

Jucaserăm foarte bine cu FCSB și în noiembrie, când am pierdut cu 2-1, Coman a marcat pentru ei, la noi a înscris Blănuță. Au fost meciuri strânse, toată treabă e să ai identitate, să ai o mentalitate potrivită, să nu-ți fie teamă.”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
ALEGERI SUA 2024. Donald Trump vs Kamala Harris, rezultate LIVE: miliardarul a câștigat primul stat-cheie! Ar mai avea nevoie de două!
Diverse
ALEGERI SUA 2024. Donald Trump vs Kamala Harris, rezultate LIVE: miliardarul a câștigat primul stat-cheie! Ar mai avea nevoie de două!
Lovitură pentru Mario Iorgulescu » Decizia luată azi de judecători
Superliga
Lovitură pentru Mario Iorgulescu » Decizia luată azi de judecători
Laurențiu Reghecampf a semnat cu noua echipă! Tehnicianul român schimbă din nou continentul
Campionate
Laurențiu Reghecampf a semnat cu noua echipă! Tehnicianul român schimbă din nou continentul

Viorel Moldovan vrea o regulă ce ar înfuria FCSB și Craiova: „De ce în altă parte se poate?!”

Nadia Comăneci s-a întors în sportul românesc » Cu ce club va colabora

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează