FOTBAL  »  Superliga  »  CANTONAMENTE

VIDEO 4 echipe din Superliga, în același avion spre Antalya » Surpriză în bagaj: „Mi-am luat cartea despre Rusia. Confirmă ce bănuiam”

Echipele din Superliga au plecat în cantonamentul de iarnă +50   FOTO
Echipele din Superliga au plecat în cantonamentul de iarnă

Articol de , , - Publicat vineri, 03 ianuarie 2025 11:36 / Actualizat vineri, 03 ianuarie 2025 11:36

Echipele din Superliga au revenit la treabă după Sărbători pentru a pregăti a doua parte a ediției 2024-2025. Vineri, 3 ianuarie, de pe Aeroportul Otopeni au plecat cu destinația Antalya 4 echipe din prima ligă: Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, Gloria Buzău și Unirea Slobozia.

Cele patru adversare s-au îmbarcat într-un charter spre Turcia, unde vor rămâne pentru aproximativ 10-12 zile înaintea de reluarea campionatului. Primele meciuri din 2025 sunt programate pe 17 ianuarie.

Eugen Neagoe
+45 FOTO

Pe Otopeni, înainte de a se urca în avion, Alexandru Chipciu, jucătorul celor de la Universitatea Cluj, a oferit o scurtă reacție. A spus că își dorește ca Neluțu Sabău să nu îi obosească prea tare în următoarea perioadă, una care se anunță a fi foarte solicitantă.

VIDEO Alex Chipciu: „Mi-am luat 3 cărți la mine, una e despre Rusia. Îmi confirmă ce bănuiam eu despre ei”

„L-am păstrat ceva timp (n.r. primul loc), dar am zis că mai bine să nu ne mai gândim la primul loc și să ne gândim la fiecare meci. Ne-am gândit la primul loc, să îl păstrăm, și am pierdut avansul de 6 puncte. Ne gândim să jucăm fotbalul pe care l-am avut în momentele bune și cu siguranță vom fi în față.

Nu mai vreau să vorbesc despre asta (n.r. U Cluj, campioană), pentru că mi se pare că pun o presiune dacă spun că U Cluj va fi campioană și automat nu ne ajută asta. Ne dorim să câștigăm fiecare meci și dacă vom fi acolo avem dreptul să sperăm.

Cu echipele din play-off, în meciurile directe, suntem pe plus, în afară de FCSB, mă face să cred că putem să ne batem cu orice echipă.

A fost obositor în vacanță, am fost cu fetele, a fost agitație. E mai relaxant în cantonament, poți să fii disciplinat, să dormi când trebuie, să mănânci ce trebuie.

Îmi era dor să mă liniștesc. O vacanță a devenit acum nu un chin neapărat, dar o mai mare agitație. Nu mai sunt cantonamentele ca altădată, pentru că sunt mai scurte, dar depinde și de stilul antrenorilor.

Noi sperăm să nu ne alerge așa tare Mister și să ne țină în formă pentru primele etape. Înainte stăteai două luni în cantonament și numai gândul ăsta de omora. Cred eu că e mai bine așa.

Am trei cărți în bagaj. Citesc una despre Rusia. Rusia mereu a fost agresivă. Am niște talismane, dar nu sunt așa superstițios.

Am vrut să mă documentez puțin, să văd ce înseamnă Rusia în contextul mondial, ce a însemnat, e cartea unui mare istoric român, Ion Rațiu, și să îmi confirm niște lucruri despre Rusia pe care le bănuiam”, a spus Chipciu, la plecarea în cantonament.

Eugen Neagoe
+45 FOTO

Dorința lui Nistor a fost să rămână la U Cluj, știu că a avut oferte și din altă parte, de le echipe bune, cu bani buni. Dar s-a înțeles, nu am mai vorbit după cu el. Am discutat puțin înainte, voia să rămână, îi place la Cluj

- Alex Chipciu

Înainte de a se urca în avionul charter spre Antalya, fotbaliștii celor patru echipe s-au salutat și îmbrățișat. Eugen Neagoe a vorbit preț de câteva minute cu omologul său de la Cluj, Neluțu Sabău, în timp ce Alexandru Chipciu a schimbat câteva vorbe cu Adrian Mihalcea, antrenorul Sloboziei.

Printre ei, o apariție surprinzătoare a fost cea a lui Cosmin Moți, directorul tehnic de la Ludogorets plecând și el în Antalya cu echipa lui.

Eugen Neagoe
+45 FOTO

Programul meciurilor amicale pentru echipele care au plecat în Antalya

Petrolul Ploiești

• 8 ianuarie 2025: Petrolul - Orduspor 1967 SK

• 11 ianuarie 2025: Petrolul - FK CSKA 1948 Sofia

• 12 ianuarie 2025: Petrolul - Zaglebie Lubin

Universitatea Cluj

• 8 ianuarie 2025: Universitatea Cluj - Gangwon FC (locul 2 în campionatul Coreei de Sud)

• 11 ianuarie 2025: Universitatea Cluj – MTK Budapesta (locul 5 în prima ligă din Ungaria)

• 12 ianuarie 2025: Universitatea Cluj – FC Zurich (locul 5 în prima ligă din Elveția)

Gloria Buzău

• 7 ianuarie 2025: Gloria Buzău - Ludogoreț Razgrad

• 9 ianuarie 2025: Gloria Buzău - Turan Tovuz

• 12 ianuarie 2025 Gloria Buzău - Mladost

Unirea Slobozia

• 8 ianuarie 2025: Unirea Slobozia - Pakhtakor Tashkent

• 12 ianuarie 2025: Unirea Slobozia - FK Jedinstvo

Eugen Neagoe și Ioan Ovidiu Sabău
Eugen Neagoe
+45 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Patronul din Superliga s-a săturat: mută echipa din oraș
Superliga
Patronul din Superliga s-a săturat: mută echipa din oraș
UEFA a făcut anunțul despre Istvan Kovacs! Arbitrul e pe lista pentru Cupa Mondială din 2026
Campionatul Mondial de Fotbal 2026
UEFA a făcut anunțul despre Istvan Kovacs! Arbitrul e pe lista pentru Cupa Mondială din 2026
Dan Șucu a investit 20 de milioane de euro la Rapid! Giuleștenii sunt pe pierdere de cinci ori mai mare decât acum șase ani
Superliga
Dan Șucu a investit 20 de milioane de euro la Rapid! Giuleștenii sunt pe pierdere de cinci ori mai mare decât acum șase ani

FRF instituie „taxa pe șmecherie”! Furie în Liga 1: „7,6 milioane de euro din fondurile UEFA sunt împărțite aberant” + FCSB vizează bani la care nu are dreptul!

„E o libertate aparte aici, dar suntem cu gândul și la România” » La doi pași de Lyon, doi români și-au deschis afacerea care i-a dat gata pe francezi: „În perioadele bune, vindem și 100 kg. pe săptămână”

Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  03 Ianuarie 2025, 11:43

Chipciu e unul din puținii fotbaliști care nu e purtător ilegal de creier. Respect!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează