FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - OŢELUL 1-0

5 motive pentru care Maicon merită să rămînă la Steaua

Maicon a reuşit să marcheze singurul gol al partidei contra celor de la Oţelul Galaţi
Maicon a reuşit să marcheze singurul gol al partidei contra celor de la Oţelul Galaţi

Articol de GSP - Publicat joi, 14 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 14 aprilie 2011 16:54

Gigi Becali a fost destul de aspru cu brazilianul Maicon, omul decisiv în victoria de aseară cu Oţelul, scor 1-0. "Maicon mai are de tras, nu m-a convins deocamdată. Are execuţii, dar nu are forţă şi viteză", a tunat Gigi la finalul meciului din Ghencea. Totuşi, există cîteva motive bune pentru care brazilianul merită să rămînă de la vară alături de gruparea roş-albastră

1. E complet. Maicon a demonstrat că are abilităţile necesare pentru a se descurca excelent în faţa porţii. Cele două goluri înscrise şi cu stîngul, şi cu dreptul împotriva celor de la Dacia Chişinău, în primul lui meci ca titular pentru Steaua, dar şi plasamentul şi lovitura de cap de aseară, din meciul cu Oţelul, îl recomandă pe Maicon drept un atacant complet, mult peste Bilaşco sau Surdu.

2. E tînăr. În vîrstă de 22 de ani, Maicon e de departe cel mai tînăr atacant stelist al momentului. Cu Bilaşco, Dică sau Onofraş după borna 30 în acest an, Maicon pare să reprezinte singura soluţie pentru o Steaua în construcţie.

3. E tehnic. Brazilianul are un plus faţă de ceilalţi colegi din linia de atac. Ştie cu mingea şi poate cîştiga uşor duelurile unu la unu. Are glezna fină şi poate imprima viteză jocului roş-albaştrilor cu  devieri precum cele de aseară.

4. E străin. Fiindcă momentan nu înţelege prea bine limba română, este aproape imun la criticile venite  dinspre lojă şi se poate concentra pentru a evolua cît mai bine. Exemple există: Cyril Thereau, Pepe Moreno  (în prima sa perioadă la Steaua), Habib Habibou, Andres Mendoza sau Pantelis Kapetanos.

5. E cuminte. Maicon nu se înscrie pe lista scandalagiilor din Ghencea, fiind cunoscut drept un băiat  aşezat, lucru care se vede şi din comportamentul său în teren. Aseară, vîrful Stelei a fost lovit cu cotul puternic în stomac de stoperul Oţelului, Milan Perendija, însă s-a ridicat şi şi-a văzut în continuare de  joc, fără să riposteze în vreun fel, aşa cum au obiceiul mulţi fotbalişti din Liga I.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„La ce foame de puncte am...” » Valeriu Iftime, primul conducător care reacționează în cazul de doping de la U Cluj: „Voi vorbi cu juristul meu”
Superliga
„La ce foame de puncte am...” » Valeriu Iftime, primul conducător care reacționează în cazul de doping de la U Cluj: „Voi vorbi cu juristul meu”
De ce există toleranță zero pentru furosemid? Medicamentul luat de Berto are o proprietate ascunsă puțin știută + Ce alți sportivi au mai fost prinși cu această substanță: de la Deco la Onana și Florentina Iușco
Superliga
De ce există toleranță zero pentru furosemid? Medicamentul luat de Berto are o proprietate ascunsă puțin știută + Ce alți sportivi au mai fost prinși cu această substanță: de la Deco la Onana și Florentina Iușco
Soția titularului incontestabil de la Rapid a făcut senzație în tribune la Rapid - Hermannstadt! Cu cercel în nas și haină de blană, a atras toate privirile
Superliga
Soția titularului incontestabil de la Rapid a făcut senzație în tribune la Rapid - Hermannstadt! Cu cercel în nas și haină de blană, a atras toate privirile

Viorel Moldovan vrea o regulă ce ar înfuria FCSB și Craiova: „De ce în altă parte se poate?!”

Nadia Comăneci s-a întors în sportul românesc » Cu ce club va colabora

Comentarii (20)
liviuemil
liviuemil  •  15 Aprilie 2011, 22:11

Acum 2 ore am vazut pe ESP2 un reportaj despre Borusia Dormund in care se afirma ca au jucat aproape toate meciurile cu 8-9 jucatori tineri(parerea mea: sub25 ani).Am alcatuit la Steaua un 11 pe celasi principiu in formula4-1-3-2. Exista o exceptie (Geraldo, din cauza lipsei de fundsi tineri)Iata-l: TATARUSANU 25 ani 1,94***MARTINOVICI 26 1,88GERALDO 30 1,83GARDOS 22 1,93LATOVLEVICI 24 1,75*** BICFALVI 23 1,87***RADUT 21 1,73TANASE 24 1,77MARINESCU 26 1,84***MATEI 19 1,75MAICON 22 1,85.Am exclus din alcatuirea echipei jucatorii batrini.,care vor pleca si cei fara forma sportiva. As dori sa vad intr-un joc acest 11. Daca doriti ,puteti comenta pro sau contra.Doar suporterii Stelei

champions4ever
champions4ever  •  14 Aprilie 2011, 22:19

Hai ca Becalu nu se pricepe la fotbal, dar sper ca macar Cirtu sa vada diferenta dintre Maicon si Bilasco. Normal ar fi sa-l vedem mai des pe Maicon pe teren. Dar ce e normal la Steaua?! Fata de ce atacanti are Steaua la ora actuala, Maicon e mana cereasca. N-am apucat bine sa zic aseara ca sper sa dea gol Maicon si pac, a venit golul. Super. Pacat si de Dica, pt. ca e criticat pe nedrept, numai ca din nush ce motiv i s-a pus lu becalu pata pe el. N-o fi el maratonist da' are viziune si e creativ, iar asta lipseste Stelei. Se pare ca speranta ca Becalu sa bage banu sa faca o super-echipa si sa nu mai comenteze aiurea e ca si speranta sa castig la loto. Tinde spre zero.

stelbz
stelbz  •  14 Aprilie 2011, 15:32

erata Doar am vazut toti..... (scuze pt, "totii" !)

Vezi toate comentariile (20)
Comentează