FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

VIDEO//EXCLUSIV A jucat la Petrolul, iar acum deține un business în străinătate: „Îmi plătesc angajații cu 3.000 de euro lunar. Pentru copiii mei, e mai bine aici decât în România”

FOTO: Jean Claude Bozga- stânga
FOTO: Jean Claude Bozga- stânga

Articol de - Publicat joi, 10 august 2023 12:27 / Actualizat joi, 10 august 2023 15:44

Plecat în România de mai bine de 10 ani, Jean Claude Bozga (39 de ani) are o viață liniștită în Danemarca, unde pe lângă postul de director sportiv pe care îl are la Slagelse B&I, mai deține și un business în domeniul construcțiilor.

Acesta explică într-un interviu pentru GSP.ro faptul că a rămas să se stabilească în țara Scandinavă pentru binele copiilor și că se bucură pe plan financiar unde deține o companie de construcții, în care salariații sunt plătiți cu peste 2500 de euro.

Primul român din campionatul Danemarcei îi dă un pont FCSB-ului: „Asta e cheia calificării”
FCSB- Nordsjaelland
Primul român din campionatul Danemarcei îi dă un pont FCSB-ului: „Asta e cheia calificării”

VIDEO. Jean Claude Bozga: „Îmi plătesc angajații cu 2.500 - 3.000 de euro lunar”

- Ce te-a atras să rămâi în Danemarca? 
- Condițiile pe care la au copiii mei aici plus și faptul că am reușit să mă adaptez la stilul de viață de aici. Nu zic că nu-mi place în România, dar mai bine pentru viitorul copiilor mei este aici.

- În afară de fotbal, mai aveți  și altceva pe lângă? 
- Da! Mă ocup cu renovări de case, transferuri și altele.

- Mai lucrezi și în construcții pe lângă fotbal? 
-  Am o companie cu care facem amenajări și construim case de la zero. Chiar dacă am angajați, mă consider lider și dacă e nevoie merg cu hainele la treabă.

- Vreți să le dați un exemplu și colegilor din fotbal.
- Viața de fotbalist este scurtă și trebuie să se gândească că există și o viață după fotbal. Îmi pare rău să o spun, dar mulți după ce se lasă de fotbal intră într-o semidepresie. Perioada de tranziție trebuie să o pregătești din timp, ca să nu clachezi.

- Cum te-ai gândit să te apuci de construcții? 
- Eu sunt genul de persoană căreia îi place să schimbe și să repare. Așa am fost de mic.

- Ce faceți mai exact? 
- De toate, de la zugrăvit, construim, ridicăm geamuri. Avem un site și avem diferite oferte, iar oamenii aleg. Am investit în tot felul de scule.

- Cam  cât ai investit într-un astfel de echipament? 
- Spre exemplu la echipament o pompă de glet mecanizat costă 10.000 de euro. Am 4-5 șlefuitoare plus un aspirator care costă vreo 800 de euro. Astea doar sunt niște exemple.

A jucat la Petrolul, iar acum deține un business în străinătate: „Îmi plătesc angajații cu 3.000 de euro lunar. Pentru copiii mei, e mai bine aici decât în România”
Jean Claude Bozga- în perioada în care evolua pentru Concordia Chiajna

- Cât se câștigă la o construcție? 
- Nu știu să-ți spun concret. Eu le ofer salariu angajaților și câștigă cam 2500-3000 de euro pe lună. Depinde când se muncește. Când sunt liberi, merg și extra, fac și ciubucuri. Îi las să facă și asta.

Pariul lui Jean Claude Bozga pentru Superliga: „Este o bestie”

Chiar dacă în prezent se ocupă de creșterea copiilor din Danemarca fiind antrenor pentru fundașii centrali de la U15- U 19 la Slagelse din liga a IV-a și director sportiv, Jean Claude Bozga își mai face timp și pentru fotbalul din țara natală. Acesta îl nominalizează pe fostul său coleg de la Koge, Marian Huja, spunând că va ajunge mult mai sus în carieră.

„Mă uit și acum la fotbalul românesc. Am văzut meciul Oțelului cu Sepsi și au jucat foarte bine și am fost și în România la meciul lor cu FCSB. Mă uit și la Petrolul și-au făcut o surpriză plăcută în victoria cu Farul. 

Am o relație foarte bună cu Marian Huja și pot spune că l-am crescut. E un copil superserios și cu siguranță va juca la un nivel mult mai înalt. Chiar și cu accidentarea pe care a avut-o, acum arată ca o bestie! O să crească mult! Nu știu ce s-a întâmplat la  Petrolul și nu vreau să mă implic în vreun fel, dar din ce știu Budescu îi ajuta mult pe jucători”, a mai spus Bozga pentru GSP.ro.

CV-ul lui Jean Claude Bozga

  • 100  meciuri a bifat pentru Petrolul în perioada 2007-2011
  • 107 partide  a bifat pentru Dunărea Galați
  • 200 de meciuri a bifat în campionatele din Danemarca pentru HB Koge, Vestsjaelland, Slagelse și Ishoj IF
  • 16 partide  a bifat pentru Concordia Chiajna
  • Are o cupă a Belarusului câștigată cu FK Minsk

Citește și alte știri:

Nu mai e latifundiar, e „mogul”! Noua sursă de bani pentru Gigi Becali, dezvăluită de Dumitru Dragomir: „L-au trezit copiii și a pus stop”

Nordsjaelland a uluit-o pe FCSB: „M-a chemat Elias să-mi arate. N-am văzut așa ceva, crede-mă!”

Citește și:

Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri
Superliga
Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri
A apărut discursul lui Mourinho cu care i-a cucerit pe jucătorii Generației de Aur: „Două lucruri din inimă vă spun”
Nationala
A apărut discursul lui Mourinho cu care i-a cucerit pe jucătorii Generației de Aur: „Două lucruri din inimă vă spun”
„Ți-am dat hârtie să pleci liber, du-te ACUM!” » Jucătorul de la FCSB l-a scos din minți pe Gigi Becali: „Sunt la cheremul tău?!”
Superliga
„Ți-am dat hârtie să pleci liber, du-te ACUM!” » Jucătorul de la FCSB l-a scos din minți pe Gigi Becali: „Sunt la cheremul tău?!”

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează