FOTBAL  »  Superliga  »  ALEGERI LPF

Acceptat, dar nevalidat! » Preşedintele în exerciţiu de la LPF e mai greu de clintit decît în Coreea de Nord :)

Iorgulescu, 57 de ani, a jucat la Dunărea Giurgiu, Sportul, Progresul și Beerschot (Belgia)
Iorgulescu, 57 de ani, a jucat la Dunărea Giurgiu, Sportul, Progresul și Beerschot (Belgia)

Articol de - Publicat marti, 29 octombrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 28 octombrie 2013 20:02

Iorgulescu a mers ieri la Ligă să-şi ducă dosarul de candidatură. Acesta a fost ştampilat de secretarul general, însă doar Adunarea Generală va decide, chiar în ziua alegerilor, dacă-l admite.

După ce, vinerea trecută, n-a putut să-şi depună dosarul de candidatură pentru că la LPF a fost zi cu program scurt şi în sediu nu mai era nimeni, ieri, Gino Iorgulescu a mers din nou la Ligă.

Şi-a depus dosarul la secretarul general, însă, chiar dacă inclusiv Dumitru Dragomir a declarat ulterior că "foarte bine că va candida, bravo lui, îi urez succes!", fostul internaţional a avut parte de o surpriză neplăcută. A aflat că, de fapt, candidatura sa n-a fost încă validată.

Deşi plicul depus la LPF a fost ştampilat şi înregistrat, Valentin Alexandru l-a anunţat sec: "L-am acceptat, dar nu e validat. Acest lucru îl poate face doar Adunarea Generală, chiar pe 14 noiembrie, ziua cînd vor fi alegerile".

Chiar dacă încă nu ştie dacă va avea dreptul să candideze, Iorgulescu şi-a expus ieri, pe scurt, cîteva dintre ideile cu care ar veni în fruntea Ligii: "Vreau să recîştig credibilitatea oamenilor din fotbal, pentru că lumea nu mai vine la stadion. O să încep să fac lobby la toate echipele. Timpul a trecut pe lîngă mine şi nu mai cunosc preşedinţii de club. Nu se pune problema să fac ca la FRF, unde Popescu îl va ţine aproape pe Mircea Sandu. Organigrama mea o să aibă numai oameni noi!".

CUM SE VA VOTA
Vot secret
Aici, lucrurile sînt clare. În cazul în care va exista un singur candidat, atunci votul va fi la vedere, prin ridicarea mîinii. Dacă însă vor fi de la minimum doi în sus, votul va fi secret, pe buletin special, care va fi introdus în urnă.

CUM SE VA CÎŞTIGA
Majoritate simplă
Vor vota toţi cei 18 preşedinţi de la cluburile din Liga 1. Va cîştiga cel care va obţine cele mai multe voturi, indiferent de numărul lor. Exemplu, dacă vor fi 11 abţineri, 4 voturi pro Dragomir şi 3 pro Gino, atunci noul preşedinte va fi Dumitru Dragomir. Votul se repetă în caz de egalitate.

"Iorgulescu e un om capabil, care cred că ar aduce multe lucruri bune în fotbalul românesc. Din păcate, în momentul de faţă nu există foarte multă transparenţă la nivel de LPF" (Gheorghe Ştefan, patron Ceahlăul)

"Nu îmi e teamă de concurenţă. Deocamdată, nu. Dacă nu se implică politicul, nu îmi e frică. Dacă se implică, atunci intru în panică. Dacă se poate implica politicul? Sigur că se poate" ( Dumitru Dumitru, preşedinte LPF)

"M-am întîlnit cu Dragomir, mi-a strîns mîna şi mi-a urat succes. Nu era frumos să candideze singur. Am mai candidat împotriva lui, sper să-l înving de data asta!" (Gino Iorgulescu, candidat la preşedinţia LPF)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (13)
bogdanelibm
bogdanelibm  •  29 Octombrie 2013, 23:12

doar mort mitica renunta la liga poate ne face dumnezeu si pomana asta

stelist1986
stelist1986  •  29 Octombrie 2013, 11:10

Pai, ce, voi credeti ca e vorba doar de Dragomir? Toti angajatii de la liga il sustin. Sunt nebuni sa-si bata cuie in talpi , sa vina Gino Iorgulescu cu oameni noi si ei sa-si piarda locurile? La fel si la cluburi, pentru ce sa se complice cu o conducere noua la liga cand deja stiu cum merg lucrurile pe-acolo si pe la comisii. Aia care vor schimbare sunt putini si le e frica de repercursiuni in cazul in care iese tot Mitica.

sevilla_1986
sevilla_1986  •  29 Octombrie 2013, 10:33

Mai nea Gino, Corleone are o vorba...frectie la un picior de lemn! Cam asta faci matale acum cu aceasta candidatură ...il doare in palarie...tot vorba lui! PAM,PAM!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează