FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Se întoarce „fotbalistul invizibil” » Are un record negativ greu de egalat

Dragoș Nedelcu a revenit la antrenamentele FCSB +5   FOTO
Dragoș Nedelcu a revenit la antrenamentele FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 26 ianuarie 2021 07:29 / Actualizat marti, 26 ianuarie 2021 10:02

FCSB. Dragoș Nedelcu a revenit la antrenamente după operația la ligamentele încrucișate, pe care a suferit-o în vară, și bifează un record negru greu de egalat: a stat pe bară peste 15 luni în ultimul an și jumătate.

Petrea a anunțat că de ieri îl are sub comanda sa, la antrenamentele normale, și pe Dragoș Nedelcu, care revine după o accidentare extrem de gravă suferită în iunie 2020, ruptură a ligamentelor încrucișate. 

Nu va fi folosit astăzi, în confruntarea cu FC Argeș, și foarte probabil că nu va intra în calcule nici pentru meciul cu Poli Iași, din weekend, dar începând din februarie va începe să joace din nou. Pentru Nedelcu va fi o adevărată provocare revenirea pe gazon. E un fotbalist pentru care ultimul an și jumătate a fost realmente de coșmar. 

Nu doar că perioada în care a stat pe margine a fost mai mare decât cea în care a jucat, dar proporția e una șocantă: în ultimele 18 luni, a stat departe de gazon, din cauza diverselor probleme, dar și a altor pauze forțate, nu mai puțin de 15 luni și jumătate, ceea ce înseamnă peste 85% din timp!

Dragoș Nedelcu, urmărit de accidentări la FCSB

Înainte de grava accidentare suferită în iunie, el mai avusese o alta în vara lui 2019, când în finalul meciului cu Alașkert s-a ales cu o entorsă la genunchi. A fost nevoit să stea pe margine nu mai puțin de 3 luni. A revenit, a jucat doar 6 partide, după care campionatul s-a întrerupt pentru o lună și jumătate, pauza de iarnă. 

S-a reluat, a bifat doar 3 jocuri, după care altă pauză forțată: a intervenit pandemia și iarăși a stat pe margine. Alte 3 luni și jumătate! În toată această perioadă, de un an și jumătate, Dragoș are doar 10 partide disputate. Ceea ce înseamnă o medie de aproape un meci la fiecare două luni! 

Înainte de această perioadă neagră, Nedelcu evolua constant. Între vara lui 2017 și vara lui 2019, când a început calvarul problemelor, disputase nu mai puțin de 80 de jocuri oficiale, indiferent că au fost pentru echipa de club sau pentru naționale!

Ghinioane incredibile pentru Nedelcu, în minutul 90 

Cele două probleme medicale de care Nedelcu a avut parte în ultimul an și jumătate s-au petrecut în ultimul minut al meciurilor în care el a ieșit accidentat. În iulie 2019, în deplasarea cu Alașkert, din Europa League, FCSB conducea detașat, scor 3-0, iar Dragoș avusese o prestație foarte bună. S-a implicat total într-un duel cu un adversar, de unde s-a ales cu o entorsă la genunchi. 

Bogdan Andone, care era la acel moment antrenor al roș-albaștrilor, a spus: "Chiar îmi aduc perfect aminte de moment, fiindcă l-am văzut cum se duce la acel duel și parcă am presimțit ceva de pe margine, i-am strigat «ușor, ușor, ușor!», tocmai fiindcă aveam 3-0, să încerce să se protejeze, dar el n-a ținut cont, a băgat tare piciorul și a survenit accidentarea". 

Apoi, pe 14 iunie 2020, la CFR - FCSB, 1-0, tot în minutul 90, s-a întins după o minge centrată prin fața porții, iar crampoanele i s-au prins în gazon. A fost o fază la care Gigi Becali chiar l-a acuzat că n-a fost în stare să marcheze, gol care ar fi adus remiza în Gruia.

Radiografia neagră a lui Nedelcu din vara lui 2019 până acum

Perioada de pauzăMotivul
25 iulie - 29 octombrie 2019entorsă la genunchi
15 decembrie 2019 - 2 februaruie 2020pauză de iarnă
29 februarie 2020 - 14 iunie 2020pandemie
14 iunie 2020 - 26 ianuarie 2021ruptură ligamente încrucișate

1 mecia disputat Nedelcu în ultimele 11 luni, CFR - FCSB 1-0, în iunie 2020, când s-a și accidentat

3 anise vor împlini în mai de la ultimul meci disputat de Nedelcu pentru naționala României, unde a debutat în noiembrie 2016, când avea 19 ani

17 aniavea Nedelcu când a jucat pentru prima dată în reprezentativa U21, în amicalul România - Italia 2-1, august 2014. A bifat 27 de selecții în naționala mică

2 meciuria jucat Nedelcu pentru România U21 la turneul final al CE din vara lui 2019, când "tricolorii" au ajuns până în semifinale și s-au calificat la JO de la Tokyo

Nedelcu a câștigat aproape 200.000 € 

În ciuda faptului că n-a evoluat, Nedelcu nu se poate plânge de banii pe care i-a primit de la FCSB în acest interval de timp. El rulează pe un contract de 13.000 de euro pe lună, însă a făcut parte din categoria celor care au acceptat înjumătățirea între aprilie și septembrie

Chiar și așa, din iulie 2019 și până astăzi, tot s-a ales cu aproape 200.000 de euro! Nedelcu a fost cumpărat de FCSB chiar în vara în care Viitorul câștigase titlul de campioană, iar efortul financiar a fost unul extrem de important, 2 milioane de euro, sumă care acoperă și răscumpărarea procentelor pe care le deținea clubul lui Gică Hagi.

Cota lui Nedelcu s-a prăbușit 

Ceea ce i s-a întâmplat în ultimul an și jumătate a avut ca efect diminuarea drastică a cotei. Transfermarkt îl evaluează în momentul de față, în ciuda vârstei de numai 24 de ani, la doar 650.000 de euro! De două ori și jumătate sub nivelul pe care îl avea în iulie 2019! 

Și în momentul în care a plecat de la Viitorul era cotat tot la 1,5 milioane de euro. Valoarea lui de acum e aceeași cu cea de când era un puști de 18 ani în lotul lui Hagi, dar nu devenise încă un titular în trupa din Ovidiu.

Dragoș Nedelcu a refuzat Ungaria 

În februarie 2020, Nedelcu a avut de luat o decizie care i-ar fi putut schimba modul în care a arătat ultimul an pentru el. A fost ofertat de Mol Vidi, care chiar bătuse palma cu FCSB pentru un împrumut de 400.000 de euro pe un an, cu opțiune de cumpărare definitivă pentru 1,5 milioane

Salariul lui era mai mare decât la FCSB, 25.000 de euro pe lună, însă după ce acceptase verbal, mijlocașul a refuzat fiindcă șefii grupării maghiare doreau anumite clauze prin care să condiționeze acordarea acestui salariu. Tocmai pentru că s-a aflat aproape de un transfer, Nedelcu a ratat la acea vreme două meciuri de campionat, dintre care unul a fost chiar derby-ul cu Dinamo.

VIDEO Sergiu Buș, totul despre experiența FCSB: „Plecarea mea a fost un șoc pentru MM Stoica! Sper că nu e supărat!”

Citește și alte știri despre FCSB:

FCSB, ofertă-record din Serie A pentru Dennis Man! Răspunsul dat de Gigi Becali

Călcâiul lui Ahile » Greșeala lui Gigi Becali care o poate costa din nou titlul pe FCSB

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (6)
manutd.steaua
manutd.steaua  •  26 Ianuarie 2021, 14:47
Postat de legendavisinie pe 26 Ianuarie 2021, 13:49

Sigla fcsbiștilor este inconfundabilă, model Simpson.

Cea veche costa 5,3 milioane euro pe an,asta este gratis!

luciann
luciann  •  26 Ianuarie 2021, 13:55
Postat de legendavisinie pe 26 Ianuarie 2021, 13:49

Sigla fcsbiștilor este inconfundabilă, model Simpson.

E un brand cool Simpson, cunoscut in toata lumea!:)))

legendavisinie
legendavisinie  •  26 Ianuarie 2021, 13:49

Sigla fcsbiștilor este inconfundabilă, model Simpson.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează