FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

UPDATE Adrian Mititelu susține că „Burleanu nu mai este președinte, FRF funcționează în afara legii” » Federația îl amenință cu procesul: „Total nefondat!”

Adrian Mititelu, finanțatorul lui FCU Craiova, susține că a obține o victorie majoră în instanță și că „în acest moment FRF funcționează în afara legii”.
Adrian Mititelu, finanțatorul lui FCU Craiova, susține că a obține o victorie majoră în instanță și că „în acest moment FRF funcționează în afara legii”.

Articol de - Publicat joi, 04 iulie 2024 18:55 / Actualizat joi, 04 iulie 2024 18:57

Adrian Mititelu, finanțatorul lui FCU Craiova, susține că a obținut o victorie majoră în instanță și că „în acest moment, FRF funcționează în afara legii”. Federația e sigură că are toate actele în regulă și nu se teme de o eventuală dizolvare.

ACS Progresul București, Asociația Fotbal Club Rapid București și FCU 1948 Fotbal Club s-au constituit parte într-un proces împotriva Federației.

Acestea susțin că în ultimii 23 de ani nu s-au făcut schimbări de statut în cadrul FRF. Concluzia ar fi că forul condus de Răzvan Burleanu ar funcționa ilegal și că noi membri au fost adăugați într-un mod nestatutar. Problemele ar fi fost moștenite din mandatul lui Mircea Sandu.

Tribunalul București, decizie în disputa Mititelu - FRF

Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de petenta Federaţia Română de Fotbal, ca neîntemeiată. Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenție formulată de către Asociația Clubul Sportiv Tenis Club Pamira. Admite cererea de intervenție formulată de către Asociația Fotbal Club Progresul București. Admite cererea de intervenție formulată de către Asociația Fotbal Club Rapid București (AFC Rapid). Admite cererea de intervenție formulată de către FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul București – Secția a V-a Civilă. Pronunţată astăzi, 04.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

- Tribunalul București, Secţia a V-a Civilă

Federația Română are la dispoziție 5 zile pentru a face apel.

Adrian Mititelu: „FRF funcționează în afara legii!”

Adrian Mititelu a reacționat triumfal în urma deciziei de astăzi a Tribunalului București: „TRIBUNALUL BUCUREȘTI tocmai ce a decis că Răzvan Burleanu nu este președinte! A trebuit să treacă 12 ani să se facă dreptate! În acest moment, FEDERAȚIA funcționează în afara legii! Burleanu și COMPANIA au uzurpat Federația! Echipele din Liga 1 funcționează ilegal”.

Mititelu consideră că FRF ar trebui radiată.

Florin Prunea, conducător cu experiență la nivelul primei ligi, dar și un contestatar al regimului Burleanu, susține că decizia vine ca o lovitură de ciocan asupra FRF: „Toate echipele din Liga 1 evoluează în mod ilegal în acest moment. Toate deciziile luate în acest interval sunt lovite de nulitate”.

FRF, pentru GSP: „Nu există pericol de dizolvare, totul e legal!”

Adrian Stângaciu, șeful Departamentului Juridic al FRF, a transmis prin intermediul GSP că FRF nu este în pericol de dizolvare sau lichidare și că funcționează în perfectă legalitate: „A fost o procedură administrativă, necontencioasă, care poate fi reluată oricând, pentru punerea în acord a înregistrărilor din Registrul Federațiilor cu decizia RIL 19/2023. Susținerile domnului Mititelu sunt nefondate și lipsite de orice suport legal”.

  • Procedura necontencioasă, este, potrivit LegeaAZ: „Ceea ce distinge procedura contencioasă faţă de procedura necontencioasă este faptul că cererea pe care partea interesată o adresează instanţei nu se îndreaptă împotriva unui adversar şi nici nu evocă vreun conflict de interese”.

Comunicatul oficial al FRF

La două ore distanță după ieșirea publică a lui Adrian Mititelu, FRF a reacționat prin intermediul Departamentului Juridic. Federația îl amenință cu procesul pe finanțatorul FRF.

Tribunalul Bucuresti a decis astăzi, într-o primă etapă procesuală, respingerea unei cereri administrative a FRF de actualizare a unor informații dintr-un registru al Tribunalului Bucuresti.

Această decizie este nedefinitivă, FRF formulând deja apel ce va fi judecat de Curtea de Apel București, și oricum lipsită de autoritate de lucru judecat, fiindcă nu privește o dispută, un litigiu, ci o procedură administrativă (necontencioasă). Este lipsit de orice dubiu că FRF functioneaza si a functionat deplin legal.Orice persoana interesata poate verifica  în mod simplu veridicitatea acestor afirmatii, lecturând mentiunile din Registrul Federatiilor cu privire la Statutul FRF în vigoare, respectiv și mandatul Presedintelui FRF.

Dezinformările lansate în spațiul public privind “funcționarea ilegală a Federației”, “anularea mandatului Președintelui” etc., reprezintă afirmații factuale false, făcute cu rea-credință, și atrag răspunderea civilă a persoanei care le emite, respectiv propagă fără verificare


- Departamentul juridic al FRF

Ștefan Popescu: „Dispar și Ligile Profesioniste”

Ștefan Popescu, președintele Federației Române de Pescuit Sportiv, cel care de mai multă vreme încearcă să demonstreze că tot sportul românesc, inclusiv FRF, funcționează în ilegalitate, a comentat decizia de azi a Tribunalului București.

„Nu m-a crezut nimeni când spuneam aceste lucruri, dar azi se dovedește că am dreptate. Și mai e o consecință, la care cred că nu s-a gândit nimeni. Odată cu dispariția FRF, care funcționează total ilegal, dispar și Ligile Profesioniste, pentru că ele funcționează în subordinea Federației. Și lucrurile se întâmplă la covârșitoarea majoritate a altor federații sportive”, a spus Popescu pentru GSP.

Citește și:

I-am „bătut” pe nemți! Cum arăta vestiarul Germaniei, în comparație cu cel lăsat de România după eliminare
Euro 2024
I-am „bătut” pe nemți! Cum arăta vestiarul Germaniei, în comparație cu cel lăsat de România după eliminare
Eliminați de Olanda, turcii ies la atac: „Decizie scandaloasă!”
Euro 2024
Eliminați de Olanda, turcii ies la atac: „Decizie scandaloasă!”
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Euro 2024
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (17)
Shogun01
Shogun01  •  05 Iulie 2024, 09:21
Postat de GionVaiani pe 04 Iulie 2024, 18:28

Cand s-a afiliat la FRF cu FCU in 2018 nu a mai vazut ilegalitatea, IPOCRITUL ASTA ? Actioneaza dupa principiul "Dupa mine potopul !" Daca tot a suferit rusinea retrogradarii macar sa-i faca sa sufere si pe altii. Neam prost.

in 2013 s-a mai produs un mare ABUZ. Intuiesti?

Shogun01
Shogun01  •  05 Iulie 2024, 09:18
Postat de demostene1 pe 04 Iulie 2024, 20:55

nu e frumos la euro? nu va place cand romanii fac treaba buna sustinand romania? nu va bucurati de performantele limitate ale fotbalului romanesc? de ce il mai promovati pe olteanul asta? presa ar trebui sa il ignore complet

Pt Romania EURO s-a terminat!!! incep cupele europene, dar, din pacate o sa se termine repede si o sa ramanem tot cu ale noastre.

puienaru
puienaru  •  05 Iulie 2024, 02:04

România lucrului bine făcut. Avem în ADN jmecheria. Suntem campioni mondiali la " lasa ba ca merge și asa " Pai acolo erau putregaiuri încă de pe vremea lui Mircea Sandu. Ati vazut ce clasa de băiat jmecher ? Ca e bolnav,ca are cancer,ca e pe moarte și uite ca e bine sănătos și a trecut de 70 de ani. Locul lui trebuia sa fie la stiti voi unde ( Jilava Barcea sau cel mai fericit caz Rahova). Încă o data , ei îs bine mersi și voi ați ramas ca prostii. Și asta nu e valabil doar la prăpădiți astia din federație sau liga, ci în toată România. Jmecherii îs bine mersi și voi rămâneți ca prostii. În România totui numa o cacealma, jmecherie de sus (președinte 6-7 case) pana la cea mai de jos treapta

Vezi toate comentariile (17)
Comentează