FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Adrian Olah e convins ca Universitatea se va salva de la retrogradare

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 iunie 2007 00:00

"U" Cluj l-a curtat asiduu si a acceptat in cele din urma sa plateasca 200.000 de euro Timisoarei, in doua transe, pentru a-l transfera. Olah a fost tinta numarul unu intr-o campanie de achizitii fulminanta. Mijlocasul a semnat pe doi ani cu "U" si s-a alaturat aseara lotului prezent in cantonamentul de la Cimpulung Moldovenesc. Olah este ultima achizitie a Universitatii de pe o lista ce-i mai cuprinde pe Martin Tudor, Bolohan, M. Baciu, N. Jovanovici, M. Jovanovici si Crusoveanu.

Jucatorul de 26 de ani a marturisit ieri ca a primit cea mai buna oferta de la "U". "Vreau sa joc si, in plus, sint si mult mai aproape de orasul meu natal, Tirgu-Mures. Anul acesta trebuie sa ne salvam de la retrogradare, iar in urmatorul sezon, putem aborda altfel campionatul. Nu cred ca acest transfer e un regres, fiindca mie imi plac provocarile, iar de munca nu am fugit niciodata. Asta trebuie sa facem si acum: sa muncim mult, pentru a mentine <<U>> in Liga I. Sint foarte optimist, iar acest obiectiv mi se pare la indemina", a spus Olah, care ii cunoaste din actualul lot pe "gemenii" Jovanovici si pe Bus, cu care a fost coleg la Poli. "Pe Bus il stiu de la Poli, Nemanja Jovanovici a trecut si el pe la National, iar cu Milan avem prieteni comuni in Bucuresti", a incheiat fostul jucator al lui Poli.

"Voi juca unde va fi nevoie de mine. Fie fundas dreapta, fie mijlocas dreapta, fie mijlocas central. Antrenorul va decide care va fi rolul meu in teren"
Adrian Olah

Coleg cu Falub
Olah a fost coechipier la FC National cu actualul sau antrenor, Adrian Falub. Tehnicianul l-a sunat in citeva rinduri pentru a-l convinge sa accepte oferta lui "U". "Am tot vorbit. Va dati seama, am fost colegi. Asta, oricum, nu mai conteaza acum. Raporturile dintre noi s-au schimbat, fiindca imi este antrenor. Eu aveam 17 ani, eram un prichindel, cind Falub era unul dintre veteranii echipei, la FC National", a spus Olah.


Deranjat
Fostul jucator al lui Poli s-a aratat deranjat de modul in care a fost tratat cind s-a pus problema plecarii lui de la Timisoara. "Nu am ce sa le reprosez celor de acolo. Insa, poate ca, pe viitor, ar trebui sa-si schimbe comportamentul pe care il au fata de jucatorii care pleaca de la echipa. Dar, asta se intimpla cam peste tot in Romania. E valabil pentru toti", a spus Olah.

Ghindaru in chineza
Mijlocasul stinga al clujenilor, Vasile Ghindaru, si-a tatuat pe antebratul sting numele sau in limba chineza. "L-am facut acum doua luni. E numele meu complet, Vasile Ghindaru, scris in chinezeste", a spus "Ghinda", convins ca Universitatea poate termina campionatul in primele 10. "Avem un lot bun si cred ca ne putem propune ceva mai mult decit evitarea retrogradarii", a motivat fotbalistul.

Antrenament dur
Adrian Falub a pregatit pentru ieri dimineata un antrenament de forta, jucatorii sai fiind preluati de preparatorul fizic Marius Gogalniceanu. Ganterele, halterele si mingile medicinale au fost ingredientele supliciului "studentilor". Ghindaru l-a chinuit pe colegul sau de camera, pustiul Villand, aruncindu-i prea puternic mingile medicinale. "A fost un antrenament bun. Nu am de ce sa ma pling. Gogalniceanu se pricepe", a bravat atacantul Nemanja Jovanovici.

Veteran
Atacantul Dorin Goga e unul dintre cei mai vechi echipieri ai lui "U", alaturi de Dolha sau Muresan, desi are numai 23 de ani. "Am avut posibilitatea sa plec de la <<U>>, dar n-am facut-o. Ma simt bine la Cluj si tot timpul am vrut sa promovez cu Universitatea si sa joc in prima liga la Cluj", a spus Goga.

Ungurusan se insoara
Coleg de camera cu Goga in cantonamentul de la Cimpulung, Bogdan Ungurusan se va insura cu prietena sa, Alina, pe 30 iunie, la Zalau. Nas ii va fi antrenorul lui FC Botosani, Leo Grozavu, fostul tehnician al Universitatii. "Pe 30 fac nunta, iar plecarea in cantonamentul din Austria e la o zi dupa. Eu probabil voi ajunge pe 2 iulie", a spus Ungurusan.

Duel Onut - Bolohan
Ieri dimineata, Poli Iasi si "U" Cluj s-au antrenat in acelasi complex, Raraul, pe terenuri diferite, aflate insa la numai citiva metri distanta unul de celalalt. Fundasul iesean Onut l-a ironizat pe mijlocasul lui "U", Mugur Bolohan, in timpul alergarilor, fiindca ultimul ajunsese la coada plutonului. "Asa, Mugure, ai ajuns unde iti era locul. Ma si mirasem dupa prima tura cind erai mai in fata", a strigat Onut, desi si el alerga alaturi de colegii sai.

Iesit din carti
Presa cipriota a dezvaluit faptul ca "alb-negrii" intentioneaza sa-l transfere pe fundasul stinga de la Anorthosis Famagusta, Constaninos Samaras. Oficialii lui "U" au declarat ieri ca transferul lui Samaras nu mai este de actualitate. "Era o varianta de rezerva in cazul in care nu s-ar fi concretizat transferul lui Crusoveanu", a afirmat directorul general Alin Banceu. 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Superliga
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Stranieri
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular
Stranieri
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează