FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

FOTO Declin HALUCINANT: fostul semifinalist de la Euro 2019 cu România U21 se RETRAGE la 26 de ani!

Generația României U21 a făcut spectacol la Euro 2019 +20   FOTO
Generația României U21 a făcut spectacol la Euro 2019

Articol de - Publicat marti, 17 septembrie 2024 15:51 / Actualizat marti, 17 septembrie 2024 17:01

Decizie uluitoare luată de Adrian Petre! Atacantul a decis să spună stop fotbalului la doar 26 de ani! Acesta a făcut parte din generația „tricolorilor” mici din 2019, care a realizat o adevărată performanță: semifinale la Campionatul European, acolo unde au fost eliminați de Germania.

Alegerea fostului atacant de la FCSB vine în contextul în care el a ajuns să joace la Concordia Chiajna, formație din Liga 2. Anunțul a fost făcut de jurnalistul Cătălin Oprișan, prin intermediul paginii lui de Facebook.

Adrian Petre se retrage din fotbal!

„Din drama unui om nu poți cerși clickuri! Dar Adi Petre, semifinalist în 2019 cu prima Generație de Suflet, a ales (n.r. podcastul) VREAU SĂ ȘTIU pentru a anunța că s-a retras, definitiv, din fotbal, la 26 de ani! Definitiv!!! Vineri, de la 19:30”, a scris jurnalistul Cătălin Oprișan.

Adrian Petre a jucat ultimul meci oficial pe 31 august 2024. Atunci, Concordia Chiajna a învins-o pe teren propriu pe Câmpulung, scor 1-0.

Liber de contract de la începutul anului, când Hermannstadt l-a pus pe liber, Adrian Petre a mers la CS Tunari, locul 17, echipă alături de care a retrogradat în Liga 3.

A semnat cu Concordia Chiajna la începutul acestui sezon, însă atacantul a decis să agațe ghetele în cui.

+15 FOTO

Revenirea în România a fost începutul declinului pentru atacantul central.

În total, Adrian Petre a înscris 10 goluri în 43 de meciuri de Superligă. Randamentul lui la nivelul diviziei secunde este extraordinar, 28 de goluri în 29 de meciuri la UTA în sezonul 2016/2017.

Petre a făcut parte din lotul României U21 la Campionatul European din 2019. Atunci a reușit să înscrie în meciul de debut cu Croația, încheiat cu victoria „tricolorilor” mici, scor 4-1.

15 aparițiiși 5 goluri are Adi Petre la reprezentativa U21 a României. A făcut parte din lotul de la Euro 2019, când „tricolorii” lui Mirel Rădoi atingeau faza semifinalelor

Adrian Petre l-a păcălit pe Gigi Becali să plătească 800.000 de euro în schimbul lui!

Adrian Petre a fost cumpărat de Esbjerg de la UTA în vara anului 2017, în schimbul sumei de 500.000 de euro. El a marcat pentru gruparea daneză 29 de goluri și a oferit 6 pase de gol în 82 de meciuri oficiale, majoritatea în prima ligă daneză.

Cifrele sale l-au făcut să fie remarcat de FCSB, care a plătit în februarie 2020 pentru Adrian Petre o suma impresionantă pentru Superligă, 800.000 de euro. Petre a marcat pentru FCSB doar 3 goluri în 16 meciuri.

Este cotat de site-ul Transfermarkt la doar 100.000 de euro, după ce în 2019 era evaluat la 1,5 milioane!

4 echipe din Româniaare Adrian Petre în CV: UTA, FCSB, Farul și Hermannstadt

800.000 de europlătea Gigi Becali în 2020 pentru a-l transfera de la Esbjerg

GALERIE FOTO. Adrian Petre are doar planuri de nuntă, nu de fotbal

+15 FOTO

Fostul fotbalist are o nouă parteneră. Este vorba despre Anastasia. Zilele trecute, Petre a cerut-o de soție, iar aceasta a acceptat. „Am spus da”, a transmis pe Instagram Anastasia.

Acest anunț a fost distribuit și de fotbalistul care s-a retras din activitate.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (27)
forumeer
forumeer  •  18 Septembrie 2024, 18:53
Postat de robertino22 pe 17 Septembrie 2024, 17:00

Trist pentru fotbalul romanesc este ca singura echipa calificata in cupele europene este a lui Becali, care nu se pricepe la fotbal. Toti priceputii la fotbal, printre care si Hagi, nu au calificat pe nimeni.

Doar pt a bagat cei mai multi bani in ultimii ani, nu pt ca ar intelege fenomenul. Si sa nu uitam ca pana anul asta, Becali doar se uita la altii cum joaca in Europa, clonna lui nu prea prindea grupele.

Numeuser
Numeuser  •  17 Septembrie 2024, 19:06

Bravo lui. A arătat că are o doză mare de realism și simț al ridicolului. Decât să continui într-un domeniu în care nu mai dai randament, de ce să nu încerci altceva? Succes pe mai departe!

sibelius
sibelius  •  17 Septembrie 2024, 18:05

Când UTA era în liga a II-a Petre a ales "profesionismul nordic" în timp ce colegul lui de echipă a preferat FCSB.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează