FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CLUJ

EXCLUSIV Alexandru Chipciu, extrem de emoționat într-un interviu pentru GSP.RO: „Aș vrea să dau timpul înapoi și să mă bucur încă o dată de atâția ani de fotbal”

Articol de , - Publicat marti, 30 iulie 2024 11:54 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 11:54

Alexandru Chipciu (35 de ani) a fost titular în UTA Arad - Universitatea Cluj 0-0 și-a jucat cel de-al 300-lea său meci în Superligă! Mijlocașul a debutat pe 6 mai 2010, atunci când juca la Brașov, într-un meci cu Gloria Bistrița 6-0, partidă în care a reușit și primul său gol.

În prima ligă din România, Chipciu a jucat pentru FC Brașov, FCSB, CFR Cluj și Universitatea Cluj. Iar la finalul partidei de la Arad, Alexandru Chipciu a vorbit în exclusivitate cu Gazeta Sporturilor despre borna carierei sale.

„Mulțumesc! Nici nu știam că am ajuns la 300 de meciuri în Superligă. Am văzut înainte de meci. 300 de meciuri sunt multe... Deci am vreo 600 în total. Nici nu-mi vine să cred! E și un semn că am îmbătrânit. Mă bucur de ultimele meciuri pe care le am în carieră și parcă le trăiesc cu mai multă intensitate decât când aveam 20 și ceva de ani” a fost prima reacție a lui Chipciu.

Alexandru Chipciu: „Sunt spre apusul carierei! Nu mă gândeam că voi juca până acum”

Întrebat dacă se gândește la retragerea din fotbal, Chicpiu a spus că „nu am gândul retragerii, dar nu o să mai joc o sută de ani. Nu știu când o să fie momentul! Probabil, atunci când n-o să mai fiu bine fizic. Nu vreau să ajung să nu mai pot și să continui. Acum sunt bine, pot, la nivel fizic sunt OK”.

„E clar că sunt spre apusul carierei. Aș vrea să dau timpul înapoi și să mă bucur încă o dată de atâția ani de fotbal. Poate o să mă bucur din altă postură.

Când eram la Pitești, la școala de fotbal, mă gândeam că voi juca fotbal până la 31-32 de ani. Nu știu de ce aveam asta în cap...

Credeam că ești bătrân la 32 de ani. Nu mă gândeam că voi juca până acum, cum nu mă gândesc nici acum”, a mai declarat Chipciu pentru GSP.RO.

Chipciu și U Cluj cu gândul la play-off: „Mi-aș dori să mai depindem de un meci ca să fim acolo”

Cu cinci puncte din nouă câștigate, Universitatea Cluj se pregătește de derby-ul orașului, cu CFR. „Jucăm pe terenul adversarei în Derby-ul Clujului, o să fie, clar, mulți oameni de la U Cluj în tribună. Constituie o echipă puternică și o să fie un meci greu pentru noi”, spune Alex.

UTA - U Cluj, runda #3 din Superliga / foto: Ionuț Iordache
UTA - U Cluj, runda #3 din Superliga / foto: Ionuț Iordache
UTA - U Cluj, runda #3 din Superliga / foto: Ionuț Iordache
UTA - U Cluj, runda #3 din Superliga / foto: Ionuț Iordache
+45 FOTO

Care speră ca la finalul actualului sezon să ajungă cu Universitatea Cluj în play-off-ul Superligii:

Avem un început greu, cu meciuri grele, vine CFR, după Petrolul. Trebuie să acumulăm puncte acum, când începe campionatul, pentru că anul trecut am început prost. Am vrut să recuperăm... Acum suntem în grafic, dar e nevoie de mult ca să te bați la play-off”

Trebuie să câștigi nonstop și să nu pierzi puncte. Anul trecut am fost la un minut de play-off, iar anul ăsta mi-aș dori să mai depindem de un meci ca să fim în play-off. Să facem 40 și ceva de puncte în sezonul regulat și să decidă ultima etapă

Alexandru Chipciu, mijlocaș CFR Cluj

„Toată România îl aștepta pe Hagi la națională!”

Gheorghe Hagi, antrenorul și principalul finanțator al celor de la Farul Constanța, a declinat propunerea Federației Române de Fotbal pentru a prelua postul de selecționer al echipei naționale, după despărțirea de Edward Iordănescu.

„Gică Hagi era, clar, cea mai bună variantă pentru România! Toată România îl aștepta și era și momentul să încerce iar după momentul Slovenia, când eram copil. Asta-i viața. Sunt alegeri și n-avem ce face”, a reacționat Alex Chipciu pentru GSP.RO.

„Am analizat în ultimele zile această posibilitate, pentru că, pe de o parte, trebuiau îndeplinite anumite condiții ale FRF, iar pe de altă parte există proiectul pe care l-am început la Farul Constanța în urmă cu trei ani, unde îmi doresc să construim un club puternic” a fost mesajul lui Hagi.

A fost, cu siguranță, una din cele mai dificile decizii pe care le-am luat în întreaga carieră, pentru că naționala României reprezintă visul oricărui tehnician român. Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în aceste zile. Hai, România!

Gheorghe Hagi, antrenor Farul Constanța

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează