FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

OFICIAL Alexandru Pașcanu a semnat cu Rapid! Durata contractului și o reacție neașteptată: „În 2018 eram în galerie”

Alexandru Pașcanu, prezentat la Rapid, foto: Facebook FC Rapid 1923
Alexandru Pașcanu, prezentat la Rapid, foto: Facebook FC Rapid 1923

Articol de - Publicat luni, 29 iulie 2024 17:28 / Actualizat luni, 29 iulie 2024 17:32

Alexandru Pașcanu (25 de ani) este noul jucător al lui Rapid. Giuleștenii au anunțat mutarea prin intermediul rețelelor de socializare. Apărătorul central va evolua la Rapid în următoarele trei sezoane. Mutarea era iminentă de 3 zile, iar astăzi a fost oficializată.

Pașcanu a fost crescut de Leicester, iar Rapid l-a transferat de la Ponferradina, formație din liga a treia spaniolă. Pașcanu nu este la prima experiență în fotbalul românesc. A mai evoluat pentru CFR Cluj în 2019, iar în ianuarie 2020 a fost împrumutat la Voluntari.

Alexandru Pașcanu, prezentat la Rapid

Alex Pașcanu este Rapidist

Fundașul de 25 de ani a venit de la Ponferradina și va fi jucătorul nostru pentru următoarele 3 sezoane!

„Mă bucur foarte mult că am ajuns la Rapid. Îmi aduc aminte că am fost la un meci de-ale Rapidului, în 2018, contra Stelei, și am stat chiar în galerie, am rămas impresionat de atmosferă. Eu am plecat din țară la cinci ani, însă am locuit la câteva minute de stadionul Giulești, astfel încât cred că era inevitabil să ajung la Rapid. Sunt fericit și abia aștept să debutez în fața fanilor”
Bun venit, Alex!

- comunicat FC Rapid 1923

Alexandru Pașcanu a semnat cu Rapid! Durata contractului și o reacție neașteptată: „În 2018 eram în galerie”
Alexandru Pașcanu, prezentat la Rapid, foto: Facebook FC Rapid 1923

În ianuarie 2020 a fost împrumutat la Voluntari, în vară s-a întors și a plecat în Spania. Fundașul central a bifat 131 de meciuri în La Liga 2 în carieră, în timp ce în Liga 1 are doar 23 de meciuri jucate.

Concurență pentru Pașcanu la Rapid

Rapid avea nevoie de fundași centrali pentru că a schimbat sistemul în acest sezon. Neil Lennon folosește o formulă cu 3 stoperi. I-a cumpărat deja pe Blazek și Cristi Manea și îi mai are în lot pe Cristi Ignat, Cristi Săpunaru și Paul Iacob.

Cel mai probabil, Cristi Săpunaru va fi trecut definitiv pe „linie moartă” și va evolua din ce în ce mai puțin pentru Rapid în perioada următoare.

Dintre cei 5 fundași centrali de la Rapid, Lennon a folosit 4, singurul rămas pe bancă constant fiind căpitanul Săpunaru. Blazek și Iacob au fost titulari în ambele etape disputate, cu UTA, scor 1-1, și CFR Cluj, scor 2-2. Manea a fost titular cu UTA, iar Ignat cu CFR Cluj. Săpunaru nu a prins niciun minut pentru giuleșteni în acest sezon.

Daniel Sandu, directorul sportiv de la Rapid, a oferit prima declarație după transferul lui Alexandru Pașcanu: „Este un jucător care nu are neapărat nevoie de prezentare. Este un jucător cu experiență, care și-a făcut junioratul în Anglia și care a jucat în ultimii patru ani în Spania. Cu siguranță, ne va ajuta mult și va aduce un plus pentru noi.”, a precizat acesta, pentru fcrapid.ro.

Fundașul cu 25 de prezențe la România U21 a fost împrumutat în sezonul trecut la Sporting Gijon, unde a jucat în 26 de jocuri.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
Tenis
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
Viorel Moldovan a anunțat lovitura dată de Rapid rivalei din play-off: „Am rezolvat, a semnat pe 3 ani!”
Superliga
Viorel Moldovan a anunțat lovitura dată de Rapid rivalei din play-off: „Am rezolvat, a semnat pe 3 ani!”
„Să ne faceți statuie!” » 26 de ani mai târziu, dorința lui Gică Hagi a fost îndeplinită! Monumentul a fost inaugurat astăzi
Nationala
„Să ne faceți statuie!” » 26 de ani mai târziu, dorința lui Gică Hagi a fost îndeplinită! Monumentul a fost inaugurat astăzi

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (9)
unurtr
unurtr  •  29 Iulie 2024, 23:54
Postat de mTn. pe 29 Iulie 2024, 19:03

Esti idiot? Nu are niciun meci in liga a 3-a, a fost imprumutat sezonul trecut la Gijon cu care s-a batut la promovarea in La Liga.

Ia zi acum, ce mai zici? Cu transferurile lui Șucu, FC Rapid 1923 ajunge la retrogradare! Jambon, Gojkovici, Blazek, toate petarde!

marcel2020
marcel2020  •  29 Iulie 2024, 21:16

Pai, daca nu te impui repede, o sa ajungi intai pe banca de rezerve, iar apoi tot in tribuna, chiar in galerie, ca in 2018!

adriangca
adriangca  •  29 Iulie 2024, 19:56

bai frate ,avem fundasi varza.iar nu facem nimic nici anul asta. am avut candva un marcos antonio ,un João Paulo Andrade .un mijlocas gen Spadacio, 2 aripi care aveau niste centrari senzationale gen Bozovici sau Badoi ,asa ceva ne trebuie

Vezi toate comentariile (9)
Comentează