FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

Alin Petrache iese la atac, după anunțul că FCSB și Dinamo vor fi primite pe „Arcul de Triumf”: „Vreți să ne luați stadionul? Bine, dar dați-ne banii înapoi”

Rugby-ul nu va mai fi singurul sport jucat pe „Arcul de Triumf” / Sursă foto: GSP +20   FOTO
Rugby-ul nu va mai fi singurul sport jucat pe „Arcul de Triumf” / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iulie 2022 22:52

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, explică de ce nu de acord ca stadionul „Arcul de Triumf” să fie folosit de FCSB sau Dinamo, două echipe care și-au manifestat intenția de a juca pe arena construită din bani publici. 

  • CONTEXT: Lipit de COSR, noul complex sportiv „Arcul de Triumf”, un adevărat Centru de Excelență, este, de mai bine de un an și jumătate, doar un motiv de conflict între MTS și FR Rugby.

Luni, Eduard Novak, ministrul Sportului, a lăsat de înțeles că „Arcul de Triumf” își va deschide porțile pentru FCSB și Dinamo. 24 de ore mai târziu, omul din fruntea rugby-ului românesc a expus motivele pentru care nu și-ar dori ca echipele de fotbal să intre pe stadionul de 8.200 de locuri.

 Petrache aduce în discuție istoricul arenei, dar și investițiile pe care Federația le-a efectuat acolo înainte ca actualul stadion să fie construit.

Alin Petrache: „Vreți să ne luați stadionul? Bine, dar dați-ne banii înapoi”

„Noi ne-am dorit folosința gratuită, nu administrarea acestui stadion. Să nu uităm că cel mai prost administrator al acestor stadioane a fost Ministerul. Dacă stăm să-l ascultăm pe actualul ministru, el spune că ei n-au bani să se descurce și că vor o descentralizare. 

Federația a făcut toate demersurile necesare, începând din 2012 și până în 2015, pentru a fi pe acest stadion. Din punct de vedere arhitectural, am plătit tot ce trebuia plătit pentru ca stadionul să arate așa. Am obținut, vize, autorizări. Să nu uităm că ne-am dărâmat singuri stadionul, pe banii nostri! Asta e normalitatea din România? 

Noi am construit vechiul stadion, alături de Federația Europeană de Rugby. Mă refer la vechiul stadion. Noi am făcut acte, avize, studii de fezabilitate. Din venituri proprii, am investit undeva la 3,5 milioane de euro (n.r. - în vechea arenă). Vreți să ne luați stadionul? Bine, dar dați-ne banii înapoi. 

Noi am pus la dispoziție stadionul tuturor, dar să nu uităm că principele Carol a dat stadionul Federației de Rugby, în 1913”, a declarat Alin Petrache, la emisiunea „Digi Sport Special”. 

Dinamo nu are casă, dar e în insolvență și are datorii mari la bugetul de stat. Oamenii au datorii, îi primim pe un stadion primit din bani publici? Putem să împărțim stadionul cu toată lumea, dar vrem să ne continuăm activitatea! Noi mereu am fost huliți, mereu ne-a fost trântită ușa-n nas. Am avut 49 de ani folosință gratuită aici, până la construirea noului stadion.

- Alin Petrache, președinte Federația Română de Rugby

FCSB și Dinamo, așteptate pe „Arcul de Triumf”

Eduard Novak, ministrul Sportului, a anunțat că stadionul „Arcul de Triumf” le poate primi pe FCSB, Dinamo și echipele naționale.

Arena deschisă în 2021 nu a găzduit încă niciun meci de Liga 1. Pe „Arcul de Triumf” s-au jucat în special meciuri de rugby, partide ale echipei naționale de fotbal feminin, dar și un meci al României U21, în martie, scor 2-1 cu Finlanda.

Acum, ministrul Novak anunță că FCSB ar putea juca pe arena inaugurată în urmă cu un an. Acesta a vorbit și despre Dinamo, pe care o așteaptă de asemenea pe „Arcul de Triumf”.

„Eu cred că da (n.r. - Dinamo poate juca acolo în noul sezon), adică de ce nu. Dacă o să intre în renovare baza lor sportivă, sunt bineveniți. Avem FRF, Dinamo, FCSB și o să facem un calendar foarte frumos. Intenția noastră este ca stadionul să fie administrat și deschis sportului”, a declarat Eduard Novak, la Pro TV.

Citește și alte știri de actualitate:

Ministrul Sportului a făcut anunțul » FCSB și Dinamo, așteptate pe „Arcul de Triumf”: „Sunt bineveniți”

Guvernul ar fi cedat presiunilor! Cum ar arăta noua grilă de impozitare a câștigurilor din pariuri

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (16)
iri_
iri_  •  13 Iulie 2022, 16:24
Postat de tristan pe 13 Iulie 2022, 11:53

ce l as mai injura pe asta..si pe el si pe altii care se fac stapani pe stadioane facute din banii statului..*** asta de ce n a facut stadionul din banii federatiei de rugbi daca e asa bogata federatia????...2 echipe se ofera sa plateasca chirie pt a mai amortiza din cheltuieli si baiatul asta vine cu povestile lui...

Pai tocmai ti-a zis omul ca a investit deja peste 3 milioane de euro in construirea acestui stadion. Si-acu vine fcsb si ddb sa plateasca 8000 euro sa joace? fcsb care nu plateste nici la arena nationala, dar are pretentii sa fie primita cu bratele deschise peste tot. de ddb nici nu mai are rost sa vorbim la cate datorii au...

opinez
opinez  •  13 Iulie 2022, 14:40
Postat de ricco pe 13 Iulie 2022, 03:38

Iubesc Fotbalul Adevarat, dar NU VA ATINGETI DE STADIONUL 'ARCUL DE TRIUMF'!!!... Acest stadion, unicul de altfel, Apartine Rugby-ului !!!.. Lasatii pe ruibisti in pace sa se pregateasca pt. Cupa Mondiala !!!...

Sigur ca e unic ca doar nu poti avea doua stadioane in acelasi loc. Pe de alta parte nu cred ca fotbalul si rugby-ul s-ar juca in acelasi timp ca sa fie probleme. Se partajeaza stadioane intre rugby si fotbal peste tot in lumea civilizata. Iar la Arcul de Triumf joaca doar nationala cateva meciuri pe an.

19sevilla86
19sevilla86  •  13 Iulie 2022, 13:14

Oribil ca de obicei politrucul profitor care s-a lipit ca o ventuza de sportul romanesc. Mai intai sportul olimpic, cu echipamentele de rasul-plansul, apoi in rugby unde a reusit performanta de a compromite imaginea rugbyului romanesc prin naturalizari ilegale si prin aranjamente cu arbitrii, care au dus la pierderea calificarii la o cupa mondiala, pt prima data in istoria selctionatei Romaniei. Acum politrucul, care se vede baron pe mosia de la Arcul de Triumf, si-a mai adaugat o platosa de protectie prin invitarea altui politruc odios sa faca parte din conducerea FRR. Oprea si Petrache au fost impreuna in turneul turistic in Uruguay si pregatesc asaltul pentru a pune gheara pe bunul public construit pentru Camp European de Fotbal. Asta e Romanica, o tara feliata, impartita in mosii stapanite de baroni locali, unde nu functioneaza legile si constitutia ci doar bunul plac al politrucilor instalati la conducere. De toata jena si rusinea primitivismul cu care se administreaza bunurile publice in Romanica.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează