Articol de Aurelian Botezatu - Publicat duminica, 06 ianuarie 2019 12:12
Cătălin Straton e cel mai bun portar al primei părți a campionatului. Cu o medie a notelor GSP de 6,31, goalkeeperul promovatei din Călărași i-a depășit pe Arlauskis (6,25) și pe Pigliacelli (6,14), deși echipele acestora au încasat mai puține goluri .
Poate părea surprinzător, dar așa stau lucrurile. Deși au cele mai bune defensive după 21 de etape, nu CFR Cluj (12 goluri primite), U Craiova (19) și Sepsi (19) dau cel mai bun portar al Ligii 1, ci promovata Dunărea Călărași (23)! George Cătălin Straton e lider în ierarhia mediei notelor acordate de Gazeta Sporturilor, cu 6,31, urmat de CFR-istul Arlauskis (6,25) și de "olteanul" Pigliacelli (6,14). Iar Niczuly, titularul postului la Sfântu Gheorghe, e abia pe 5 (6,06).
În 15 apariții, până la accidentarea suferită în debutul partidei cu FC Hermannstadt (et. 16), Straton a încasat 14 goluri. Dar a și salvat-o pe Dunărea de la primirea multor altora. Cât a contat aportul portarului adus în vară de la ACS Poli s-a văzut cel mai bine în intervalul scurs de la dispariția sa dintre buturi.
Perioadă în care, fără îngerul său păzitor, echipa pregătită de Dan Alexa n-a mai punctat deloc și a picat 4 locuri în clasament, de pe 8 până pe 12, unde se află în acest moment.
Arlauskis și Pigliacelli nu sunt departe de Straton în ierarhia notelor GSP. Însă acele diferențe care-i despart de lider, chiar și minore, indică faptul că ei n-au avut întotdeauna inspirația și reflexele acestuia când apărările din fața lor, mult mai redutabile decât a Călărașiului, au cedat.
Portarii Ligii 1
4prezențe în echipa ideală a Ligii 1 întocmită de LPF a avut Cătălin Straton în actualul sezon competițional, cele mai multe dintre toți jucătorii din prima ligă
Bălgrădean, nici măcar în play-off!
Dacă FCSB e pe 2 în clasamentul Ligii 1, portarul său n-a prins nici măcar un loc de play-off în ierarhia Gazetei. Cu o medie a notelor de 5,75, din 20 de partide disputate, Bălgrădean se află tocmai pe poziția a 12-a. E încă o confirmare a faptului că, după plecarea lui Florin Niță la Sparta Praga, postul a rămas unul dintre punctele slabe ale vicecampioanei. z
Buzbuchi peste titularul Cojocaru
La Viitorul, Buzbuchi a bifat șase apariții, dintre care cinci ca titular. Meciuri în care a apărat pe ansamblu mai bine decât titularul Cojocaru (16 partide), depășindu-l în ierarhia mediei notelor GSP (6, respectiv 5,87). Este singurul caz de acest gen la cluburile unde rezervele de portar au avut șansa de a evolua în cel puțin 5 etape.
Viorel Moldovan vrea o regulă ce ar înfuria FCSB și Craiova: „De ce în altă parte se poate?!”
Nadia Comăneci s-a întors în sportul românesc » Cu ce club va colabora