FOTBAL  »  Superliga  »  ITALIA

Andrea Mandorlini l-a făcut praf pe Gigi Becali în presa din Italia: „E dezechilibrat!”

Andrea Mandorlini l-a făcut praf pe Gigi Becali în presa din Italia. Foto: Imago Images
Andrea Mandorlini l-a făcut praf pe Gigi Becali în presa din Italia. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 13 iulie 2023 14:04 / Actualizat joi, 13 iulie 2023 14:09

Revenit la CFR Cluj după 13 ani, antrenorul italian Andrea Mandorlini se amuză de patronul lui FCSB într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport: „Becali a fost întotdeauna un personaj dezechilibrat, ce spune mă face să râd în hohote, dar nu mă interesează absolut deloc”.

Peste patru zile, pe 17 iulie, Andrea Mandorlini va împlini 63 de ani. După aproape 13 ani, antrenorul italian, fost jucător la Inter Milano, s-a întors la CFR Cluj, pe care a pregătit-o între 15 noiembrie 2009 și 12 septembrie 2010. A cucerit atunci trei trofee, titlul, Cupa și Supercupa, dar a fost demis când de-abia începuse toamna. Și peninsularul nu a uitat.

Singura veste bună la Dinamo într-un „ocean” de anunțuri sumbre » Ce se întâmplă cu interdicția la transferuri
DINAMO
Singura veste bună la Dinamo într-un „ocean” de anunțuri sumbre » Ce se întâmplă cu interdicția la transferuri

Andrea Mandorlini: „Am fost dat afară de la CFR înaintea debutului în Liga Campionilor. Dureros”

„De-a lungul timpului, multe situații au luat-o în direcția greșită pentru mine. În 2010, am fost dat afară de la Cluj chiar înainte să debutez în Liga Campionilor împotriva lui Basel, într-o grupă în care mai erau Roma și Bayern. A fost o lovitură, o demitere dureroasă, m-am întors în Italia cu un minibuz în aceeași zi în care ei câștigau în fața lui Basel la debut. Mi-a fost foarte greu să scap de acea dezamăgire", a declarat Mandorlini într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.

În același dialog, jurnalistul Francesco Albanesi i-a amintit de declarația lui Gigi Becali: „Poate că Mandorlini ăsta o să ia o mandolină și o să cânte mai bine”. 

A răspunz amuzat: „Nici nu știam, n-am citit. El a fost întotdeauna un personaj dezechilibrat, ce spune mă face să râd în hohote, dar nu mă interesează absolut deloc".

Andrea Mandorlini: „CFR Cluj e un pariu pe care am decis să-l fac”

Revenind la CFR Cluj, Mandorlini a mărturisit că „e un club pe care l-am păstrat mereu la inimă, în ciuda acelui final din 2010. Joacă în cupele europene de mult timp și la sfârșitul lunii vom fi în preliminariile Conference League, cu Adana Demirspor”. Recunoaște că „e un pariu pe care am decis să-l fac. Am simțit dorința de a plonja din nou într-o experiență care mi-a plăcut mult. Ei m-au căutat și am apreciat acest lucru”.

Cum descrie echipa? „A cucerit cinci titluri în ultimii șase ani. Sezonul trecut, n-a câștigat niciun trofeu, dar acum vrea să revină în vârf. A pornit ciclul victoriilor în 2008, apoi au fost ani cu risc la club, însă au luat-o de la capăt. Cluj are un obiectiv clar, să învingă din nou, a fost chiar o minirevoluție, mulți jucători au plecat, inclusiv Scuffet, care se întoarce în Italia. Bugetul e mic, totuși, există un proiect solid. Altfel, n-aș fi semnat".

Andrea Mandorlini: „Am încredere în Mogoș, va fi ca o cloșcă pentru tineri”

Se bucură că a luat trei fotbaliști din Serie C, Mogoș, Ajeti și Boben. „Îi voiam și pentru experiență, și pentru faptul că vorbesc italiană. Am încredere în ei, trei băieți corecți, gata de un campionat fizic și care vor fi ca o cloșcă pentru tinerii din jurul lor”, a afirmat Mandorlini. „Aspectul uman a fost fundamental. L-am avut pe Mogoș la Cremona, am încredere în el. Vreau să formez un grup și, pentru a realiza asta, cei trei sunt indispensabili”.

Nu îi plac regulile din Liga 1, „foarte restrictive. Trebuie să ai un anumit număr de români în echipă, ești obligat să folosești un jucător U21 timp de 90 de minute, dar aceste reguli nu mă fac să-mi pierd cumpătul, deși Dan Petrescu a criticat dur federația”

Echipele sunt tari, se joacă un fotbal agresiv în România, dar e și calitate. Avem și preparatorul fizic al naționalei române, care e foarte bun și ne ajută, pentru că echipa a jucat peste 60 de meciuri sezonul trecut. Față de Italia, se lucrează mai puțin tactic aici, au o altă mentalitate, jocul trebuie să fie rapid, în viteză, altfel devine greu. Îmi place fotbalul de atac, agresiv. Posesia nu e stilul meu, vreau să joc vertical. 

- Andrea Mandorlini, antrenor CFR Cluj

Citește și:

Detaliul care o poate face pe FCSB campioană

E oficial, Hagi și-a vândut puștiul-minune în Premier League

Citește și:

Mbappe face SCUT în fața starului criticat din toate părțile: „E nedrept, păcat că loviți în el!”
Euro 2024
Mbappe face SCUT în fața starului criticat din toate părțile: „E nedrept, păcat că loviți în el!”
Messi a comis-o precum Ronaldo, însă „Dibu” Martinez a fost din nou salvatorul Argentinei! Final de infarct la Copa America
Campionate
Messi a comis-o precum Ronaldo, însă „Dibu” Martinez a fost din nou salvatorul Argentinei! Final de infarct la Copa America
Furtunos! Adrian Mititelu îi cere lui Burleanu să plece cu efect imediat: „Mandatul e NUL! E un impostor!” + Amenințat de FRF cu procesul
Superliga
Furtunos! Adrian Mititelu îi cere lui Burleanu să plece cu efect imediat: „Mandatul e NUL! E un impostor!” + Amenințat de FRF cu procesul

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (6)
tivireli
tivireli  •  13 Iulie 2023, 22:58

***, dacă face referiri la oamenii din fotbalul romanesc. Un strain, care antrenează in Romania, dacă este civilizat, vorbește despre ce face el in fotbalul romanesc. Nu este deloc ok, să vorbească despre ce fac investitorii romani. Gigi Becali, este de „n” ori mai potent decat Mandorlini. Cum să spui tu ceva despre un miliardar care investeste in fotbal? Credeti ca propietarii italieni ai echipelor sunt altfel? Nu, sunt la fel. Depinde doar de relatia lor cu presa, si cum vor ei să fie oglindiți in media. Asta este diferenta dintre Gigi si cei din afară. Oricum, italianul demonstrează ca nu-l duce prea mult mintea, și are lacune de educație.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dodo001
dodo001  •  13 Iulie 2023, 19:01

Poate sa spună orice, e campion al României, a câștigat tot. Că-ți antrenori se pot lauda cu asta? Iar el a stat doar un an. Un an bun.

zetanu
zetanu  •  13 Iulie 2023, 16:37
Postat de bimbi79 pe 13 Iulie 2023, 15:33

Macaronarul, sa mearga in cisma lui italiana si sa spuna ce va dori. Dar acesta este primit, civilizat, in Romania. Nu estecivilizat ceea ce face. SE FACE DE RAS prin ceea ce face. *** ***...

Cu ce sa face de ras? Stim cu totii ca gigica e tralala. Bine ca in sfarsit o si spune cineva.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează