FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

EXCLUSIV L-a refuzat pe Gigi Becali în două situații: „Nu puteam să fac asta” + Ce crede că va face diferența în derby

Articol de - Publicat duminica, 20 octombrie 2024, 15:22 / Actualizat duminica, 20 octombrie 2024 15:42

Ante Puljic, 37 de ani, este ultimul căpitan al lui Dinamo care a învins FCSB. Fundașul speră într-o reeditare a ultimei victorii din Liga 1, 2-1 în februarie 2020, explicând de ce l-a refuzat pe Gigi Becali atunci când acesta l-a dorit în roșu-albastru

Mai este puțin timp până la startul unui nou episod din Derby de România, Dinamo - FCSB, diseară, de la ora 21:00, la Arena Națională. Încă se fac pronosticuri, microbiștii susțin, fiecare, că echipa lor se va impune în fața unei asistențe ce se anunță spectaculoasă.

Conform previziunilor gazdelor, vor fi peste 40.000 de spectatori pe cel mai mare stadion al țării.

+3 FOTO

Dinamo nu și-a mai învins rivala în campionat din februarie 2020. Echipa antrenată atunci de Dusan Uhrin s-a impus cu 2-1, după golurile lui Sin și Vali Lazăr, pentru adversari marcând Florin Tănase.

Căpitanul de atunci al „câinilor” era croatul Ante Puljic. Ajuns acum la 37 de ani pe care-i va împlini peste două săptămâni, stoperul încă mai evoluează în țara natală, la micuța NK Kustosija, în eșalonul inferior croat.

Ante Puljic speră în reeditarea scorului din februarie 2020: „2-1 pentru Dinamo”

Puljic a purtat și banderola de căpitan în „haită”. A fost în tricoul alb-roșu în două perioade. Într-una a contribuit la ascensiunea echipei până în finala Cupei României, pierdută în 2016 la penalty-uri în dauna celor de la CFR Cluj. Atunci a marcat un gol esențial împotriva celor de la FCSB în semifinale.

„Într-un derby orice e posibil. De data aceasta, Dinamo este mai bine plasată. Va conta foarte mult spiritul. După atâția ani, cred că a venit momentul ca Dinamo să se impună. Ar fi tare bun un 2-1, ar însemna că echipa chiar se poate califica în play-off.

Încă nu vorbim de asta (play-off), Dinamo e mai bună decât în ultimii ani, dar trebuie să mențină ritmul. Să-și propună victoria și un joc bun etapa de etapă, dacă va fi așa, fotbalul îi va răsplăti pe „câini”. Salutări tuturor dinamoviștilor și să fie cei mai buni”, a comentat Ante Puljic.

91de meciuri a adunat Puljic în tricoul ”câinilor”, marcând 4 goluri și având un assist

L-a refuzat pe Gigi Becali în două situații: „Nu puteam să fac asta” + Ce crede că va face diferența în derby
Au fost dueluri aprige între Ante Puljic și Florin Tănase. Foto: GSP

De ce l-a refuzat Ante Puljic pe Gigi Becali: „Nu puteam trăda”

Ante a fost căpitanul ”câinilor” în ultimele două confruntări victorioase cu FCSB. Ultimul succes al roș-albilor în fața rivalei datează de pe 10 februarie 2021, în Cupa României, scor 1-0, gol Adam Nemec. În campionat, Dinamo nu s-a mai impus în fața celor de la FCSB de pe 16 februarie 2020, scor 2-1, pe Arena Națională.

Pe lângă aprecierile din meciurile în tricoul roș-albilor, Ante Puljic le-a intrat la suflet suporterilor pentru că l-a refuzat în două rânduri pe Gigi Becali, patronul FCSB, în 2016 și în 2018.

„Nu puteam să «trădez», mai ales după prima perioadă petrecută la Dinamo. S-a creat o conexiune fantastică între mine și fani. Pentru mine, în România, există doar Dinamo și fanii ei.

Cum puteam să ajung la rivali? I-am respectat mereu, și pe cei de la FCSB, și pe ceilalți oponenți, dar atât. E vorba de fidelitate, până la urmă”, a mai spus Puljic.

Îl așteptam la mine acasă, așa ne înțelesesem. Apoi m-a sunat un avocat și mi-a spus că se duce la Mircea Rednic (n.red în Arabia Saudită), că îi trebuie fundaș în locul unuia accidentat. Nu am chef să mă mai gândesc la asta. Era vorba să vină un fundaș central, o mie de negocieri...
Gigi Becali, patronul FCSB, la Digi Sport, în 2018

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Toate mesajele afișate de galerii la derby-ul Dinamo - FCSB: „Circul Stelelor”
Superliga
Toate mesajele afișate de galerii la derby-ul Dinamo - FCSB: „Circul Stelelor”
Ce a pățit? Charalambous, laconic și MÂHNIT cu câteva minute înainte de Dinamo - FCSB!
Superliga
Ce a pățit? Charalambous, laconic și MÂHNIT cu câteva minute înainte de Dinamo - FCSB!
„Gladiatorul” vs. „Curaj, câinele cel fricos” » Scenografie spectaculoasă și ironii înainte de Dinamo - FCSB
Superliga
„Gladiatorul” vs. „Curaj, câinele cel fricos” » Scenografie spectaculoasă și ironii înainte de Dinamo - FCSB

Fosta vedetă din Superliga se distrează cu iubita în Dubai! Francesca a lăsat România, unde era vedetă TV, și s-a mutat cu el în Emiratele Arabe Unite

„Ți s-a propus să trișezi?” » Tătărușanu răspunde la 10 întrebări delicate: „A ieșit scandal în vestiar” / „Atunci am vrut să mă las!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează