FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

EXCLUSIV Antun Palic a fost căpitanul „câinilor” și a marcat în poarta rivalei: „E ca o finală. Nu se câștigă cu mult fotbal, ci cu mintea, cu pasiune, cu suflet”. Ce știe despre conaționalul Zeljko Kopic

Articol de - Publicat sambata, 19 octombrie 2024, 19:38 / Actualizat sambata, 19 octombrie 2024 19:54

Antun Palic, fost căpitan al lui Dinamo, jucător în „haită” în două rânduri, a analizat Derby-ul de România de duminică (21:00, Arena Națională) și a mărturisit ce știe despre Zeljko Kopic, ce l-a dorit cândva sub comanda lui.

Antun Palic a fost al doilea căpitan străin al lui Dinamo, după conaționalul său Aliosha Vojnovic. Rămâne ultimul căpitan al „câinilor” care a ridicat un trofeu al roș-albilor, Cupa Ligii în 2017. Acum în vârstă de 36 de ani, fostul mijlocaș central al "câinilor" a pus ghetele în cui și urmărește tinere talente, din Croația și de oriunde, pentru a intermedia transferuri.

Au anunțat arbitrii care vor conduce Dinamo - FCSB » Delegare curioasă: un rival politic al lui Gigi Becali va împărți dreptatea
DINAMO - FCSB
Au anunțat arbitrii care vor conduce Dinamo - FCSB » Delegare curioasă: un rival politic al lui Gigi Becali va împărți dreptatea

Va urmări de la Zagreb Derby-ul de România, de duminică seară, de la ora 21:00, de pe Arena Națională. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, fostul lider al roș-albilor a mărturisit că va avea emoții.

Antun Palic despre Derby-urile trăite de el: „Am dat gol pe Dinamo și assist-uri pe Arena Națională. Meciurile cu FCSB nu se compară cu nimic altceva pentru Dinamo”

Antun Palic a mărturisit că detaliile vor face diferența în confruntarea dintre Dinamo și FCSB.

„Este un meci-derby. Și se va juca mai mult cu pasiune, cu inima, dar ai nevoie și de minte, de picioare, de tot. Jucătorii noi de la Dinamo vor simți o partidă frumoasă într-o atmosferă specială pe acel stadion mare. Va fi ceva super, fenomenal! Arena Națională ajută, este un stadion impresionant.

Pe «Dinamo» am dat gol, pe Arenă doar assist-uri. Am trăit meciuri în care băteam noi. Derby-urile cu FCSB sunt altceva, ceva special, față de alte meciuri. Noi ne pregăteam special pentru acest duel, indiferent pe ce loc eram. Parcă era alta concentrarea. La Derby sunt detaliile ce fac diferența.

Nu se câștigă cu prea mult fotbal, ci cu mintea, cu pasiune, cu suflet. Derby-ul e ca o finală, are altă încărcătură", a declarat Antun Palic pentru GSP.ro.

+31 FOTO

Antun Palic atrage atenția asupra unui detaliu: "Banca îți face diferența mereu"

„Îmi place echipa de acum. Sper s-o țină până la iarnă, ca să se mențină la nivel înalt, să prindă gustul locurilor importante din clasament. Banca îți face diferența mereu, așa că și în afara primului «11» e nevoie de calitate.

Ar fi extraordinar play-off-ul, se poate! E greu să dai pronostic. FCSB e o formație tare bună, mai ales individual, cu jucători ce pot rezolva orice meci. N-a început bine în campionat, dar vedeți ce face în Europa. Oricum, FCSB se va lupta pentru campionat.

Da, ca suporter, ca fost fotbalist, vreau să câștige Dinamo, mai ales că ar da un moral foarte bun echipei. Pe noi ne ajuta mereu un rezultat pozitiv cu FCSB, e important să ieși bine dintr-un astfel de meci", a mai precizat croatul.

24de assist-uri a reușit Palic în 84 de meciuri pentru Dinamo, la care se adaugă 9 goluri

Ahmed Bani mi-a plăcut mereu, Cîrjan a început un sezon foarte bun. Amândoi pot ajuta foarte mult Dinamo. Trebuie să aibă continuitate în bine
Antun Palic

Antun Palic a fost căpitanul „câinilor” și a marcat în poarta rivalei: „E ca o finală. Nu se câștigă cu mult fotbal, ci cu mintea, cu pasiune, cu suflet”. Ce știe despre conaționalul Zeljko Kopic
Ante Palic este ultimul căpitan al lui Dinamo care a ridicat deasupra capului un trofeu al clubului, Cupa Ligii, în 2017

Antun Palic l-a avut antrenor pe Zeljko Kopic: "Caută disciplină și echipa e bine pregătită fizic"

Fostul căpitan al "câinilor" a vorbit și despre conaționalul său, Zeljko Kopic, 47 de ani, din decembrie 2023 antrenorul lui Dinamo.

„Eu m-am antrenat sub comanda lui Kopic la NK Zagreb, jumătate de an înainte să plec la Dinamo București. Zeljko m-a vrut, dorea să semnez, avea echipă bună. Doar că n-am rămas în Croația, am plecat în afara țării.

Un antrenor bun, nu mă surprinde că-i merge bine, că face bine. Caută disciplina, echipa e bine pregătită fizic. Selecția de jucători e făcută bine. Caută acel profil de jucător pe care-l are acum", a conchis Antun Palic.

Sunt mulți jucători care-mi plac la echipa națională, ce impun respect. Îi apreciez pe Răzvan Marin, Stanciu, Man, Hagi, mulți foarte buni. Naționala voastră a crescut foarte mult. Iar naționala U21 s-a calificat din nou la Euro, este de apreciat. Jucătorii pe care-i știam eu au ajuns bărbați, cum se spune, sunt talentați și buni
Antun Palic

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gyor a suferit a doua cea mai drastică înfrângere din istorie în Liga Campionilor la handbal feminin
Handbal
Gyor a suferit a doua cea mai drastică înfrângere din istorie în Liga Campionilor la handbal feminin
Patronul din Superliga confirmă despărțirea de antrenor: „Când am văzut asta, era să scap telefonul din mână!” + Culisele iminentului „divorț”
Superliga
Patronul din Superliga confirmă despărțirea de antrenor: „Când am văzut asta, era să scap telefonul din mână!” + Culisele iminentului „divorț”
Bănel Nicoliță nu se mai ascunde! S-a afișat pentru prima dată în public alături de noua iubită, după 4 ani de relație: „Ea mi-a fost alături și la bine, și la greu”
Stiri extrasport
Bănel Nicoliță nu se mai ascunde! S-a afișat pentru prima dată în public alături de noua iubită, după 4 ani de relație: „Ea mi-a fost alături și la bine, și la greu”

5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu”, cel care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”


Comentarii (1)
manx
manx  •  19 Octombrie 2024, 20:16

Oamenii aștia trăiesc intr-o alta dimensiune. Dinamo și Steaua nu mai există, chiar dacă FCSB, este Steaua...Au rămas suporterii patimasi, dar aceste echipe nu au nimic in comun cu trecutul

Vezi toate comentariile (1)
Comentează