FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

BREAKING NEWS FRF, în pericol?! Verdict-șoc în instanță: Asociația de Fotbal a Municipiului București a fost RADIATĂ! Ce competiții rămân în aer: „Este prima oară în istoria României când se întâmplă asta!”

Asociația De Fotbal a Municipiului București a fost dizolvată astăzi, așa cum reiese din publicarea deciziei pe portalul instanțelor de judecată / foto: Imago
Asociația De Fotbal a Municipiului București a fost dizolvată astăzi, așa cum reiese din publicarea deciziei pe portalul instanțelor de judecată / foto: Imago

Articol de , , , - Publicat joi, 26 septembrie 2024 19:16 / Actualizat joi, 26 septembrie 2024 21:23

Asociația de Fotbal a Municipiului București (AMFB), membru afiliat FRF, a fost dizolvată astăzi, așa cum reiese din publicarea deciziei pe portalul instanțelor de judecată ♦ Este vorba despre forul care organizează Liga a 4-a, Liga a 5-a, Cupa României, plus categoriile de copii și juniori, toate la nivelul Bucureștiului ♦ Nu e clar deocamdată dacă decizia de astăzi mai poate fi atacată cu recurs

Lovitură de teatru în procesul de lungă durată dintre AFC Rapid și Progresul, pe de-o parte, și AMFB. Ca urmare a deciziei publicate astăzi de Tribunalul București, Asociația Județeană București, forul condus de Marian Lumânare, cel care guvernează ligile de amatori din Capitală, urmează să fie dizolvată!

UPDATE 20:00 | „Decizie definitivă”, susține președintele AFC Progresul

Președintele AFC Progresul București, Tudor Iacov, cel care, alături de AFC Rapid, a intentat procesul care a provocat radierea iminentă a AMFB-ului, a comentat pentru Gazetă verdictul emis astăzi de Tribunalul București:

„Nu e cutremur, e mai mult de atât, e un tsunami! Este o decizie definitivă, în apel. Acum a fost apel! Decizia este definitivă, este numit deja lichidatorul, iar Asociația Municipală de Fotbal București nu mai poate să organizeze nimic din momentul acesta! Totul e în aer (n.r. competițiile aflate sub egida AMFB).

Ei se așteptau să fie dizolvați și, din ce știu ei, încearcă să formeze o altă asociație în paralel, ceva imposibil de făcut, conform legii!”, a declarat Tudor Iacov, în dialog cu GSP.ro

FRF, în pericol?! Verdict-șoc în instanță: Asociația de Fotbal a Municipiului București a fost RADIATĂ! Ce competiții rămân în aer: „Este prima oară în istoria României când se întâmplă asta!”
Tudor Iacov, un vechi opozant al regimului Burleanu

Știrea inițială: AMFB, radiată la Tribunal: era un fel de FRF pe București

Ce reprezintă, mai exact, AMFB:

  • În statutul-cadru, AMFB se descrie drept „persoană juridică de drept privat, având drept scop organizarea activității fotbalistice la nivelul județului, cu respectarea statutului și regulamentelor FRF”.
  • AMFB este membru afiliat FRF, „fiind o structură sportivă de interes local, persoană juridică de drept privat, având drept scop organizarea, coordonarea si controlul activității fotbalistice în municipiul București, cu excepția competițiilor organizate de FRF și/sau LPF, singura autorizată în acest scop în teritoriul său de competență, conform Legii Educației Fizice și Sportului nr. 69/2000 și Statului FRF”.
  • În cadrul aceluiași document se specifică faptul că „scopul AMFB îl constituie dezvoltarea constantă a practicării jocului de fotbal și promovarea, coordonarea și controlul acestuia pe teritoriul municipiului București, până la nivelul Ligii a IV-a inclusiv”.

E o decizie ce-ar putea avea repercusiuni în perioada următoare, în deja celebrele dosare în care Ștefan Popescu, președintele FR Pescuit Sportiv, solicită dizolvarea tuturor federațiilor sportive din România, dar și a COSR-ului, pe motiv că s-ar afla în ilegalitate.

Foarte important de menționat. Lasfârșitul lui 2023, a fost emis celebrul Recurs în Interesul Legii (RIL) la nivelul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). E documentul care arată că federațiile au OBLIGAȚIA de a înregistra la Tribunal orice modificare de act constitutiv și la nivelul membrilor afiliați. Prevederea se aplică și retroactiv.

Din 2002, FRF n-a mai operat niciun demers de înregistrare în Registrul Federațiilor de la TMB în ceea ce privește afilierile/dezafilierile și nici modificările structurilor de conducere!

Tip solutie: Schimbat total

Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa apelată, în sensul că admite cererea principală formulată de petenta ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB RAPID BUCUREŞTI, precum şi cererea accesorie formulată în favoarea acestei părţi de către Asociaţia Fotbal Club Progresul Bucureşti, aceasta din urmă fiind utilă admiterii cererii principale. Respinge, ce neîntemeiată, cererea de intervenţie accesorie formulată de către Fotbal Club Rapid 1923 SA în favoarea intimatei.

Dispune radierea intimatei Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti din Registrul asociaţiilor ţinut la instanţă. Numeşte în calitate de lichidator al intimatei pe CAPITAL EXPERT IPURL. Ia act că apelanta nu a solicitat cheltuieli de judecată în apel. Pronunţată astăzi, 26.09.2024, prin punerea la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei tribunalului.

- Decizia de pe portal.just.ro

Adrian Mititelu, despre decizie: „Doi judecători au decis că nu este doar o glumă de-ale lui Mititelu”

Adrian Mititelu, finanțatorul celor de la FCU Craiova susține și că FRF funcționează în afara legii. De zeci de ani! Motivul? Nu au existat schimbări de statut în cazul acestora, iar forul condus de Răzvan Burleanu ar funcționa ilegal, noi membri fiind adăugați într-un mod nestatutar.

Patronul trupei din Bănie a oferit și o informație în exclusivitate pentru GSP.ro, spunând că deși nu are nici măcar un merit în decizia de astăzi, aceasta poate reprezenta un prealabil pentru o eventuală dizolvare a FRF!

Tribunalul Municipiului București a hotărât definitiv și irevocabil radierea Asociației de Fotbal a Municipiului București, tocmai pentru aceleași motive prin care FRF-ul a funcționat și funcționează ilegal. Nu este acțiunea noastră, dar îmbracă haine ca situația de la Federație, fiind aceleași motive de nulitate. Este o asociație care funcționează ilegal, similar modului în care o face FRF.

Este o decizie definitivă. De astăzi, AMFB București este dizolvată, primul caz în care legea se aplică în România și nu se mai fac fel de fel de concesii juridice pentru a funcționa unii ilegal. Dacă vrem să fim stat de drept, asta trebuie să se întâmple. Lucrurile sunt foarte clare. Dacă există o lege de funcționare și nu o respecți, vreme de zeci de ani, vii cu nebunii și intoxicări mereu... Judecătoria a respins, însă în apel, s-au găsit doi judecători care au vrut să aplice legea.

Nu mai este o glumă de-ale lui Mititelu. Doi judecători au zis că Mititelu nu bate câmpii. Repet, nu este cazul meu, nu m-am ocupat eu, însă vorbim despre această paradigmă, aceeași retorică. Tot aceste chestiuni le-am invocat și noi, cred ei ne-au copiat pe noi. AMFB București funcționa la fel de ilegal ca și Federația. Nu este acțiunea noastră, nu este meritul nostru, este al celor de la AFC Rapid și al lui Iacob de la Progresul, nu îmi asum merite.

Este prima oară în istoria României când se întâmplă asta. FRF, la nivel de București, a fost radiată. Până nu se iau o dată măsuri, nu se face ordine în țara asta! Ea pare o măsură brutală, însă este necesară. Poate da un exemplu pentru alții, să intre în legalitate... O bandă de indivizi a pus stăpânire pe fotbal, nu poți face lucrurile de capul tău. Toată lumea va înțelege că nu ne batem joc de lege, să stăm câte 20 ani în funcții, apoi se va intra în legalitate.

- Adrian Mititelu, finanțator FCU Craiova, pentru GSP.ro

„Membrii afiliați trebuie înregistrați așa cum prevede OG 26/2000”

Ștefan Popescu, președintele FR Pescuit Sportiv, cel care reclamă de mai mult timp că "tot sistemul sportiv este constituit și funcționează ca o mafie", declara pentu Gazetă la începutul lui septembrie: „Cluburile de drept public trebuie eliminate din federații, membrii afiliați trebuie înregistrați așa cum prevede OG 26/2000, cu toate datele de identificare. Tocmai fiindcă nu se respectă aceste prevederi legale s-a ajuns la mafia de azi din sportul românesc.

Dar lucrurile nu pot rămâne așa la infinit. Se va constata, pe măsură ce federațiile vor încerca să respecte prevederile RIL, că și la Tribunal, dar și la Apel, toate demersurile lor vor fi respinse, dacă rămân în actualele forme de organizare”

Marian Lumînare, președintele AMFB, nu a răspuns apelurilor și mesajelor Gazetei, pentru a comenta deecizia.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Surprinzător! Cât s-a terminat Tottenham - Qarabag, după eliminarea lui Drăgușin din minutul 8
Europa League
Surprinzător! Cât s-a terminat Tottenham - Qarabag, după eliminarea lui Drăgușin din minutul 8
7 detalii din FCSB - RFS care nu s-au văzut la TV » Ce a făcut Bîrligea imediat după gol + scene comice: „Lasă-te, bă!”
Europa League
7 detalii din FCSB - RFS care nu s-au văzut la TV » Ce a făcut Bîrligea imediat după gol + scene comice: „Lasă-te, bă!”
Stupoare pe Arena Națională! Ce a pățit când a vrut să-și ocupe locul de pe bilet: „Vin de 40 de ani, dar așa ceva n-am văzut în viața mea”
Europa League
Stupoare pe Arena Națională! Ce a pățit când a vrut să-și ocupe locul de pe bilet: „Vin de 40 de ani, dar așa ceva n-am văzut în viața mea”

EXCLUSIV Caz ULUITOR în Liga 3: au folosit pe fals un sud-american pe post de român U19 și l-au prezentat arbitrului ca jucător surdomut și analfabet! » „Românii sunt niște jeguri!”

Mărturie printre lacrimi a campioanei olimpice Maricica Puică: „Deblocați rentele! Am făcut trei avorturi pentru performanță. Am pierdut trei băieței!”


Comentarii (8)
Mayas
Mayas  •  27 Septembrie 2024, 00:41
Postat de Catalynn_26 pe 26 Septembrie 2024, 21:37

Vrei să facem pariu!? :-))))))

o veste buna pentru fotbalul romanesc si un moment bun sa desfiintam csa-ul. hai cu desfiintarea.

alexh
alexh  •  27 Septembrie 2024, 00:35
Postat de Catalynn_26 pe 26 Septembrie 2024, 21:18

Și FC Fcsb! Nici măcar aia nu sunt afiliați corect la FRF, acolo e doar AFC Steaua, entitate desființată demult! :-))) Nici CSA nu este afiliată, însă pe noi asta ne afectează mai puțin (nu am obținut niciun rezultat important în timpului clonei FRF care ar risca să fie radiat) , actuala FRF este cea care ne-a pus piedici încă de când eram în AMFB, deci desființarea ei este perfectă pt noi. Ce urmează!? Va fi un moment zero și totul va trebui reconstruit de la temelie însă legal și regulamentar. Odată cu FRF se desființează și LPF ceea ce înseamnă ca Steaua nu mai poate fi blocată în L2 ! :-))))) Am pus pop-cornul la făcut! :-))))))

Pe voi vă paște desființarea după alegeri. Nu mai aveți timp să vedeți desființarea LPF și FRF!

Catalynn_26
Catalynn_26  •  26 Septembrie 2024, 21:37
Postat de allstefans pe 26 Septembrie 2024, 21:20

Daca se radiaza frf, clona ta csa se inchide, nu va avea loc de afiliere la noua federatie care se va constitui numai din societati private sau asociatii private, goodbye csa

Vrei să facem pariu!? :-))))))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează