FOTBAL  »  Superliga  »  STADIONUL DINAMO

VIDEO / EXCLUSIV „Atunci ar trebui să înceapă șantierul” » Ultimele vești despre Stadionul Dinamo: „Pregătim ceva unic în România”

Machetă stadion Dinamo +19   FOTO
Machetă stadion Dinamo

Articol de - Publicat joi, 22 august 2024 15:44 / Actualizat joi, 22 august 2024 15:49

Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, a fost invitat, azi, la GSP Live și a abordat inclusiv subiectul Stadionului Dinamo: „Vrem să fie unic în România și să se autofinanțeze”.

Construcția noului stadion de 25.000 de locuri din Ștefan cel Mare va costa peste 100 de milioane de euro, iar proiectul ar trebui finalizat în circa 3 ani.

VIDEO. Ionuț Popa, președinte CS Dinamo: „Stadionul e gândit să se autofinanțeze”

„Vom avea un stadion nou, modern, în centrul Capitalei. Va fi cel mai frumos stadion din România, cel mai modern, e gândit ca o bază multifuncțională, nu ca un stadion simplu. Va fi cel mai dotat stadion, din toate punctele de vedere, afluire, defluire, inovație, exteriorul format din leduri pentru publicitate...

E gândit să se autofinanțeze. Prin management și marketing eficiente, o să reușim să recuperăm investiția, care e de aproximativ 575 de milioane de lei, plus TVA, fără sumele neprevăzute, adică suma poate crește. Nu e inclusă aici demolarea, care va fi plătită de către Ministerul de Interne”, a declarat Popa, la GSP Live.

Ionuț Popa, președinte CS Dinamo: „Din noiembrie, dacă nu sunt contestații, vedem șantierul organizat”

Conducătorul Clubului Sportiv Dinamo speră ca în această toamnă să înceapă șantierul propriu-zis al lucrării:

Licitația este acum publică, se depun oferte din partea constructorilor, proiectanților, iar pe 15-16 septembrie se închide licitația. Dacă nu există contestații, se alege cea mai bună ofertă și se semnează contractul pentru proiectare și execuție.

De obicei, există contestații, acum poate avem noroc și nu vor exista. Prin octombrie-noiembrie ar trebui să se semneze contractul, apoi se depun actele de către constructor pentru obținerea autorizațiilor. Atunci începe să se organizeze șantierul, vin să-și instaleze mașinile de lucru, utilajele. Din noiembrie, dacă nu sunt contestații, vedem șantierul organizat”.

GALERIE FOTO. Așa ar putea arăta noua arenă a lui Dinamo

+14 FOTO

„Vrem ca stadionul lui Dinamo să fie unic în România”

Totodată, Popa explică de ce noua arenă a lui Dinamo va avea un avantaj față de celelalte stadioane construite în ultimii ani în România și dezvăluie cum s-a inspirat de la cluburile din străinătate:

„Am eliminat toate impedimentele descoperite la stadioanele construite în ultimii ani la noi, cum ar fi arena din Ghencea. Mă refer la anumite spații care acumulează apă, geamuri care creează efect de seră, o anumită zonă a construcției care nu e facilă sportului, nefiind aerisită...

Toate aceste impedimente de la Târgu Jiu, Ghencea, Arena Națională au fost eliminate la noi. Ne bucurăm de aceste actualizări. Și, în al doilea rând, am făcut, alături de Marius Niculae, Ionel Dănciulescu, 6-7 vizite internaționale prin care am reușit să stăm de vorbă cu administratorii stadioanelor Nou Camp, Hamburg, Porto. Am vizitat și academiile, și stadionul, am văzut planurile.

„Atunci ar trebui să înceapă șantierul” » Ultimele vești despre Stadionul Dinamo: „Pregătim ceva unic în România”
Ionuț Popa e din 2020 președintele CS Dinamo

Ne-a interesat în primul rând ce să nu facem. De exemplu, ne-au spus să avem mai puține spații, să avem mai multe toalete. Le-am notat și le-am recomandat în proiectarea CNI. Am vrut un spațiu mare pentru muzeu, ceea ce în România nu prea s-a întâmplat. Am vrut un restaurant mai mic, mai puține spații de cazare, ne-am axat foarte mult pe muzeu, care poate fi o sursă foarte bună de finanțare.

E și o zonă de entertainment, ca la Barcelona, oamenii trag la poartă virtual și primesc o diplomă de golgheter. Avem și un pub al suporterilor, să se reunească acolo înainte de meciuri.

Vrem să-l facem atractiv și să fie ceva unic în România, vrem să fim un exemplu. Sunt multe idei și sperăm să iasă așa cum ne-am propus noi”.

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro
Match Quiz Dinamo - Universitatea Craiova

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali, replică promptă pentru Varga, după ce patronul lui CFR Cluj a anunțat că nu are emoții cu FCSB
Superliga
Gigi Becali, replică promptă pentru Varga, după ce patronul lui CFR Cluj a anunțat că nu are emoții cu FCSB
Veste tristă la Dinamo » Gigi Mulțescu, internat la „Urgență”: „Își caută ziua de mâine pe un pat de spital”
Superliga
Veste tristă la Dinamo » Gigi Mulțescu, internat la „Urgență”: „Își caută ziua de mâine pe un pat de spital”
INACCEPTABIL! După Iohannis, a comis-o și primarul! Stupoare la premierea canotoarei de aur de la Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice
INACCEPTABIL! După Iohannis, a comis-o și primarul! Stupoare la premierea canotoarei de aur de la Jocurile Olimpice

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (16)
19sevilla86
19sevilla86  •  23 August 2024, 15:28

România își confirmă poziția de ultima din UE la orice, de țară înapoiată și subdezvoltată, încă ancorată în trecutul sovietic toxic! Cum altfel să mai construiești stadioane în unități militare, prima dată în CSA și acum în CS Dinamo? Cum sa mai păstrezi doar în România anomaliile sportive militarizate bolșevice CSA și CS Dinamo în sportul profesionist? Cum sa mai permiți armatei și miliției să intre cu bocancii în sportul profesionist? Unde in UE, in lume se mai întâmplă asta?

10iul73
10iul73  •  23 August 2024, 08:01

Nu mai frumos decat cel de la Craiova...se vede din poze,un stadion simplu..

creeperno534
creeperno534  •  22 August 2024, 22:37

Adica in noiembrie apar buldozerele?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează