FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

EXCLUSIV Chiar de ziua Științei, o legendă a Craiovei Maxima transmite un mesaj clar lui Rotaru și Mititelu: „Nici unul nu e pe drumul corect!”

Aurel Țicleanu, 65 ani, o legendă a Craiovei Maxima, a urat un „La mulți ani!” amar Științei Craiova
Aurel Țicleanu, 65 ani, o legendă a Craiovei Maxima, a urat un „La mulți ani!” amar Științei Craiova

Articol de - Publicat joi, 05 septembrie 2024 18:20 / Actualizat joi, 05 septembrie 2024 23:55

Aurel Țicleanu, 65 ani, o legendă a Craiovei Maxima, a urat un „La mulți ani!” amar Științei Craiova, fiind de părere că esența echipei din Bănie este demult pierdută, iar niciuna dintre cele două echipe ale orașului nu încastrează cu succes spiritul „Campioanei unei mari iubiri” din anii ‘70 sau cel al „Craiovei Maxima” din anii ‘80. Motivul este clar: lipsa fostelor legende în organigramele de la FCU sau CSU.

  • Țicleanu a evoluat în perioada 1976 - 1985 pentru trupa din Oltenia, perioadă în care a cucerit două titluri în tricoul alb-albastru și a ajuns în semifinalele Cupei UEFA din 1983

Aurel Țicleanu: „Nu poți să fii patron și să le știi pe toate”

„La mulți ani, Știința, însă niciuna dintre cele două nu merge pe drumul corect! Rotaru și Mititelu au divizat orașul, ambii se bat cu pumnii în piept că echipa lor este continuatoarea, însă nu mai vreau să mă bag, în jurul lor nu se află vreun fost jucător al Craiovei Maxima.

Mai mult nu am ce să spun, sunt banii lor și fac ce vor. Este o problemă, dacă vrei să faci performanță, trebuie să te raportezi la ultima mare performanță, adică cea a Craiovei Maxima. Dacă nu ai vreunul care a gustat din ea, cum vrei să faci performanță?! Este părerea mea, pot să mă înșel, însă nu poți să fii patron și să le cunoști pe toate”, a spus fostul mare mijlocaș pentru GSP.ro.

În urmă cu 76 ani, pe 5 septembrie 1948, Știința Craiova, sub denominația de UNSR Craiova (n.r. - „Uniunea Națională a Studenților din România) disputa prima partidă oficială din istorie. Juveții au fost învinși de CFR Filiași cu scorul de 6-3, 2-1 fiind rezultatul înregistrat la pauză.

Dumitrescu, Rădulescu, Mihăilă I și II, Carli, Ozon, Sabin, Ilie, Bădescu, Tudor și Serghi au fost fotbaliștii folosiți de olteni în respectiva partidă, sub comanda lui Polojinski.

Mesaje aniversare din ambele direcții

După Revoluția din decembrie 1989, Universitatea a câștigat ultimul titlu din istorie, sub comanda lui Sorin Cârțu, în anul 1991. De atunci, în Bănie, a urmat o perioadă de incertitudine, marcată de dezafilieri, conflicte legate de palmaresul istoric și hotărâri judecătorești.

În acest moment, masa de suporteri din oraș este împărțită între două entități: FCU-ul lui Adrian Mititelu și CSU-ul lui Mihai Rotaru. În dimineața acestei zile, ambele au postat mesaje aniversare.

Noi, cei care iubim Știința, îi serbăm astăzi ziua de naștere: La Mulți Ani, draga noastră Universitatea, la cei 76 de ani împliniți!

Au fost 76 de ani de emoție pură. Am simțit bucuria fotbalului jucat frumos, extazul trofeelor câștigate, durerea înfrângerilor grele, frustrarea marilor dezamăgiri. Dar toate, împreună, ne-au făcut să ne simțim în viață.

Emoțiile înseamnă că trăim și nimeni nu ne oferă atâtea emoții ca echipa iubită. Un copil care avea 10 ani când Știința era înființată ar împlini, anul acesta, 86 de ani. Încetul cu încetul, îi vom pierde pe înaintașii noștri, primii oameni care au iubit Știința, primii care au adus-o pe culmile gloriei. Ce-i frumos la această poveste a noastră comună, însă, este că iubirea se transmite peste generații: de la bunicii noștri la părinți, de la părinți la noi, de la noi la copiii noștri și la urmașii lor.

Așa, ne asigurăm că nu ne uităm unii pe ceilalți. Și tot așa demonstrăm că iubirea poate învinge chiar și moartea. Considerăm că este de datoria noastră să continuăm această poveste și să-i scriem noi file, împreună. Pentru că nu este doar o poveste despre fotbal, ci una despre cele mai adânci și trainice lucruri care ne unesc.

- Comunicat CSU Craiova

76 de ani de la primul meci al Științei. 5 septembrie 1948 se presupune că este data disputării primul meci de către U.N.S.R Craiova, fosta Știința Craiova, Universitatea Craiova și FC Universitatea Craiova, actuala FCU 1948 Craiova.

Din ce se cunoaște din scriptele istorice, pe 5 septembrie 1948 ar fi avut loc primul meci disputat de U.N.S.R Craiova în fața C.F.R. Filiași. Unele informații spun că, după ce clubul ar fi fost înființat în iulie 1948, ar mai fi disputat 1-2 meciuri în luna august, dar până în prezent, aceste informații nu au putut fi confirmate.

Cu urcușuri și coborâșuri, din punct de vedere moral, U.N.S.R. CRAIOVA = ȘTIINȚA CRAIOVA = UNIVERSITATEA CRAIOVA = FC UNIVERSITATEA CRAIOVA = FCU 1948 CRAIOVA. Indiferent de greutăți și de numele purtate de-a lungul istoriei, FCU 1948 și-a păstrat tradiția și spiritul alb-albastru consimțit în urmă cu 76 de ani. Am fost și vom fi mereu aici. La mulți ani!

- Comunicat FCU Craiova

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (13)
Sunt_Aici_Sa_Rad_de_Cai
Sunt_Aici_Sa_Rad_de_Cai  •  10 Septembrie 2024, 10:52
Postat de kuba pe 06 Septembrie 2024, 13:53

Cei 5/6 most si cei 8/9 pubertini ai lui Maic ne vor explica ei cum stau trebuie prin Craiova.....cs mog0soaia niciodata Stiinta! Ahahhahhahaaaaa

Cici, ai SRL-ul facut in 2017. firma nou, nicio legatura cu nimic. efectiv o firma facuta peste noapte. Nici numele nu-l are FCU sau mai stiu eu ce combinatie. e U 1948. FC UNICA :)) ..ai SRL in 2017 si CIS din 2021. lasa-ne ba 7 ani vechime cu legatura ta cu orice club...nu doar Universitatea Craiova. esti fanul unui SRL, al 8-lea pe care il face marin si tu vii iar sa ne spui ca al 8-lea SRL al lui marin e Universitatea :))))) ....dupa ce desfiinteaza FC Unica est. 2017 o sa va faca alta echipa la care patron e tot el cu printisorul si o sa va aliniati iar in spatele FC UNICA CLUB 1948 2025 si o sa ziceti si de easta ca e craiova :))))

Sunt_Aici_Sa_Rad_de_Cai
Sunt_Aici_Sa_Rad_de_Cai  •  10 Septembrie 2024, 10:49
Postat de kuba pe 06 Septembrie 2024, 20:08

Primul pubertin , aka clovnul gsp la datorie! Felicitari tipilik! Nea miaie it da un sandwich.

ca toti fanii lui marin care nu sunt in stare sa umple stadionul niciodata, nu poti sa traiesti fara Universitatea Craiova. dovada ca tot apari pe aici. e greu cand nu ai fost nimic in viata. cu atat mai putin cand te-ai 1ntors la originile ligii satelor. banii s-au terminat, managementul lui marin a dat iar roade. iar voi o sa ajungeti iar desfiintati stai fara griji. Stilul tau oricum imi pare cunoscut. As paria ca esti Cici care scrie :))

kuba
kuba  •  06 Septembrie 2024, 20:08
Postat de kuba.clovn.pe.youtube pe 06 Septembrie 2024, 17:23

Ti-a platit ajica din nou netul? :)) numele, stema, palmaresul, fostele glorii si nr de fani spun altfel :)) unica nu strange 100 de spectatori in liga 2 :))g

Primul pubertin , aka clovnul gsp la datorie! Felicitari tipilik! Nea miaie it da un sandwich.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează