FOTBAL  »  Superliga  »  SUSPENDARE

EXCLUSIV Avocatul lui Cosmin Matei rupe tăcerea: ”Să nu-mi vândă ANAD gogoși cu independența comisiei! Dacă era vinovat, de ce nu l-au suspendat doi sau patru ani?”

Cosmin Matei
Cosmin Matei

Articol de - Publicat sambata, 03 august 2024 22:25 / Actualizat sambata, 03 august 2024 23:03

Paul Mincu, avocatul lui Cosmin Matei, explică pentru GSP.RO pașii următori în apărarea mijlocașului lui Sepsi, suspendat 6 luni de ANAD pentru consum de 5-metilhexan-2-amină, un stimulent dintr-un energizant utilizat de fotbalist în februarie 2024.

Cosmin Matei a fost depistat pozitiv la proba de urină după partida Sepsi – U Craiova, disputată pe 4 februarie 2024. Substanța detectată era un stimulent de pe lista interzisă, 5-metilhexan-2-amină, capabil să ofere un plus de viteză, energie și tonus muscular.

El a putut evolua în lunile următoare pentru că produsul nu presupunea o suspendare automată. Comisia de audiere ANAD a venit însă acum cu o pedeapsă de 6 luni de pauză pentru Matei, care devine astfel inutilizabil pentru Sepsi din acest week-end.

Avocatul lui Cosmin Matei a rupt tăcerea

Avocatul jucătorului, Paul Mincu, explică pentru GSP.ro pașii următori în apărarea covăsneanului: ”Toată cercetarea a fost deja făcută. Nu au ce elemente noi să apară în Apel. Am demonstrat că suplimentul respectiv e contaminat. Iar testele le-am făcut pe două loturi diferite, în locuri separate”.

A continuat: ”Primul a ieșit contaminat la laboratorul din Seibersdorf, în Austria. Celălalt – nu, în altă parte. Prin urmare, celebra teorie că testarea anterioară a produsului îl pune la adăpost pe sportiv nu stă în picioare, fiindcă depinde de lotul din care se întâmplă să consumi. Iar a face testare pe fiecare flacon în parte e o versiune nerealistă”.

Mincu a mai detaliat că ”Matei, săracu’, a luat că i-a plăcut la gust și i s-a părut că e o chestie interesantă pentru că-l ajuta să nu mai scuipe. Avea tendința asta în timpul efortului. Nu i-a adus niciun plus pe parte fizică. Din contră! Am avut acces la parametrii lui în partida cu Craiova și erau mai slabi decât în alte jocuri, când nu folosise energizantul respectiv! Prin urmare, cade scenariul că și-a îmbunătățit performanțele”.

Pe piață sunt circa 200 de suplimente. De ce nu testează ANAD sau forurile internaționale și să impună un sistem de etichetare care să ofere siguranță sportivilor? Dar nu le convine pentru că știu foarte bine că pot ieși produse contaminate doar pe un lot, așa că lasă totul pe umerii și responsabilitatea sportivilor. Paul Mincu, avocat Cosmin Matei

Avocatul lui Cosmin Matei rupe tăcerea: ”Să nu-mi vândă ANAD gogoși cu independența comisiei! Dacă era vinovat, de ce nu l-au suspendat doi sau patru ani?”
Avocatul Paul Mincu a rupt tăcerea în cazul lui Cosmin Matei

El spune că în cursul zilei de luni va depune apelul la Comisia aferentă de pe lângă Secretariatul General al Guvernului: ”Nu are sens să mergem la TAS. Pe lângă faptul că e scump, gradul de vinovăție e foarte mic. ANAD a formulat suspendarea asta pe 6 luni doar ca să fie, acolo, o decizie. Dacă Matei era vinovat, de ce nu l-au suspendat doi ani sau patru ani, că poate s-a gândit de la început să ia acel supliment?”.

Și a încheiat: ”De fapt, Comisia de Audiere, care a dictat sancțiunea, e una fără personalitate. A livrat exact ce i-a cerut ANAD, adică 6 luni. Îi respectăm ca entitate, dar să nu-mi vândă mie gogoși cu independența comisiei, că sunt toți în aceeași clădire! În față e biroul șefului Agenției, în dreapta e camera unde judecă oamenii. Să nu ne ia de fraieri, că noi am venit cu inima deschisă, am prezentat situația și dovezile limpezi în favoarea lui Matei, după care ne-am trezit cu o suspendare dată de dragul de a fi scris ceva pe hârtie”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (14)
legio.sud
legio.sud  •  04 August 2024, 13:53
Postat de DoarDiviziaB pe 04 August 2024, 06:31

Că și în cazul lui Halep, chiar și involuntar, chiar și contaminat, este nevoie de o suspendare minima. Daca era contaminare din mâncare înțelegea. Așa din energizant este stupid. Ce avea nevoie de el?

Un pămpălău Matei ăsta , a luat energizantul să nu “ scuipe “ prea mult la efort , gogoșile avocatului care susține că nu-l ajută cu nimic și că de fapt i-a placut gustul , comic și avocatul .

Shogun01
Shogun01  •  04 August 2024, 10:57
Postat de gojgaru pe 03 August 2024, 23:37

Si cu punctele castigate de Sepsi cu el pe teren cum ramane ???

Ai văzut dreptate in România?

milli
milli  •  04 August 2024, 09:47

Mi se pare ca s-a ajuns cam departe cu "contaminarea". Cel mai probabil producatorii de "suplimente" adauga voit aceste medicamente in produs pentru a aduce un plus. Ca profesionist, cand vezi cat de des apar aceste probleme in ultima vreme, trebuie sa fii natarau sa consumi ceva care comporta doar riscuri si ioc beneficii.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează