FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

EXCLUSIV Antrenorul în vogă explică de ce a ales să continue în Superligă: „Este ceva ce a dorit și patronul”

Bogdan Andone, în stânga, continuă la FC Botoșani // foto: Imago Images
Bogdan Andone, în stânga, continuă la FC Botoșani // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat joi, 06 iunie 2024 11:45 / Actualizat joi, 06 iunie 2024 17:09

Bogdan Andone a explicat la GSP Live cum a fost convins să continue pe banca celor de la FC Botoșani. Antrenorul în vârstă de 49 de ani i-a salvat de la retrogradare pe moldoveni, deși menținerea în Superligă părea la un moment dat a fi de domeniul fantasticului.

Bogdan Andone a fost instalat pe banca Botoșaniului în finalul lunii decembrie 2023. La acea vreme, FC Botoșani era ultima în Superligă, cu o singură victorie și numai 12 puncte obținute în primele 21 de etape.

Clubul din Superligă și-a schimbat sigla! Cum arată noua emblemă
MODIFICARE
Clubul din Superligă și-a schimbat sigla! Cum arată noua emblemă

Cu Andone la cârmă, Botoșaniul a câștigat 6 dintre cele 18 meciuri disputate. Au mai fost 5 egaluri, care i-au ajutat pe moldoveni să se claseze pe un loc de baraj.

În „decisivul” cu CS Mioveni, moldovenii s-au impus tur-retur, astfel că vor evolua în Superligă și sezonul următor. Între timp, Bogdan Andone a decis să continue la Botoșani. Acum a explicat la GSP Live ce l-a îndemnat să rămână la echipa moldoveană.

Bogdan Andone dezvăluie ce l-a convins să continue la FC Botoșani

„Îmi place să am continuitate în ceea ce fac, îmi place ca la club să fie cât de cât ordine, să avem aceeași viziune și să încercăm să clădim ceva. Să am continuitate a dorit și patronul echipei.

Cred că dacă reușim să luăm jucătorii de care avem nevoie, pe care încerc să-i conving să vină, vom putea face o treabă bună. OK, normal și corect ar fi ca primul pas să fie să nu mai avem emoțiile de sezonul trecut. Adică să încercăm să fim undeva pe locurile 10-11-12.

E logic, ar fi un prim pas înainte. Asta i-am spus și dânsului (n.r. - finanțatorului Valeriu Iftime), e greu să îți propui ca după ce ai fost pe locul 14 să ajungi în play-off. Este posibil, sigur, totul este posibil în fotbal, mi-aș dori asta, dar normal ar fi să facem lucrurile corect”, a afirmat Andone în studioul Gazetei Sporturilor.

Antrenorul Botoșaniului a avertizat că va fi nevoie de timp pentru ca echipa să se exprime la cel mai bun nivel: „Sunt sigur că nu vom fi la cel mai înalt nivel la început de sezon, perioada de pauză este prea scurtă, dar vom încerca să avem o pregătire cât mai bună și să ne apropiem de forma cea mai bună”.

Bogdan Andone, despre videoclipul cu Valeriu Iftime: „A fost o surpriză, mai ales că m-a vizitat acasă”

Bogdan Andone a dezvăluit și cum a luat naștere celebrul videoclip prin care patronul echipei, Valeriu Iftime, anunță continuarea colaborării. Clipul respectiv a fost filmat în curtea casei lui Andone din București.

„Chiar mă pregăteam de plecare în Cipru, când m-a sunat dânsul, mi-a spus că este în București cu treabă și m-a întrebat dacă sunt acasă, să treacă, să ne vedem 10 minute. Discutaserăm înainte, dar mai erau mici detalii de pus la punct.

A fost o surpriză pentru mine că a venit, mai ales că m-a vizitat acasă. Mai erau mici detalii de pus la punct, mai departe discut cu președintele clubului.

Practic, dânsul și-a dat acordul la niște lucruri, am vorbit despre jucători, despre ce jucători am avea nevoie ca să fim o echipă mai puternică, ce jucători care să rămână, de ce buget am avea nevoie să întărim acele poziții”, a transmis antrenorul Botoșaniului.

Noi abordăm fiecare joc, indiferent de adversar, la victorie! Așa pregătim jocurile. OK, nu poți să zici că mergi peste FCSB, că-i omori. Sau pe Craiova. Dar trebuie să încerci să le găsești punctele slabe, să profiți de ele, și să încerci să-i blochezi unde au ei punctele forte. Le-am spus tot timpul jucătorilor: indiferent cu cine jucăm, abordarea noastră este să mergem la victorie.

- Bogdan Andone, antrenor FC Botoșani

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (1)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  06 Iunie 2024, 12:23

Nu mai dati click pe articol, fecesebisti din toata tara. E vorba despre Andone si satelitul fcsb, nu despre Haralambie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează