FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, MÎINE, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Bordeanu descrie atmosfera de la Dinamo: "Sîntem injectaţi cu optimism!"

Articol de - Publicat sambata, 16 octombrie 2010 00:00

Valeriu Bordeanu mărturiseşte că în vestiarul dinamovist toată lumea vorbeşte doar de o victorie în faţa marii rivale.

- Valeriu, cum sînt derby-urile Dinamo - Steaua pentru un fotbalist?
- Sînt meciuri cu adevărat speciale, dar tot ce contează pentru noi e să învingem. În ultimele partide n-am prea fost Dinamo, aşa că punctele astea-s vitale.

- Atmosfera din tribune se anunţă incendiară...
- Faptul că lumea va umple stadionul ne motivează, dar cînd începe "războiul" pe gazon nu mai ai timp să te uiţi la coregrafii, la spectacolul oferit de fani. Te detaşezi şi vezi doar terenul, mingea şi adversarul!

- Aţi rezolvat problemele din defensivă?
- După rezultatele din ultimele meciuri, se pare că nu prea... Problema însă nu e doar la fundaşi, aşa cum sîntem o echipă atunci cînd atacăm, aşa ne şi apărăm, cu toţii. Noi, apărătorii, încercăm să creăm superioritate în atac şi de aceea ne descoperim. Îmi doresc să conducem cu 1-0 şi apoi să ne apărăm tot timpul.

- Cum e la Dinamo faţă de cluburile la care ai mai activat?
- Nimic diferit, poate doar antrenamentele, care sînt puţin mai solicitante. Se vrea performanţă, iar atmosfera în cadrul lotului e foarte bună. Bine, în ultima perioadă e puţin apăsătoare din cauza rezultatelor. Băieţii sînt extraordinari! Eu sînt preocupat de derby-ul ăsta cu Steaua, dar ei m-au injectat cu optimism, toţi sînt siguri că o să batem. Mi-au insuflat şi mie această încredere şi abia aştept să înceapă confruntarea!

- Care e cel mai periculos adversar?
- Sînt jucători interesanţi în Ghencea, dar mai periculoşi sînt "cîinii" mei!

- Dar ai vorbit cu foştii coechipieri de la Unirea, ajunşi la Steaua?
- Am păstrat legătura şi chiar vorbeam zi de zi la telefon, dar de o săptămînă nici ei n-au mai sunat, nici eu. (rîde) Ne-am evitat, doar ne duelăm duminică!

4 meciuri a jucat Bordeanu pentru Dinamo în Liga 1 Bergenbier, reuşind să ofere o pasă de gol

"Nici nu vreau să mă gîndesc ce s-ar întîmpla dacă n-am bate-o pe Steaua. E grav ce s-a întîmplat în ultimele partide şi vom face tot posibilul să ne reabilităm"
Valeriu Bordeanu, fundaş Dinamo

"Nu mă gîndesc la retragere, chiar dacă am 33 de ani. Mă simt bine şi mai pot juca, iar anul ăsta mi-am propus să cîştig cu Dinamo măcar un trofeu"
Valeriu Bordeanu, fundaş Dinamo

"Moş Crăciun îl aduce pe MM"
Cristi Borcea susţine că-l va convinge pe Mihai Stoica să fie şeful executivului din Ştefan cel Mare: "La iarnă, Moş Crăciun ar putea să-l aducă pe MM la Dinamo. Îl conving". Ando a declarat: "Sînt discuţii, mi-ar plăcea să se facă transferul. Mihai ar fi un ajutor pentru Dinamo". Stoica a spus la DigiSport: "Problema e rezolvată 50%, în sensul că mă vor <cîinii>. Să aşteptăm pînă la iarnă, dar sînt şanse mici să ajung la Dinamo. O să evaluez orice ofertă". MM ar putea veni alături de Maftei.

"Eu nu ştiu să renunţ"
Ioan Andone a declarat ieri: "Cînd nu sînt rezultate, atunci e de vină antrenorul. Oricum, eu nu sînt genul de om care să renunţe. Aaa, dacă nu terminăm pe locul 1, ne strîngem mîna şi <La revedere!>. Dar sezonul acesta îl bifez pînă la capăt. Puteam sta în ţările arabe, la soare, dar am revenit la Dinamo din pasiune. Eu voi lupta, orice-ar fi".

- După epuizarea biletelor, şi-au făcut loc bişniţarii care vînd tichetele la peluze, care au costat iniţial 10 lei, fie cu 50 de lei, fie chiar cu 100 de lei!
- Cristi Borcea: "Sigur nu vom lua gol. V-am mai spus, batem cu 2-0".
- Roş-albii au mîncat aseară la un restaurant din Otopeni, iar Borcea le-a pregătit jucătorilor o primă totală de echipă de 100.000 de euro. "Nu e rău dacă şefii vin cu valiza de bani la meci, dar derby-ul se cîştigă cu sufletul", a zis Marius Niculae.
- Andone despre suspendarea lui Andrei Cristea: "N-am înţeles tam-tamul, dar era logic că nu putea fi iertat cartonaşul roşu. Sîntem oameni cu capul pe umeri".
- Andone despre declaraţia lui Dragomir, care a zis că Dinamo e la retrogradare dacă pierde derby-ul: "Sînt cuvinte cam mari. În cazul în care ne bate Steaua, ne punem obiectiv să terminăm pe un loc de Europa League. În rest, nu pot comenta ce zice domnul Dragomir".
- Tică Dănilescu a împlinit ieri 62 de ani, iar mîine va sta la al 60-lea derby pe banca de rezerve.
- Niculae: "Am vrut să intrăm mai devreme cu o zi în cantonament, de vineri, ca să ne concentrăm şi mai multe pe derby". Ando: "A fost dorinţa băieţilor, am făcut cum au vrut".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
star01
star01  •  16 Octombrie 2010, 10:41

doar cu "optimism"?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează