FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

"Câinii" trec pe modul economic și au o nouă rețetă financiară + motivul pentru care la Dinamo au încetat concedierile

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 04 noiembrie 2018 19:34

Roș-albii au făcut rost de mai mulți bani renunțând deja la câțiva fotbaliști cu salarii mari, precum Subotic, Mezague sau Grozav. Rednic va aduce jucători mai ieftini, care vor ajunge la bonusuri doar dacă duc ”haita” în play-off.

Dinamo e în plin mercato. Dă afară, aduce jucători, liberi de contract, care, logic, n-au mai jucat din primăvară, echipa de pe locul 13 e într-o mișcare browniană.

Mircea Rednic face și desface acum la gruparea din Ștefan cel Mare, așa cum a anunțat GSP.ro sâmbătă, a primit vot total de încredere din partea lui Negoiță și compania. Antrenorul de 56 de ani a garantat și și-a asumat responsabilitatea pentru toate transferurile pe care le va efectua, "Puriul" făcând și economie la bugetul clubului.

De ce are mână liberă

Până să înceapă curățenia de Halloween, Dinamo avea un buget lunar de salarii de 135.000 de euro, conform afirmațiilor președintelui Alexandru David. "Pleacă un jucător, poți aduce pe un altul în loc!" a fost mesajul conducerii pentru tehnician.

După ultimele restructurări, bugetul s-a diminuat considerabil. Patru locuri disponibile, plus 32.000 de euro de cheltuială! Au plecat Grozav (10.000 de euro), Mezague (9.000), Subotici (7.000) și Delorge (6.000).

Vineri, s-a oficializat sosirea lui Naser Aliji, care va fi plătit cu 5.000 de euro pe lună. Internaționalul albanez cu 11 selecții va fi urmat de mijlocașul Rachid Ait-Atmane, dar și de alți doi fotbaliști, urmând ca la iarnă să mai fie eliminați niște jucători din lot și achiziționați alții.

Rednic va aduce fotbaliști cu salarii de 5.000 de euro, în medie, pe lună, care vor lua bonusuri de performanță și vor ajunge să aibă remunerații mai mari, chiar dublate, doar dacă Dinamo va ajunge în play-off!

Astfel, clubul se pune la adăpost financiar în condițiile în care rezultatele sunt deplorabile până acum și-i oferă și "Puriului" oportunitatea dorită de a fi manager al clubului.

De ce s-au sistat concedierile

După eliminarea unor jucători cu salarii mari și ca să înăbușe orice posibilă revoltă viitoare a fotbaliștilor împotriva antrenorului, mai ales după ultimele declarații, șefii și Rednic au decis sistarea concedierilor!

Aceasta și fiindcă urmează meciuri grele, iar transferurile ce vor sosi au nevoie de timp pentru adaptare. În plus, Gomelt și Katsikas, aflați și ei pe lista neagră, nu vor să plece, cel puțin până la finele lui 2018.

"Nu mai urmează nimeni, deocamdată. Toți sunt în evaluare. Nu vrea nimeni să scape de ei, dimpotrivă! Eu mi-aș dori din tot sufletul să demonstreze că au valoare. Băi oameni buni, pentru voi, în primul rând!", a explicat Alexandru David la TV Digi Sport. 

Vezi și: A dat Rednic lovitura? Noul transfer a fost dorit de Real Madrid și e bun prieten cu un om de bază din echipa "galacticilor

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează