FOTBAL  »  Superliga  »  IN MEMORIAM

VIDEO + FOTO Cât de iubit a fost Gigi Mulțescu? Imaginile surprinse de GSP în fața stadionului Dinamo și amintirile emoționante ale celor două femei care l-au văzut și cu Hamburg

Fanii vin la stadionul lui Dinamo pentru a-i oferi un ultim omagiu lui Gigi Mulțescu / FOTO: Andrei Furnigă (GSP.ro)
Fanii vin la stadionul lui Dinamo pentru a-i oferi un ultim omagiu lui Gigi Mulțescu / FOTO: Andrei Furnigă (GSP.ro)

Articol de , , - Publicat duminica, 15 septembrie 2024 14:14 / Actualizat duminica, 15 septembrie 2024 16:45

Gigi Mulțescu s-a stins astăzi, 15 septembrie, la vârsta de 72 de ani. La stadionul din Ștefan cel Mare s-au strâns suporteri dinamoviști de toate vârstele, pentru un ultim omagiu adus omului care a scris istorie în alb și roșu. Nici cluburile din Liga 1 nu au rămas indiferente. Majoritatea au transmis mesaje de condoleanțe pe paginile lor de Facebook.

Reporterii GSP au ajuns în jurul orei 13:00 în fața stadionului Dinamo, locul unde suporterii se strâng pentru a-l omagia pe regretatul Gigi Mulțescu. Trecuseră mai puțin de două ore de la aflarea veștii.

Acolo erau deja două susținătoare în vârstă ale lui Dinamo, care au spus că l-au văzut jucând pe Gigi Mulțescu, inclusiv în meciul-reper cu Hamburg. Au adus flori și au aprins câteva lumânări, au fost primele care s-au gândit să recurgă la gestul acesta. Au instalat aici un „colț al plângerii”.

VIDEO. Suporteri de toate vârstele au venit să cinstească memoria lui Gigi Mulțescu. Imagini surprinse în fața stadionului Dinamo

„S-a chinuit foarte mult... Totuși, mai sperai, avea 72 de ani... Era de un bun simț extraordinar. De asta am și venit aici, am zis: «Hai să mergem pentru Nea Gigi». Vorba aia, la 16-17 ani am văzut meciurile cu Hamburg, îți dai seama?! L-am prins și la Jiul Petroșani...”, au rememorat cele două dinamoviste.

Cu flori și lumânări, suporteri de toate vârstele continuă să își facă apariția în fața arenei din Ștefan cel Mare pentru a cinsti memoria unuia dintre cei mai îndrăgiți fotbaliști din istoria clubului.

Întreaga lume a fotbalului, indiferent de culori și rivalități, a fost mișcată de dispariția lui Gigi Mulțescu.

Mesajul din partea lui Dinamo

Odihnă veșnică, Gigi Mulțescu!

Toate gândurile dinamoviștilor pleacă acum spre familia celui ce a fost marele Gheorghe Mulțescu.

Nea Gigi a fost alături de Dinamo atât atunci când câștiga campionate, ca jucător (1979-1985), oferindu-ne momente de neuitat pe care le transmitem și astăzi, din generație în generație, golul cu Hamburg fiind unul dintre ele, cât și în vremuri gri și negre, ca antrenor al echipei noastre.

Nea Gigi n-a ezitat să fie alături de clubul pe care l-a iubit și a răspuns mereu cu “Prezent” atunci când i-a fost cerut sprijinul, acceptând responsabilitatea postului de antrenor în situații extreme, chiar și pe final de carieră, când starea de sănătate nu mai era favorabilă.

Întreaga suflare dinamovistă îți mulțumește pentru tot ce ai fost și pentru tot ce ai făcut în această viață, Gigi Mulțescu! Veșnic un model de dinamovist și un exemplu de dinamovism.

Mesajul Rapidului

Gigi Mulțescu, fost antrenor la Rapid, va rămâne în amintirea tuturor pentru pasiunea, devotamentul și iubirea fără margini cu care a tratat fotbalul.

Condoleanțe familiei și celor apropiați!

Mesajul de la CFR Cluj

Clubul CFR 1907 Cluj își exprimă regretul și profunda tristețe pentru trecerea la cele veșnice a antrenorului Gheorghe Mulțescu!

În această seară, înaintea meciului cu FCSB, vom ține un moment de reculegere în memoria sa!

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndurerate!

Mesajul Universității Cluj

Astăzi ne luăm rămas bun de la Gheorghe Mulțescu, cel care a antrenat Universitatea Cluj în sezonul 2007-2008. El începea mandatul cu un succes răsunător cu 2-1 pe „Ion Moina” împotriva Stelei. Jovanovic din foarfecă și Goga marcau atunci pentru „studenți”

Drum lin spre cer, Gheorghe Mulțescu!

Mesajul dinspre UTA

Veste tristă pentru fotbalul românesc. În această dimineață, Gigi Mulțescu a încetat din viață, la vârsta de 72 ani.

La UTA a activat în sezonul 1988-1989 în calitate de jucător-antrenor. A evoluat în 18 meciuri pentru „Bătrâna Doamnă,” timp în care a marcat 10 goluri în stagiunea respectivă de Divizia B.

Drum lin, în pace, Gigi Mulțescu!

Mesajul din partea Petrolului Ploiești

Rămas Bun, Gigi Mulțescu

Gheorghe Mulțescu, unul dintre numele mari ale fotbalului românesc, ne-a părăsit, astăzi, la vârsta de 72 de ani. Fotbalist important, cu 359 de prezențe pe prima scenă și cu trei titluri de campion național, Gigi Mulțescu s-a remarcat și în cariera de antrenor, calitate din care a avut strânse legături cu fotbalul ploieștean.

A avut patru mandate pe banca Petrolului, în sezoanele 2003-2004, 2011-2012, 2014-2015 și 2018-2019, rămânând în memoria suporterilor „lupilor” pentru rezultatele bune și pentru jocul spectaculos imprimat echipei noastre. Cu el la cârmă, Petrolul a bifat 697 de minute consecutive fără gol primit, cea mai lungă serie din istoria "găzarilor" (2014/2015).

Odihnește-te în pace, Gigi Mulțescu! Condoleanțe familiei îndoliate.

Mesajul din partea Universității Craiova

Veste tristă: astăzi ne-a părăsit Gigi Mulțescu, fostul antrenor al Științei.

Mulțumim pentru toate amintirile de neuitat.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Mesajul de la Hermannstadt

Un om care a dat TOTUL pentru fotbal! Odihnă veșnică, Gheorghe Mulțescu!

Condoleanțe familiei!

Reacția celor de la FCSB

Dumnezeu să te odihnească, Gheorghe Mulțescu!

FCSB exprimă regretul pentru decesul fostului internațional Gheorghe Mulțescu, la vârsta de 72 de ani.

Unul dintre marii fotbaliști ai lui Dinamo din anii '80 și antrenor al multor echipe din România și din străinătate timp de 38 de ani, acesta va rămâne în memoria colectivă drept un simbol al profesionalismului și fair-play-ului.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Mesajul lui Mihai Dăscălescu

Era un antrenor care știa să te scoată din orice moment de confuzie. Avea cuvintele potrivite pentru fiecare și parcă găsea mereu un buton secret pentru orice jucător. Mi aduc aminte că meciul cel mai bun din liga 1 l-am făcut la Petrolul, cu nea Gigi pe bancă. Am bătut Brașovul cu 5-1 parcă, am dat două goluri și două pase decisive. Nu voi uita niciodată acea partida minunată.

Iar la Astra a venit într-un moment de criză, că de obicei pe unde era chemat. Plecase Gabi Stan, echipa era într-o situație foarte delicată și am renăscut cu nea Gigi. Am prins inclusiv o serie de 11 partide fără înfrângere, iar Rapidul ne a scos din Cupa în sferturi fără să ne învingă, 2-2 și 0-0. A fost o plăcere să lucrez cu nea Gigi. Dumnezeu să-l odihnească!

Mihai Dăscălescu, președinte Alba Iulia, membru CEx Frf

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”
Jocurile Olimpice
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (2)
creeperno534
creeperno534  •  15 Septembrie 2024, 22:35

Foarte mult

Sadiku_rade_de_fcsb
Sadiku_rade_de_fcsb  •  15 Septembrie 2024, 15:06

De ce nu puneti si ce a scris GSP acum 2 zile despre Multescu ?????

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close