FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - RAPID

EXCLUSIV Colțescu s-a făcut de râs la UTA - Rapid + Explicația specialistului: „Avem exemplu din Premier League. Arbitrul nu a mai avut ce face!”

Articol de , - Publicat sambata, 13 iulie 2024 21:22 / Actualizat sambata, 13 iulie 2024 21:57

Sebastian Colțescu a făcut o greșeală imensă în meciul UTA - Rapid, 1-1. El a judecat o fază la VAR după ce jocul fusese reluat, ceea ce este strict interzis.

Ce s-a întâmplat? În minutul 89, UTA a marcat prin Omondi pentru 2-1. Golul a fost validat, iar partida a fost reluată. După 20 de secunde de joc, Colțescu a oprit meciul și a făcut semn că nu a auzit în cască faptul că a fost chemat la VAR. El a fost chemat la margine de Horia Mladinovici, al patrulea oficial.

Ceea ce este strict interzis, după ce meciul a fost reluat, arbitrul nu se mai poate întoarce să judece o fază la VAR. Ceea ce Colțescu a făcut. După ce a revăzut faza pe monitor, a acordat fault în atac și le-a anulat golul arădenilor.

Colțescu s-a făcut de râs la UTA - Rapid + Explicația specialistului: „Avem exemplu din Premier League. Arbitrul nu a mai avut ce face!”

Halaf, atacantul celor de la UTA, a trimis balonul în fața porții, la Omondi, care a marcat. Doar că înainte să paseze, Halaf l-a lovit pe Blazek, fundașul Rapidului. Colțescu a dat fault și a anulat golul marcat de UTA.

Explicația lui Marius Avram, fost arbitru

Marius Avram, fost arbitru internațional, a explicat pentru GSP de ce decizia lui Sebastian Colțescu este total greșită.

„Golul anulat celor de la UTA are doua componente:

1. Posibil fault. Doi jucători în luptă pentru minge se lovesc gheată în gheată. Este o faza interpretabila, în niciun caz de intervenție VAR. Părerea mea este că nu trebuia anulat golul.

2. ⁠O greșeală foarte mare este faptul că arbitrul a fluierat reluarea jocului, iar apoi, după 2-3 pase ale jucătorilor, a oprit și a mers la VAR. Chiar dacă nu i-a mers casca, dacă jocul a fost reluat, arbitrul NU mai poate reveni asupra deciziei.

Avem exemplu în Premier League la meciul Liverpool - Tottneham, când VAR, crezând greșit că arbitrii au acordat golul, a spus «este ok, confirm decizia», dar dându-și seama după 10 secunde nu a mai avut ce face”, a spus Marius Avram pentru GSP.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cea mai neașteptată reacție după victoria giuleștenilor de la Iași: „Rapid să îi facă statuie lui Lennon!”
Superliga
Cea mai neașteptată reacție după victoria giuleștenilor de la Iași: „Rapid să îi facă statuie lui Lennon!”
Florinel Coman, decisiv pentru Al Gharafa » „Dublă” într-un meci de vis în Qatar
Stranieri
Florinel Coman, decisiv pentru Al Gharafa » „Dublă” într-un meci de vis în Qatar
Ofertă de ultimă oră din Serie A pentru jucătorul lui CFR Cluj » Ar putea fi coleg cu nume importante la cel mai bogat club italian!
Campionate
Ofertă de ultimă oră din Serie A pentru jucătorul lui CFR Cluj » Ar putea fi coleg cu nume importante la cel mai bogat club italian!

FAKE NEWS în sport » Pe 23 august, un interviu cu scriitorul Ioan T. Morar despre marile minciuni din Epoca de Aur: „Am văzut un document strict secret care arăta cum România fura competiția”

Contestatarul de-o viață spulberă numirea lui Mircea Lucescu la națională: „Nu lași nimic în urma ta? Tot Stoichiță și șmecherii ăia îi fac staff-ul!” + „Venea la noi cu teroarea!”


Comentarii (53)
cipinho79
cipinho79  •  15 Iulie 2024, 15:49
Postat de Mat114 pe 14 Iulie 2024, 11:11

Nea asta... Tu esti ok cu capul? Scrie în regulament ca e interzis sa intervina var-ul după ce se reia meciul.... E INTERZIS!!!!!!! Nu e la alegerea arbitrului... E interzis beiiiiii.....

Da beeei e interzis, de asta am si spus ca probabil se va lasa cu niste sanctiuni! dar a fost fault in atac evident, si ala e tot interzis, mai ales daca iese o pasa de gol

stefan56
stefan56  •  15 Iulie 2024, 09:40

De unde stiti ca nu a functionat comunicarea ??? Poate minte. Dar acedti trisori sunt mentinuti fara nerusinare si grecul gaseste ceva ca sa scoate cu basma curata. Asta e viciere de Campionat

Mao23
Mao23  •  14 Iulie 2024, 19:36

*** nu a fost gol! Hai pa, ca asa se zice la noi in Vitan!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează