FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Detalii majore din contractul lui Marius Șumudică » Ce clauză de reziliere are și când poate fi demis de la Rapid: condiția pe care trebuie să o îndeplinească

Marius Șumudică/ foto: GSP
Marius Șumudică/ foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 09 octombrie 2024, 17:50 / Actualizat miercuri, 09 octombrie 2024 18:16

După înfrângerea de la Botoșani (0-2), cu ultima clasată, au început să apară zvonuri despre posibila demitere a lui Marius Șumudică, tehnicianul care în 6 runde a adunat două victorii, două remize și două înfrângeri.

Președintele Viorel Moldovan le-a demontat în exclusivitate pentru GSP, susținând că "avem încredere în Marius Șumudică! Îl sprijinim, suntem în spatele lui. Și îi dăm libertate totală să decidă vizavi de anumiți jucători. În viața unei echipe mai sunt astfel de momente, dar Marius Șumudică este și va rămâne antrenorul Rapidului. Nu există niciun dubiu!".

Surse apropiate clubului giuleștean susțin că actualul tehnician are un contract special, "unul cu praguri", care i-ar asigura postul cel puțin până în decembrie. Adică Șumudică are niște obiective intermediare, pe care, dacă nu le îndeplinește, i-ar putea fi reziliat contractul.

Când poate fi demis Marius Șumudică de la Rapid

Primul "prag" în ordinea importanței este la finalul lui 2024, când se va disputa etapa cu numărul 21, care va avea loc chiar în jurul datei de 21 decembrie. Dacă în acel moment echipa se află la mai mult de trei puncte de play-off, antrenorul și stafful său ar putea fi demiși.

Iar al doilea este, evident, la finalul sezonului regulat, când Rapid ar trebui să prindă un loc în primele 6. Dacă nu, la fel: conducerea ar face o nouă evaluare și ar putea renunța la serviciile sale. Dar în ambele cazuri, chiar dacă nu ar atinge obiectivele, totul ar rămâne la decizia lui Dan Șucu și Victor Angelescu, care ar putea să ignore respectivele "praguri" și să continue totuși cu Marius Șumudică.

Deocamdată, după 12 etape, Rapid se află pe locul 12, cu 13 puncte, la 5 de Petrolul, care ocupă ultima poziție din zona play-off. Iar după pauza pentru meciurile naționalei în Liga Națiunilor, giuleștenii vor juca în următoarele 3 runde cu Farul, FCSB și FC Hermannstadt.

Ce clauză de reziliere are Șumudică

Aceleași surse susțin că la semnarea contractului cu Rapid, Marius Șumudică nu a avut pretenții exagerate în legătură cu o eventuală clauză de reziliere. Părțile au căzut de acord ca, în cazul periclitării obiectivelor și al unei despărțiri înainte de termen, tehnicianul și ceilalți membri ai staffului său să primească o compensație.

Ar fi vorba despre de maximum două salarii peste perioada în care contractul a fost valabil. În cazul lui Marius Șumudică ar fi vorba de aproximativ 50.000 de euro.

Obiectivul pe care îl mai are Șumudică

Pe lângă clasarea în Top 6 al Superligii, la finalul sezonului regulat, cel mai important obiectiv al sezonului pentru Rapid rămâne câștigarea Cupei României. Iar pe 18 decembrie se va încheia faza grupelor. Una pe care giuleștenii nu au reușit să o depășească de când s-a trecut la noul format.

Vișiniii au tradiție în această competiție, ocupând locul 2 în ierarhia all-time a formațiilor cu cele mai multe trofee, cu 13 din 19 finale jucate. Pe ultimul l-au câștigat în 2007.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Detalii majore din contractul lui Marius Șumudică » Ce clauză de reziliere are și când poate fi demis de la Rapid: condiția pe care trebuie să o îndeplinească
Superliga
Detalii majore din contractul lui Marius Șumudică » Ce clauză de reziliere are și când poate fi demis de la Rapid: condiția pe care trebuie să o îndeplinească
Șocant: Gabi Tamaș i-a rupt piciorul oficialului din Superligă, la Iaki! Prima reacție a victimei, de pe patul de spital, pentru GSP.ro
Superliga
Șocant: Gabi Tamaș i-a rupt piciorul oficialului din Superligă, la Iaki! Prima reacție a victimei, de pe patul de spital, pentru GSP.ro
Arbitră de 24 de ani, protagonista unui „sex tape” cu un observator UEFA de 61 de ani din Turcia! » Înregistrarea interzisă minorilor, distribuită pe rețelele de socializare
Campionate
Arbitră de 24 de ani, protagonista unui „sex tape” cu un observator UEFA de 61 de ani din Turcia! » Înregistrarea interzisă minorilor, distribuită pe rețelele de socializare

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (8)
_Van_Basten
_Van_Basten  •  09 Octombrie 2024, 19:55
Postat de Vardy.Party pe 09 Octombrie 2024, 18:38

Tot nu ma prind care ar fi socul aici. Pardon, SOCUL!!!

Stii ce se poate face cu "Informațiile-ȘOC" din gesepe?! "ȘOCATĂ" cu miere si lamaie. Excelenta in sezonul rece.

zed0
zed0  •  09 Octombrie 2024, 19:52

SOCANT ! IREAL !

JackJohn
JackJohn  •  09 Octombrie 2024, 19:23
Postat de mateodamiano7 pe 09 Octombrie 2024, 17:57

De cand a reaparut Sumi, circul s-a mutat de la FCSB, in Giulesti! Priceless!

la voi circul este non stop. liga a 2-a,zero investitori,falimentul,insolventa,pamant de flori etc. c'mon.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close