FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

S.O.S.! CFR Cluj suferă fix unde-l doare mai tare pe Dan Petrescu! Scenariu cu repetiție în derby-ul cu FCSB

Dan Petrescu încă nu se bazează pe o defensivă fără cusur / FOTO: Facebook@ CFR Cluj +13   FOTO
Dan Petrescu încă nu se bazează pe o defensivă fără cusur / FOTO: Facebook@ CFR Cluj

Articol de - Publicat luni, 16 septembrie 2024 01:45 / Actualizat luni, 16 septembrie 2024 10:02

CFR-ul lui Dan Petrescu se confruntă cu o problemă presantă la jumătatea turului. „Feroviarii” au risipit puncte importante în trei dintre derby-urile jucate în acest început de campionat, cu Rapid, U Cluj și FCSB, după ce au condus de fiecare dată și n-au putut conserva scorul.

CFR Cluj a avut-o în mână pe FCSB duminică seara, dar s-a mulțumit cu un singur punct după ce beneficia la un moment dat de un avantaj liniștitor pe tabelă, 2-0. Dawa a stricat petrecerea în Gruia și a redus în prim-plan fisurile pe care ardelenii le-au mai experimentat sezonul acesta.

CFR Cluj, fără atuul din anii dominanți

Fortăreața construită de Dan Petrescu în anii precedenți, acea echipă capabilă să închidă meciurile și să reziste oricât e nevoie fără gol primit, nu mai e de actualitate la Cluj. Versiunea care a adus titluri pe bandă rulantă în vitrina clubului îi e deocamdată inaccesibilă lui Petrescu, realitate reamintită de căderea din meciul de aseară.

Iar scăpările din fața campioanei en titre nu pot fi trecute la incidente izolate, se tot repetă la CFR în primele opt runde, de fiecare dată cu consecințe pe tabelă, în clasament și în caietul de sarcini al lui Petrescu.

Suntem abia la jumătatea turului, dar au mai existat deja alte două momente încărcate cu semnificații pe care Clujul lui Petrescu n-a știut să le fructifice. Au fost consecințe costisitoare pentru gruparea vișinie, de fiecare dată în meciuri contra unor rivale cu pretenții.

+8 FOTO

Repetabila povară: la fel cu Rapid și U Cluj

Semnalul de alarmă a venit pentru prima oară în etapa a doua, pe 20 iulie. CFR a condus în două rânduri în Giulești, dar Rapidul lui Lennon a egalat de fiecare dată.

Golul de 2-2 a picat în minutul 90+7, fix scenariul care-l exasperează cel mai tare pe Dan Petrescu. „Feroviarii” conduceau după primele 45 de minute, dar Rapidul a egalat din penalty, la puțin timp după ieșirea de la cabine.

Două săptămâni mai târziu, pe 4 august, CFR își conducea rivala din oraș la finalul primelor 45 de minute, 1-0. O floare la ureche pentru echipa din urmă cu câțiva ani, dar un dans pe linii subțiri în zilele noastre.

Nu doar că CFR a fost egalată, dar a cedat cu 2-3 în fața Universității, într-o repriză de coșmar, în care băieții lui Petrescu au scos de trei ori mingea din plasă.

Lacunele de concentrare și gafele personale par să fi rămas în conștiința CFR-ului și la jumătatea lui septembrie. Alt derby cu implicații, alte puncte pierdute după ce tabela le zâmbea la un moment dat clujenilor. De la 2-0 și un meci controlat cu destul de multă fermitate, vicecampioana a încheiat meciul frustrată, egalată de rivală în minutul 87.

Uitați de cea mai sigură apărare!

Și, pentru ca tabloul nemulțumirilor lui Petrescu să fie complet, CFR-ul din 2024 nu mai excelează la capitolul pe care Dan Petrescu voia întotdeauna să-l aibă sub control.

CFR primește goluri, a încasat două și de la Dinamo, în prima etapă, și are un golaveraj destul de nespecific comparativ cu realitatea ultimilor ani: 18-11. U Cluj, Oțelul, Universitatea Craiova, Petrolul, Rapid, toate au mai puține goluri încasate decât ardelenii.

Dan Petrescu, deziluzionat: „Nu poți antrena așa ceva!”

Dan Petrescu a atins aseară subiectul greșelilor comise pe final de meci, concluzionând amar: „Nu aveam voie să nu câștigăm acest meci”.

„Primele 60 de minute au fost aproape perfecte, FCSB nu a avut niciun șut, apoi au venit două greșeli personale, pe care nu ai cum să le antrenezi. Simao a făcut un meci foarte bun, a dat două pase de gol, apoi a dat o pasă la adversar și s-a făcut 2-1. Doi la zero e cel mai periculos scor, toți erau fericiți pe bancă, dar eu tot îmi făceam griji

Și golul de 2-2 a fost tot pe o greșeală personală. Fotbalul se joacă pe greșeli. Michael a ratat ocazie foarte mare la 2-2, apoi a ratat și Deac.

Echipa a suferit foarte multe schimbări, dar nu aveam voie să nu câștigăm acest meci. Au fost două greșeli personale, se întâmplă la orice nivel”, a spus Dan Petrescu, la Prima Sport.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
catalin_cj
catalin_cj  •  16 Septembrie 2024, 09:55

CFR sufera de fpt exact unde doare mai rau. Pe banca. S-a vazut in ultimele doua etapa fara pseudoantrenor am jucat fotbal. Cu DP pe banca echipa e haotica. A si gresit echipa. A gresit schimbarile. Nu inteleg ce poate vedea la petarda aia de Artean. El cu Boben au fost catastrofali aseara.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close