FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - UNIVERSITATEA CRAIOVA

FOTO CFR Cluj - Universitatea Craiova 0-2 » Oltenii fac spectacol în Gruia și așteaptă cu încredere returul cu Maribor! Dan Petrescu pierde primul derby al sezonului

Mitriţă a marcat al doilea său gol în acest sezon FOTO: Ionuţ Iordache (GSP) +50   FOTO
Mitriţă a marcat al doilea său gol în acest sezon FOTO: Ionuţ Iordache (GSP)

Articol de , , - Publicat luni, 29 iulie 2024 00:02 / Actualizat luni, 29 iulie 2024 01:40

Universitatea Craiova a învins-o pe CFR Cluj în Gruia, scor 2-0, în etapa #3 din Superliga. Elvir Koljic (29 de ani) și Alexandru Mitriță (29 de ani) au înscris pentru olteni într-o partidă cu ocazii uriașe de ambele părți. CFR a evoluat din minutul 45 în inferioritate numerică, după eliminarea lui Kamara.

Rezultatele și programul complet al etapei #3 din Superliga

Cronică de Eduard Apostol. Koljic i-a zăpăcit, Crețu și Mitriță au definitivat opera!

Universitatea Craiova a învins cu 2-0 pe CFR Cluj în Gruia, după reușite de excepție, dar fabuloasă a fost faza în care Crețu i-a „furat” mingea de pe creștet lui Postolachi în prelungiri, când oltenii aveau doar un gol avantaj pe tabelă. Kamara, „roșu” pe finalul primei reprize, și-a trădat echipa!

Sub presiunea confruntărilor din cupele europene, după o primă manșă fie slabă, fie foarte slabă, CFR Cluj și Universitatea Craiova au început meciul-derby cu garniturile secunde. Vedetele au fost pe bancă, planul fiind ca ele să intre pe parcurs.

Dan Petrescu și Costel Gâlcă, foști colegi, foști componenți ai Generației de Aur, au trecut interesul partidei din Gruia în plan secund.

+45 FOTO

Au ieșit puține ocazii de poartă în prima repriză. Spectatorii neutri ar fi vrut un gol, al oricărei echipe, ca să se dezmorțească duelul. Fanii fiecărei formații au luat în calcul că un gol ar putea fi cel decisiv, care să facă diferența.

Fică (24) a avut cea mai decentă situație, dar Laurențiu Popescu a fost la post. Un detaliu avea să destabilizeze echilibrul din teren.

Eliminarea lui Kamara a dat drumul la fotbal. Și la atacul uluitor al lui Dan Petrescu la adresa arbitrilor, unii fără auz

De fapt, o prostie a unui jucător. Kamara (45) l-a paradit pe Paradela, a luat al doilea avertisment și, automat, a fost eliminat. Imprudența vârfului clujenilor, care i-a lăsat amintire adversarului niște urme de la crampoane pe coapsă, a fost pedepsită de arbitrul Marcel Bîrsan.

Jucătorul gazdelor și-a pus mâinile în cap, conștient de eroarea lui, de problema pe care a creat-o pentru coechipieri, de admonestările lui Dan Petrescu...

Imediat s-a resimțit. Oltenii au prins curaj, Baiaram a scăpat în lateral, Ajeti și Sava au avut și șansă. Înaintea intrării la vestiare, Dan Petrescu și-a făcut încălzirea cu arbitrul Bîrsan.

3206spectatori au fost prezenți în Gruia

Antrenorul a fost furios și vehement, dacă e să ne exprimăm politicos, cum nu a fost el prin exprimarea avută la adresa „centralului”. Nu e bai, arbitrii n-au auzit nimic, deși SuperDan mai avea un pic și sărea la/pe ei.

Elvir Koljic, atacantul care deraiază CFR-ul din Cluj

„Efectul Kamara" s-a resimțit imediat. Koljic (52) s-a înălțat imperial dintre niște apărători amorțiți și a marcat din nou în poarta clujenilor. Cornerul a fost executat de Mekvabshvili.

Oltenii au prins curaj, mai mult, exact ceea ce au nevoie joi, în returul cu Maribor, dacă nu vor să iasă prematur și pe ușa din dos din preliminariile Conference League.

Dacă Petrescu a preferat să-l scoată pe Fică, viu în prima repriză, și să-l introducă pe Keita, Gâlcă a aruncat în luptă artileria grea: Crețu și Mitriță. Vedeta Băniei a iuțit jocul. Imediat au simțit pe pielea lor cei de la CFR. Dan Petrescu a ripostat cu Korenica și Postolachi, ultimul la prima apariție în tricoul vicecampioanei.

Crețu (66) a reluat impresionant, șut de fotbalist, în plasa laterală, dar 2-0 a fost anulat după ce Bîrsan a revăzut faza, după ce a fost semnalizat din camera VAR. A fost un fault al lui Oshima asupra unui adversar, de aceea nici Crețu nu a fost exuberant, iar golul a fost anulat.

38de goluri a reușit Koljic în 123 de meciuri pentru Craiova, doar al 5-lea gol cu capul al bosniacului

Ce fotbal pe final! Crețu - imperial, Mitriță - gol la a 3-a tentativă

Mitriță i-a înșirat pe adversari pe drum, s-a ales și cu un hematom de la un cot în figură recepționat din partea vulcanicului Ajeti. Universitatea Craiova a fost mai consistentă. Așa cum n-a fost la Maribor.

Și nu doar fiindcă a avut un om în plus toată repriza secundă. Juveții au avut un plus și 11 contra 11. Ivan a avut două oportunități de a rezolva ecuația meciului, le-a irosit cu seninătatea lui specifică.

Cele două vârfuri, Bîrligea și Postolachi, nu au arătat "explozia" așteptată. Finalul a fost viu. Mitriță a scăpat unu contra unu cu Sava, dar a fost blocat. Muhar a intrat pe final și a creat panică. Vlădoiu a fost providențial în două situații limită.

Crețu a fost omul care a securizat victoria Universității: în primul minut al prelungirilor a respins incredibil după ce CFR a trimis mingea în bară. Practic, Crețu i-a "furat" mingea de pe cap lui Postolachi, acesta neștiind unde e balonul pe care l-ar fi văzut în plasa adversă!

La a treia tentativă, Mitriță (90Ă5) a înscris! Șut cu ciudă, tare, sus, fără nicio șansă pentru Sava. Universitatea Craiova învinge CFR în Gruia, scor 2-0, își oferă moral pentru returul cu Maribor și, mai ales, îi asigură liniște și lui Costel Gâlcă.

FINAL » CFR Cluj - Universitatea Craiova 0-2

  • Au marcat: Elvir Koljic 52, Alexandru Mitriță 90+5
  • Alexandru Crețu a marcat în minutul 67 pentru Craiova, dar reușita a fost anulată din cauza unui fault comis la o fază anterioară de Oshima.
  • 3206 spectatori asistă la meci (cifră oficială)
  • Mohammed Kamara a fost eliminat în minutul 45, după o intrare criminală la Luis Paradela. A văzut al doilea cartonaș galben din partea lui Marcel Bîrsan. Primul avertisment l-a văzut în minutul 29.
  • Pentru statistici, click AICI

GALERIE FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din CFR Cluj - Universitatea Craiova

+45 FOTO

CFR Cluj - Universitatea Craiova, echipe de start

CFR Cluj (4-3-3): Sava – Pedro Rocha, Ajeti, Kresic, Thaqi - Fica, Artean, Păun - Kamara, P. Michael, Nkololo
Rezerve: Hindrich, Malico, Mogoș, Matei Ilie, Boben, A. Keita, Muhar, Tachtsidis, Deac, Korenica, Postolachi, Bîrligea
Antrenor: Dan Petrescu

Universitatea Craiova (4-2-3-1): L. Popescu - Vlădoiu, Maldonaldo, Sierra Perez, Ndong - Oshima, Mekvabishvili - Baiaram, Houri, Paradela - Koljic
Rezerve: Lung, Căpățînă, Gașpar, Bancu, Zajkov, Badelj, A. Crețu, Bană, Barbu, Montoya, A. Ivan, A. Mitriță
Absent: Screciu (în recuperare)
Antrenor: Costel Gâlcă

GALERIE FOTO. Puțină lume prezentă în Gruia cu o oră înainte de startul partidei

+29 FOTO

VIDEO. Autocarele ambelor echipe au ajuns la stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dan Șucu și Gică Hagi au bătut palma! Rapid, primul mare transfer pentru Șumudică
Superliga
Dan Șucu și Gică Hagi au bătut palma! Rapid, primul mare transfer pentru Șumudică
„Să ne faceți statuie!” » 26 de ani mai târziu, dorința lui Gică Hagi a fost îndeplinită! Monumentul a fost inaugurat astăzi
Nationala
„Să ne faceți statuie!” » 26 de ani mai târziu, dorința lui Gică Hagi a fost îndeplinită! Monumentul a fost inaugurat astăzi
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (144)
kuba.clovn.pe.youtube
kuba.clovn.pe.youtube  •  01 August 2024, 19:29
Postat de kuba pe 01 August 2024, 19:01

Tot la agațat Iedi!? Aahhhhahahaaaaaa

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

John.Wick
John.Wick  •  01 August 2024, 19:28
Postat de kuba.clovn.pe.youtube pe 01 August 2024, 17:51

In alta limba? Nu stiam ca esti lautar

Mda, probabil prin cătunul tău numa ăia sunt "străini"...

kuba
kuba  •  01 August 2024, 19:01
Postat de kuba.clovn.pe.youtube pe 01 August 2024, 17:51

In alta limba? Nu stiam ca esti lautar

Tot la agațat Iedi!? Aahhhhahahaaaaaa

Vezi toate comentariile (144)
Comentează