FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR vinde tot! După Bîrligea, patronul Ioan Varga anunță alte 3 plecări importante

Matija Boben și Anton Kresic, foto: Imago Images +7   FOTO
Matija Boben și Anton Kresic, foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 03 septembrie 2024 19:10 / Actualizat marti, 03 septembrie 2024 19:25

Plecarea lui Daniel Bîrligea la FCSB (24 de ani) nu este ultima de la CFR Cluj. Patronul Ioan Varga a explicat faptul că ardelenii se vor despărți în perioada următoare de alți trei jucători. Este vorba despre fundașii Anton Kresic (28 de ani), Matija Boben (30 de ani) și Arlind Ajeti (30 de ani).

Clujenii au ratat prezența în grupele Conference League, după ce au fost eliminați de Pafos și, implicit, o sumă consistentă din partea UEFA, aproape 3 milioane de euro. După ce l-a vândut pe Bîrligea la FCSB, Varga a explicat faptul că alți trei jucători vor părăsi echipa în perioada următoare.

3 jucători pleacă de la CFR Cluj: „Nu mai discutăm de veniri”

Armend Thaqi (31 de ani) s-a despărțit oficial de ardeleni sâmbătă. Kresic, Boben și Ajeti vor părăsi formația din Gruia în perioada următoare.

„Kresic și Boben o să mai plece. Și Ajeti sper. Boben, Kresic și Ajeti cred că pleacă în Turcia. Pentru Ajeti avem interes din Arabia Saudită și Turcia. Nu mai discutăm de veniri, numai copii, tineret”, a declarat Varga, pentru ProSport.

Fundașul central sloven Matija Boben evoluează pentru CFR din iunie 2023. A bifat 21 de meciuri pentru ardeleni, fiind cotat de site-ul Transfermarkt la 500.000 de euro.

Croatul Kresic a venit în Gruia în aceeași perioadă și a jucat 31 de meciuri pentru trupa lui Dan Petrescu. Este cotat de Transfermarkt la 1.3 milioane de euro.

Și Ajeti a fost adus în vara lui 2023. Deși a jucat 22 de meciuri pentru CFR anul trecut, acum nu a fost utilizat decât într-un singur meci. Este cotat de site-ul Transfermarkt la un milion de euro.

CFR Cluj se concentrează în acest moment pe două fronturi: campionat și Cupa României Betano. În Superliga, trupa lui Dan Petrescu este pe locul 4, cu 13 puncte acumulate în 7 meciuri.

Pentru CFR Cluj urmează derby-ul cu FCSB, după pauza prilejuită de meciurile echipelor naționale. Daniel Bîrligea, prezentat oficial astăzi la campioana României, nu va putea evolua în acest meci din cauza unei clauze speciale.

N-are voie să joace cu CFR 5 ani de zile. Dar peste un an și jumătate va face pasul la o mare echipă. La o echipă mare, mare! O să vedeți.

- Gigi Becali, despre Daniel Bîrligea

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Superliga
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Decizia luată de LPF, după moartea lui Gigi Mulțescu » Cluburile din Superligă au reacționat: „Veșnic un model și un exemplu”
Superliga
Decizia luată de LPF, după moartea lui Gigi Mulțescu » Cluburile din Superligă au reacționat: „Veșnic un model și un exemplu”
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”
Tenis
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (27)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  04 Septembrie 2024, 17:06

La Kresici I se terminase contractul dar a insistat D. Petrescu sa îl prelungească ( bineînțeles CFR a mai aruncat ceva bani ) ! Kresici nu este un jucător rău, slab ,acestea sant complimente ,El este CATASTROFA ,dar marele antrenor a văzut vreun fotbalist în el !!!??? (Boben cu mici excepții pe acolo rudimentar ,Ajeti care ar fi destul de OK surprinzător D.Petrescu nu - i acorda nici o șansă, Mogoș ultima vreme joaca la fel ca Kresici ,Camora tot mai depășit din toate punctele de vedere ,Deac totuși tot mai greu ,Djokovici ok momentan Dar ...., asta la o prima evaluare , etc ! Keita este motorul echipei dacă îl vindeți sa cam terminat cu pretențiile ! La echipa care a jucat cu Farul ( și cele încă 2 partide câștigate tot cu 3- 0 ) ar mai trebuii adăugați Tachidis ,Keita , Postolachi și fundașul dreapta adus de la Corvinul ! Aceasta va fi prima ( și singura ) echipa titulara ,restul în funcție de forma ,accidentări etc ! Un lot mai compact ,mai unit ,mai bun ,mai valoros nu la număr mulți și doar jucători de " Nunti " ! PS. Dan Petrescu tot mai rudimentar !( cu părere de rău)!

troy
troy  •  04 Septembrie 2024, 14:25

Cei amintiti mai sus n-au jucat de loc in ultimele trei meciuri din campionat castigate cu 3-o. In consecinta nu reprezinta o pierdere...

1_0_1_0
1_0_1_0  •  04 Septembrie 2024, 08:28
Postat de forumeer pe 03 Septembrie 2024, 22:26

Mi se pare aiuritor ca nimeni de la CFR nu realizeaza ce fundas bun e Ajeti. Ca CV, e cel mai bun din Romania, iar din ce a aratat la Euro, unde a jucat titular cu Italia, e de departe cel mai bun din Romania. Am vazut meciul la o terasa in Italia, in concediu, si toti italienii din jurul meu vorbeau ca nu trece nimic de "cheliosul albanez"... Foarte ciudat cazul lui.

Nu mai vrea el să rămână. Cfr-ul l-ar ține dar nu poate.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează