FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - U CLUJ

Alexandru Chipciu știe ce joacă FCSB, adversara de mâine a lui U Cluj: „Mai vorbesc cu Pinti și cu Chiri, ce filosofie are echipa” » Situație specială la „Șepcile roșii”

Alex Chipciu, căpitanul lui U Cluj
Alex Chipciu, căpitanul lui U Cluj

Articol de - Publicat vineri, 12 iulie 2024 11:53 / Actualizat vineri, 12 iulie 2024 12:45

Alexandru Chipciu, 35 de ani, a prefațat unul dintre meciurile tari ale startului campionatului, FCSB - U Cluj, sâmbătă, de la ora 22:00

  • FCSB - U Cluj, în etapa #1 din Superliga, se joacă sâmbătă, pe 13 iulie, de la ora 22:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima Sport 1 și Digi Sport 1

U Cluj demarează în forță în noul sezon. Deplasare în Capitală, pentru meci cu FCSB, așa cum s-a întâmplat în urmă cu doi ani, în prima partidă de la revenirea în Liga 1. Atunci a fost 1-1 în etapa inaugurală a ediției 2022/2023.

Șase foști jucători de la FCSB pot juca sâmbătă contra echipei lui Gigi Becali

Acum, „Șepcile roșii” vin cu câteva noutăți în fața campioanei en titre, inclusiv câțiva fotbaliști ce-au îmbrăcat în trecut echipamentul roș-albastru. Începând cu liderul lui U, Alexandru Chipciu, continuând cu Iulian Cristea, Ovidiu Popescu, Radu Boboc, Vadim Rață și Gabriel Simion. În total, șase foști jucători ce-au fost la echipa patronată de Gigi Becali!

În schimb, la FCSB sunt toate șansele să înceapă din primul moment Daniel Popa, vârf adus de Becali tocmai de la Cluj, după ce a plătit clauza de reziliere de 300.000 de euro.

Alexandru Chipciu, despre fotbalul la 35 de ani: „Campionatul mă ține în viață". Ce a făcut la teste

Înaintea plecării spre Capitală, Alexandru Chipciu, 35 de ani, a spus ce așteptări are de la această confruntare. La începutul verii, Gigi Becali a negociat o revenire a fostului internațional la FCSB, însă, în cele din urmă, tranzacția a căzut, iar fotbalistul polivalent continuă în alb-negru.

80de meciuri, 8 goluri și 6 assist-uri a adunat Chipciu în două sezoane pentru U Cluj

„Este entuziasm că începem campionatul. Cantonamentul rămâne cea mai urâtă perioadă, ca pregătire și că n-ai un obiectiv anume. Pe mine, campionatul mă ține în viață! Când sunt în ceva implicat, sunt bine, altfel sunt nasol.

Vom vedea ce sistem de joc vom aborda la București. Am evoluat ca fundaș stânga și în amicale. Cred că am fost și privilegiat că am jucat pe atâtea poziții. Îți expui creierul la mai mulți stimuli. Te pune în situații diferite și te dezvolți mai bine.

Am dat niște teste, am fost al 6-lea, al 7-lea, au fost bune pentru vârsta mea, alergare și forță. Cu cât îmbătrânești, mai scad parametrii fizici, la alergare, nu mai alergi ca atunci când erai tânăr, dar câștigi la inteligența jocului. Oricum, nu mă văd să prelungesc așa, la infinit”, a spus Alexandru Chipciu.

U Cluj arată că are un lot mai competitiv decât anul trecut. Cumva, și jucătorii care au venit sunt cunoscuți în România, combativi. Vom fi mai combativi. Thiam va fi un plus mare pentru noi, are o energie foarte bună. Bettaieb e un câștig, mi-a plăcut și la Iași. Confirmarea va veni când va fi presiune

- Alexandru Chipciu, mijlocaș U Cluj

Alexandru Chipciu se va duela cu Daniel Popa, fostul coleg: „Poate e bine și pentru noi”

Au fost zile caniculare în ultima perioadă în București, meciul de sâmbătă, dintre FCSB și U Cluj, se va disputa de la ora 22:00. Un detaliu ce oferă ceva mai mult optimism jucătorilor.

„E bine că jucăm seara la 10:00, altfel «muream» pe teren. Este și un stadion frumos, un gazon bun, cu cea mai bună echipă din România, cred. Ca lot, ca transferuri. A confirmat în primele meciuri oficiale sezonul trecut pe care l-a câștigat. Va fi un meci greu, dar frumos pentru privitori.

N-am văzut meciul din San Marino al adversarilor de sâmbătă fiindcă mă uitam la semifinala de la Euro. Vedeam și pe TV, și pe telefon, apoi am zis că pierd meciul foarte important, adică Spania - Franța. Cred că mai relevant ar fi meciul cu Corvinul.

Mai vorbesc cu Pinti (n.red Mihai Pintilii), cu Chiricheș, ce lucrează, ce filosofie de joc are echipa, încearcă să-și pună calitățile în valoare, să joace repede, au jucători mici pe la mijloc, te pot surprinde prin rapiditatea de joc, asta a arătat cu Corvinul.

Sper să intrăm repede în ritmul de joc, sper să dureze puțin până să intrăm în ritmul competițional. Poate e bine și pentru noi că știm ce plusuri, ce minusuri are Daniel Popa, fostul nostru coleg”, a mai zis Chipciu.

Aș vrea să câștige Spania turneul final, dar mi-e teamă de cum va reacționa într-un duel cu o echipă precum Anglia. Și cu Franța, dacă nu era golul acela senzațional al lui Yamal, aș fi zis că nu va câștiga meciul. Orice gol schimbă soarta jocului

- Alexandru Chipciu, mijlocaș U Cluj

Am fost și noi, cei de la U Cluj, la Munchen, la meciul cu Olanda. Am văzut o energie frumoasă în jurul naționalei. Să nu plecăm în partea cealaltă, să credem că vom câștiga Campionatul Mondial. Să fim echilibrați! Trebuie lucrat de la copii și juniori, de la antrenori, salarii, tot

- Alexandru Chipciu, mijlocaș U Cluj

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
TopSalary
TopSalary  •  12 Iulie 2024, 15:14

*** de la u cluj,singura echipa pe care nu am batut-o sezonul trecut si care nu a ajuns in playoof.dar cu cfr a pierdut fara probleme ambele emciuri. incredibil.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează